De afgelastingen waren niet van de lucht in de voorbije maanden. Om die reden heeft onze redactie het besluit genomen om de maanden december, januari en februari samen te voegen. Op die manier konden alle aan het spelersklassement deelnemende clubs minimaal in vijf wedstrijden punten ontvangen.
Telwerk leverde uiteindelijk op dat John Onderwater de meeste punten heeft verzameld. De speler van Stompwijk werd uiteraard even aan de tand gevoeld door onze redactie.

spelersklassement_2014_2015

,,Of ik verrast ben? Enigszins, maar ik had al wel gezien dat ik de laatste tijd een hoop punten toebedeeld kreeg. Dit is voor elke speler leuk uiteraard. Aan het begin van het seizoen liep het niet zo goed. Ik miste bij de start twee wedstrijden vanwege vakantie, was even ziek en had een blessure. Geleidelijk aan ging het beter en zeker de laatste maanden heb ik wel weer waarde voor het elftal.”

Trainer Ted van Berkel had aan het begin van het seizoen aangegeven dat Onderwater vooral in de as zou gaan spelen. ,,Op zich kan dat ook. Toen ik eenmaal weer balde was ik spits. Later kwam Joeri van der Salm terug en nu speel ik verdedigende middenvelder. Dat ligt me ook beter. Bij een nieuwe trainer moet je altijd even kijken wat er verandert en wennen, maar we zijn nu alweer ruim een halfjaar verder.”

John Onderwater Stompwijk

Onderwater pikt zijn goaltjes mee en is belangrijk voor de jongere spelers in het team. ,,Dat probeer ik te zijn, ja. Wel merk ik dat de jaren gaan tellen. Ik schat in dat ik nog twee jaar mee ga bij het eerste en dan wordt het denkelijk tijd voor anderen. Ik merk toch wel dat ik steeds vaker op dinsdag bij de training last heb van de wedstrijd op zondag. Geleidelijk aan zullen er meer ‘oude bokken’ gaan stoppen.
Voorlopig hebben we nog een selectie van 35 man dus dat zit wel goed. Elke jaar komen er 1 of 2 spelers over vanuit de A-jeugd. Voor het moment vind ik dit niveau nog te leuk, maar het stopt natuurlijk wel een keer.”

Stompwijk is bezig aan een wisselvallig seizoen. Op dit moment wordt de vijfde plaats ingenomen in de derde klasse B op zondag. De club had aangevraagd om te spelen in 3A bij alle regioclubs,
maar de voetbalbond besloot anders. ,,Heel jammerlijk, ja. We missen de derby’s. Nu is het alleen leuk tegen Gouderak en UNIO. Met die gasten hebben we een derde helft beleefd, maar voor
het overige valt er weinig te beleven bij deze tegenstanders. Ik speel hoofdzakelijk voor mijn plezier en zo’n derde helft hoort daar bij. Ik vind dat Stompwijk te laag staat. We hebben veel onnodige punten laten liggen. Vaak zijn we beter, maar scoren we niet of moeizaam. Als we dan een tegengoal moeten incasseren, hebben we vaak een probleem. Dan breekt er plots iets. Afgelopen zondag wonnen we van Steeds Hooger met 9-0. Het had veel meer moeten worden. Daar uit hadden we ook een monsterscore kunnen neerzetten, maar werd het 0-0. Te belachelijk voor woorden, want dit is een onthutsend zwakke tegenstander. Ik vind 3B verder een veel minder sterke afdeling dan 3A. Wat dat betreft doen we het dus niet heel erg goed.”

Aan Onderwater lag het dus de voorbije maanden niet. Onze redactie feliciteert de speler die werkzaam is bij de Sociale Verzekerings Bank in Leiden. De in Leiden geboren, maar in Zoeterwoude opgegroeide middenvelder, zal weldra zijn prijs ophalen. Een foto met het bewijs zal spoedig volgen. Ook de eindstand van het spelersklassement voor de drie genoemde maanden zal dan worden gepubliceerd.