Komend weekeinde komt er duidelijkheid voor onder meer Oegstgeest, Lugdunum en VVSB. Do or die dus. Er is geen weg meer terug. UVS kan zich richting de finale spelen. De informatie over de wedstrijden op maandag komt er nog aan. Vorige week werd er al uitgebreid vooruit gekeken naar het voetbal in de nacompetitie.

 

UVS verschafte zich een prima uitgangspositie in het eerste deel van het tweeluik met MVV ’27. Kleine smet op de zege was de late tegentreffer van de Maaslanders, waardoor uiteindelijk niet de 3-0 ruststand, maar een 3-1 uitslag op het scorebord prijkte. Aan de andere kant zou dat de Leidenaren misschien net dat extra portie scherpte kunnen meegeven voor de return van zaterdag. MVV, dat als elfde eindigde in een poule met RCL (4-0 RCL, 1-1) de tweede klasse C, doet het voor eigen publiek beduidend beter dan buitenshuis. Twintig van de 29 punten die het vergaarde, behaalde het op eigen terrein. Wie de tegenstander van UVS wordt, mocht de club niet tegen een zeperd oplopen in Maasland, is nog koffiedik kijken. De andere wedstrijd in de promotiepoule tussen Floreant en DUNO bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel in de heenronde.

 
Bij het Haagse PGS-Vogel moest Lugdunum genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Zaterdag op de Kikkerpolder willen de Leidenaren de klus voor eigen publiek klaren en zo promotie naar de derde klasse bewerkstelligen. Iets wat zeker moet gebeuren zonder de routiniers Nino Poulina (geschorst) en Tim de Cler (geblesseerd). Desondanks is het vertrouwen groot bij de groenwitten. ,,Het is wat Nino al eerder zei op jullie website. We moeten promoveren. Klaar. Als dat niet lukt, vreet ik mijn schoenen op. Ik maak me eerlijk gezegd geen zorgen. Laten we zeggen dat we wat goals voor volgende week hebben bewaard. We gaan de klus klaren”, sprak middenvelder Peter du Prie, die zijn ploeg in de slotfase behoedde voor een nederlaag, na afloop van de remise van afgelopen zaterdag.

 
Eenvoudig was het niet, belangrijk des te meer. Oegstgeest trok de eerste wedstrijd van de dubbele ontmoeting met de zaterdagtak van VVSB moeizaam naar zich toe. Een benutte penalty zette de Voscuylbewoners nog wel op achterstand, maar de ervaren Remco Visser en Mark Tetteroo, eveneens vanaf de stip, zorgden voor opluchting bij de Oegstgeestenaren. Niemand bij de geelhemden zit te wachten op de vierde klasse, dus deed de VVO goede zaken in Noordwijkerhout. Met Jerry Ubink weer terug op de bank wil Oegstgeest op het eigen tweede veld- het hoofdveld wordt vervangen-  een punt zetten achter een teleurstellend seizoen en de focus leggen op een meer succesvol jaar in wederom de derde klasse.