zaterdag, april 20, 2024
HomeVan amateur naar profLAV-ambassadeur Erik Falkenburg bezorgt NAC Breda een punt

LAV-ambassadeur Erik Falkenburg bezorgt NAC Breda een punt

-

Van Amateur naar Prof, deel 11 (19/02-05/03)

In deze rubriek volgt de redactie onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn. In deel 11 een overzicht van de periode van 19 februari tot en met 5 maart. Hoe verging het onze helden uit Leiden en omstreken? Naast Erik Falkenburg deden veel andere spelers uit de regio van zich spreken.

Zo scoorde Jens Toornstra de gelijkmaker (2-2) van Feyenoord in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen stadgenoot Excelsior. Afgelopen zondag kwam Feyenoord, waar de voormalig speler van Alphense Boys slechts één helft speelde, niet verder dan 0-0 bij FC Utrecht. Ploeggenoot Lucas Woudenberg uit Zwammerdam was invaller in de tweede helft en maakte daardoor zijn competitiedebuut. In de Europa League werden de Rotterdammers, met twee regiogenoten in de selectie, uitgeschakeld na de 1-1 in Rome en de 1-2 nederlaag in De Kuip tegen AS Roma.

Ricardo van Rhijn ging wel een ronde verder met Ajax in de Europa na de 1-0 en 0-3 winst op Legia Warschau. In achtste finales stuit de ploeg op Dnipro uit Oekraïne. In de competitie deelden Van Rhijn en Ajax de punten tegen Willem II (1-1). Tot grote teleurstelling van de Amsterdammers, maar afgelopen weekend was er weer vreugde na de 1-3 zege op koploper PSV. Katwijker Aleksander Bjelica kwam de afgelopen weken helemaal niet meer in actie.

Erik Falkenburg deed goede zaken de afgelopen weken met NAC Breda. Tegen Cambuur Leeuwarden werd in eigen huis met 2-1 gewonnen en op bezoek bij FC Twente bezorgde Falkenburg zijn ploeg vlak voor tijd een punt door te gelijkmaker binnen te schieten (1-1). Ondanks vier punten erbij staat NAC nog steeds op de zeventiende plaats, dat aan het einde van het seizoen nacompetitie tegen degradatie betekent. Er staat Falkenburg dus nog wat te doen om zijn club voor de Eredivisie te behouden.

Garry Mendes Rodrigues, oud-FC Boshuizen, leed met Elche een kleine nederlaag tegen Real Madrid (0-2). Tegen Celta de Vigo pakte Mendes Rodrigues nog wel een punt. Alphenaar Johnny Heitinga lijkt momenteel alleen nog maar als opvulling op de bank te worden gebruikt bij Hertha BSC. Tegen Wolfsburg (2-1 verlies) en FC Augsburg (1-0 winst) bleef Heitinga de hele wedstrijd reserve.

De afgelopen twee weken waren weinig succesvol voor Dirk Kuijt en Fenerbahçe. Aan het duel met Konyaspor (1-1) werd slechts een punt overgehouden en tegen Akhisar Belediyespor werd verloren (1-2). Alleen in de beker werd gewonnen door Kuijt en zijn ploeg. In de heenwedstrijd, op bezoek bij Mersin Idmanyurdu, werd met 2-1 gewonnen. Kuijt kwam niet tot scoren in dat duel. Begin april staat de return gepland.

Stanley Elbers uit de Leidse regio won eindelijk weer eens met Helmond Sport. Na negen duels zonder overwinning werden drie punten gepakt tegen hekkensluiter RKC Waalwijk (3-0). Elbers was verantwoordelijk voor twee van de drie treffers. Daardoor kwam de aanvaller op een totaal van tien. Leiderdorper Santy Hulst (De Graafschap) kwam eveneens tot scoren. Hij scoorde de enige treffer in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Eindhoven. De week ervoor gingen Hulst en De Graafschap ten onder tegen Jong FC Twente (3-1), waar ex-UVS’er Sven Verlaan geen minuten maakte.

Bij aanvaller Randy Wolters (VVV-Venlo) gaat het allemaal wat minder. De Limburgse derby tegen Roda JC ging met 2-1 verloren en tegen Achilles ’29 werd het 1-1. De Venloënaren en Wolters staan op dit moment op een teleurstellende tiende plaats.

Over twee weken volgt er weer een nieuwe ‘van amateur naar prof’! Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read