vrijdag, maart 29, 2024
HomeVan amateur naar profVan amateur naar prof (deel 14): Stanley Elbers scoort zijn elfde doelpunt

Van amateur naar prof (deel 14): Stanley Elbers scoort zijn elfde doelpunt

-

In deze rubriek volgt de redactie onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn, onder de noemer ‘Van Amateur naar Prof’. In deel 14 een overzicht van de periode van 9 april tot en met 23 april. Hoe verging het onze helden uit Leiden en omstreken? Onder andere Dirk Kuijt en Stanley Elbers deden van zich spreken.

In Duitsland zat Alphenaar John Heitinga (Hertha BSC) op de bank tegen Hannover ’96 (1-1) en FC Köln (0-0). De verdediger komt al sinds half maart niet meer in actie voor de ploeg uit Berlijn. Garry Mendes Rodrigues kwam de afgelopen paar weken eveneens niet in actie voor Elche. De voormalig aanvaller van FC Boshuizen staat buitenspel met een voetblessure, maar zag zijn ploeg wel twee keer winnen van respectievelijk Córdoba (0-2) en Real Sociedad (1-0). Daardoor stegen Mendes Rodrigues en zijn ploeg naar plaats veertien in de Primera División.

Dirk Kuijt zat afgelopen maandag niet bij de selectie van Fenerbahçe in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Bursaspor. In de beker kwam de Katwijkse aanvaller een paar dagen eerder wel in actie. Kuijt had met twee doelpunten (1-0 en 3-0) een groot aandeel in de 4-1 zege op Mersin Idmanyurdu. Daardoor staat Fenerbahçe nu in de halve finale van de Turkse beker. Sivasspor is de tegenstander.

De Leidse rechtsachter Ricardo van Rhijn is met Ajax al zo goed als zeker van de tweede plaats. Het kampioenschap ging dit jaar weliswaar naar PSV, maar Van Rhijn mag zich wel opmaken voor een plek in de voorronde van de Champions League. De afgelopen weken werd met 2-0 gewonnen op bezoek bij Heracles Almelo en in eigen huis werd gelijkgespeeld tegen NAC Breda (0-0).

Erik Falkenburg is momenteel geblesseerd aan zijn middenvoetsbeentje. Daardoor miste hij het duel met FC Dordrecht (2-2) en de ontmoeting met Van Rhijn (Ajax). Ook in de laatste drie competitiewedstrijden zal de ambassadeur van leidenamateurvoetbal.nl niet meer in actie komen. De middenvelder moet zich richten op volgend seizoen.

Lucas Woudenberg uit Zwammerdam zat afgelopen zondag bij Feyenoord het hele duel tegen Go Ahead Eagles op de bank. Hij zag zijn teamgenoten in eigen huis met 0-1 verliezen. Jens Toornstra, voormalig speler van Alphense Boys en TAVV, speelde alleen de eerste helft mee bij de Rotterdammers. Tijdens de rust werd hij vervangen door Tonny Vilhena. De week ervoor, toen Feyenoord niet verder kwam dan 2-2 bij Willem II, was Toornstra slechts invaller, elf minuten voor het einde.

In de Jupiler League ging Django Warmerdam twee maal onderuit met Jong Ajax tegen respectievelijk FC Emmen (0-2) en Jong FC Twente (1-0), de ploeg van oud-UVS’er Sven Verlaan. Verlaan speelde bij de Tukkers de hele wedstrijd. Ook tegen Fortuna Sittard (2-2) maakte hij de negentig minuten vol. Tot dusver kwam de verdediger tot zeventien optredens. Is er wellicht een plekje in het eerste elftal ingeruimd voor hem?

Afgelopen vrijdag stond er een confrontatie tussen regiogenoten Stanley Elbers (Helmond Sport) en Randy Wolters (VVV-Venlo) op het menu. Elbers won de wedstrijd met 3-1. De aanvaller (ex-UVS) was verantwoordelijk voor de 2-1. Daardoor steeg zijn seizoentotaal naar elf. Het weekend ervoor kreeg Elbers met Helmond Sport op de broek bij Roda JC (7-0). Wolters was als invaller bij VVV-Venlo met 2-1 te sterk voor FC Eindhoven.

Doelman Cor Varkevisser is nog altijd geblesseerd aan zijn knie en komt waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie. Santy Hulst won en verloor een keer met twee tegen nul. Afgelopen weekend werd FC Den Bosch met 2-0 verslagen en de week ervoor gingen Hulst en De Graafschap onderuit tegen kampioen NEC (2-0). In beide duels was hij invaller.

De Leiderdorper is zijn basisplaats kwijt bij de Superboeren. Zijn contract loopt deze zomer af en dus lijkt een vertrek aanstaande. Het liefste wil Hulst naar Spanje, gaf hij onlangs aan in het Leidsch Dagblad. Naar een club van het tweede of derde niveau. Maar of daar een goede aanbieding vandaan komt, is nog maar de vraag. Anders zien we Hulst volgend seizoen in de Topklasse bij misschien wel een ploeg uit de Bollenstreek.

Over twee weken volgt er weer een nieuwe ‘van amateur naar prof’! Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read