Berdai: ,,Ik wil knallen komend seizoen”

De tijd van de overschrijvingen is in volle gang en op regelmatige basis plaatst onze redactie een overzicht van alle mutaties in de spelerscarrousel. Af en toe licht onze redactie uit om zijn zegje te doen bij een opvallende verplaatsing binnen de regionale voetbalwereld. Zo stapt Mo Berdai over van topklasser VVSB naar eersteklasser FC Boshuizen.

De inmiddels 23-jarige verdediger, die op zijn achtste jaar de voetbalkistjes bij Roodenburg aantrok en zich later bij UVS tot een solide basiskracht ontplooide, richt nu zijn pijlen op een basisplaats bij FC Boshuizen. Na een mislukt avontuur bij VVSB hoopt hij een vaste waarde te mogen worden voor de geel-blauwen.

Mo was bij UVS in de jeugd altijd een vast gezicht in de hoogste selectieteams. Als een vanzelfsprekend automatisme bereikte hij stapsgewijze ook het vlaggenschip van de blauw-witten in de Kikkerpolder. Zijn talenten bleven niet onopgemerkt en de speurende ogen van de scouts van VVSB zagen wel een aanwinst in Mo. Hij werd vorig seizoen ingelijfd in het keurkorps van de Noordwijkerhouters. Maar het avontuur liep uit op een mislukte sessie. ,,In de voorbereiding op het seizoen raakte ik geblesseerd en daarna was het moeilijk om een basisplaats te krijgen”, blikt Mo terug op een verloren jaar. ,,Ik ben wel een ervaring rijker geworden”, bekijkt hij het positief ‘en ik weet wat ik kan’.

Na een min of meer verloren seizoen gaat Mo het geel-blauwe tenue van FC Boshuizen aan trekken. ,,Frans Stouten belde mij of ik bij hen wilde komen voetballen. Die uitdaging ga ik nu aan. Ik wil alles eruit halen wat er in mij zit”,  klinkt het vol enthousiasme. De verdediger die vooral ook aanvallende impulsen heeft wil zich waarmaken aan de Boshuizerkade. ,,Het tussenstation VVSB is verleden tijd.  ,,Wel heb ik er veel geleerd van trainer Wilfred van Leeuwen ondanks dat ik niet in de basis stond. Maar nu wil ik gaan knallen bij FC Boshuizen.” Is daar een basisplaats voor hem verzekerd? Dat weet je nooit van tevoren. Maar Mo heeft er vertrouwen in omdat hij niet voor niets werd benaderd. Wellicht dat de nog jonge voetballer aan de kade zijn plezier in het spelletje terug kan vinden en een vaste waarde wordt van FC Boshuizen. ,,Ik wil me weer laten zien en alles eruit halen wat erin zit. Het klinkt overtuigend. Dat mag hij in het komende seizoen bewijzen aan de Leidse club en de volgers.

Mo Berdai nog in het shirt van UVS in het seizoen '13-'14.
Mo Berdai nog in het shirt van UVS in het seizoen ’13-’14.