‘Ik hoorde het van mijn trainer’

Centrale verdediger Roy Wiggemansen had het zelf eigenlijk niet zo goed in de smiezen gehad. Uiteindelijk vernam hij van zijn trainer (?) dat hij tot speler van de maand maart was uitverkoren. ,,Wel leuk natuurlijk. Ik had het helemaal niet verwacht”, bekent hij openlijk. Maar natuurlijk deed het hem wel deugd.

Roy Wiggemansen 1

Roy heeft bijna de Alphense voetbalcirkel rond. De 21-jarige verdediger strikte zijn eerste veters bij Alphense Boys. Later verkaste hij naar Alphen en momenteel draagt hij de kleuren van Alphia. Ooit nog naar ARC om de cirkel rond te maken? “Nou nee, dat zit er voorlopig niet in. Ik heb het hier best naar mijn zin en heb geen pretenties. Gewoon lekker voetballen en een biertje nemen met de jongens na afloop”. Lekker voetballen deed hij dus en wel zodanig dat hij de speler van de maand is geworden. Min of meer dus tot zijn eigen verbazing.

Zijn team doet het goed. Er zijn periodetitelkansen en eventueel is er dus de achterdeur via de nacompetitie voor de huidige nummer 5. In de derde periode staan de Alphenaren er goed voor. ,,Het leeft binnen de groep en natuurlijk hopen wij volgend seizoen in de derde klasse te spelen”, is zijn vurige wens. Als het team van de in het dagelijks leven autoschademonteur maar geen schade oploopt in de finale van het seizoen. Als het aan Roy Wiggemansen ligt zeker niet. De komende twee wedstrijden gaan op verplaatsing tegen Hertha en Sportief. Daarna komt Woubrugge op bezoek en tenslotte is Siveo’60 gastheer voor de doelpuntenmachine uit Alphen. Bepaald geen eenvoudig programma, dus zeker geen reden te vroeg te juichen. Er werd wel al 96 keer gescoord, waarbij Wiggemansen’s teamgenoten Kenny Blanken en Michel Nolten er bijna wekelijks lustig op los scoren.

Voor de trainer kwam de prijs toe aan zijn pupil. Leverock: ,,Roy is een zeer betrouwbare speler. Verdedigend wint hij vrijwel al zijn duels. In aanvallende zin doet hij het ook zeer goed. Door zijn technische vermogen lijdt hij zelden balverlies. Al tijden is Roy een meerwaarde voor onze hoofdmacht.”

Vorige week reeds geplaatst, maar voor de liefhebber:

Klassementen maart 2015
Hoofd-en eerste klasse:
1 Erwin de Ridder (Valken’68)
1 Daniël Buijnink (ARC)
1 Martin Onderwater (FC Rijnvogels)
1 Matthijs Keemink (Voorschoten’97)
5 Osama Rashid (Alphense Boys)
5 Pepijn Kooij (Alphense Boys)
5 Derek Prins (ARC)
5 Ricardo van Rijswijk (ARC)
5 Elroy Lammers (GHC)
5 Steef Knijnenburg (Voorschoten’97)
Tweede en derde klasse
1 Reijer Peters (Zwammerdam)
2 Mike Armitage (Roodenburg)
2 Mitchell Henkes (Zwammerdam)
4 Guus van der Hoeven (SJZ)
4 Nick van Bemmel (RCL)
4 Gwen Koet (RCL)
4 Dirk-Jan Ligtenberg (Kagia)
8 Kris Menken (UVS)
8 Wessel Zonjee (Teylingen)
8 Bob Brugman (ROAC)
8 Mark Tetteroo (VV Oegstgeest)
8 Mitchel Goudkuil (Koudekerk)
Vierde klasse
1 Roy Wiggemansen (Alphia)
2 Nick Moerland (Hazerswoudse Boys)
3 Timo van der Raadt (VVSB)
3 Thomas Schrooder (VVSB)
3 Jan Willem Besselse (Leidsche Boys,zo)
6 Michel Nolten (Alphia)
6 Leo Ramirez (Leidsche Boys,zo)
8 Sven Tourné (Woubrugge)
8 Jacco Cats (DOSR)
8 Mitchell Rosdorff (Bernardus)