De eerste competitiehelft zit erop. De eerste berg punten is dus vergeven via de clubs voor het spelersklassement. Een mooi moment om per categorie even de elftallen van de eerste seizoenshelft te delen. Voor alle duidelijkheid nog eens een uiteenzetting van de opzet van het spelersklassementen. De punten worden wekelijks gegeven door de clubs via de trainer, leider of een andere deskundige. Nooit dus door het team van LAV!

Maximaal zijn er wekelijks acht punten te vergeven, waarbij een speler als individu maximaal drie punten mag ontvangen. Bij een nederlaag van een team met een verschil van vier doelpunten of meer zijn slechts drie punten totaal toegestaan. Onze redactie is NIET verantwoordelijk voor de verdeling der punten. De ene trainer is nu eenmaal kritischer dan de ander en bij diverse clubs worden de punten meer verdeeld. Onze redactie gaat uit van objectiviteit in elk geval. Sowieso zal er slechts 1 speler per team tot Speler van het Jaar worden gekozen van die desbetreffende club, dit dus op basis van de input vanuit de clubs.

Bij de drie gekozen teams (hoofd-en eerste klasse, tweede en derde klasse en separaat de vierde klasse) kan het voorkomen dat een speler niet het rugnummer draagt van zijn positie binnen de eigen club. Dit is namelijk niet of nauwelijks te verwezenlijken. Het gaat er om dat spelers in elk geval zijn genomineerd, een reden om al trots te zijn. Overigens wordt de linie aangehouden voor de speler zoals deze in het begin van het seizoen aan onze redactie is doorgegeven!

Na het seizoen en op ons vijfde Event zullen de prijswinnaars worden bekend gemaakt en zullen een x-aantal spelers worden uitgenodigd om een onderlinge wedstrijd te spelen, als waardering voor de geleverde prestaties in het seizoen 2015-2016. Daarover later meer. De standen van het spelersklassement, maar ook die van de topscorers worden ge-updated. Dus alle spelers die tot nu toe punten hebben gescoord, zijn terug te vinden op onze website. Bij deze wenst ons team alvast iedereen een succesvolle tweede seizoenshelft toe!