zaterdag, april 20, 2024
HomeVan amateur naar profVoormalig Boshuizen-aanvaller Mendes Rodrigues scoort eerste goal

Voormalig Boshuizen-aanvaller Mendes Rodrigues scoort eerste goal

-

In deze rubriek volgt de redactie onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn. In deel 10 een overzicht van de periode van 2 februari tot en met 18 februari. Hoe verging het onze helden uit Leiden en omstreken? Naast Garry Mendes Rodrigues, oud-FC Boshuizen, deden Santy Hulst en Dirk Kuijt van zich spreken.

In de Eredivisie vergaat het Ricardo van Rhijn moeizaam bij Ajax. De rechtsachter, voorheen actief in de jeugdopleiding van DoCoS, verloor met de Amsterdammers in eigen huis van AZ (0-1). Het weekend daarop werd bijna een misstap gemaakt op bezoek bij Go Ahead Eagles. Maar een graspolletje bracht Van Rhijn en Ajax alsnog een 2-1 winst. Afgelopen zondag tegen FC Twente (4-2 winst) was de Leidenaar niet van de partij in verband met een enkelblessure.

Ook regiogenoot Jens Toornstra maakt een mindere periode door bij Feyenoord. Van de laatste drie wedstrijden werden er twee verloren tegen respectievelijk Heerenveen (3-1) en Heracles Almelo (2-0). Vooral bij de laatste wedstrijd, op bezoek in Almelo, kwamen Toornstra en de Rotterdammers slecht voor de dag. De 25-jarige middenvelder noemde het spel “barslecht”. Tussendoor pakte Feyenoord, met de voormalig speler van Alphense Boys in de basis, nog wel drie punten tegen Cambuur Leeuwarden (2-1). Katwijker Aleksander Bjelica leek zijn draai te hebben gevonden bij zijn nieuwe club PEC Zwolle, nadat hij in januari drie keer in de basis stond. De verdediger kwam de laatste drie wedstrijden echter niet meer in actie tegen FC Dordrecht (4-0 winst), SC Heerenveen (4-0 verlies) en Go Ahead Eagles (0-1 verlies).

Erik Falkenburg zit met NAC Breda in de hoek waar de klappen vallen. De middenvelder, die zijn jeugdopleiding genoot bij VV Oegstgeest en UVS, leed de maand februari alleen nog maar nederlagen. PSV (0-2), Vitesse (0-1) en ADO Den Haag (3-2) waren achtereenvolgens te sterk. Alleen tegen Vitesse speelde Falkenburg niet mee. De Brabanders blijven zodoende in de gevarenzone staan. De nederlagen in februari betekende dat NAC inmiddels al acht wedstrijden wacht op een overwinning. De laatste overwinning dateert van december vorig jaar, toen Falkenburg de enige treffer maakte bij Cambuur Leeuwarden (0-1).

In de Jupiler League doet VVV-Venlo, de club van Randy Wolters het prima. De Limburgers zijn al zeven duels op rij ongeslagen. Tegen FC Oss (2-1) en Almere City (0-1) werden recent overwinningen geboekt en tegen De Graafschap werd gelijkgespeeld. In het duel met FC Oss viel Wolters echter in de 52e minuut uit met een schouderblessure. Uit onderzoek bleek dat de aanvaller uit Leiden enkele bindweefselbanden in zijn schouder heeft verrekt. Hierdoor zal hij enkele weken niet inzetbaar zijn voor VVV. Collega-aanvaller Stanley Elbers, eveneens uit de Leidse regio, is ook nog altijd geblesseerd aan zijn knie, nadat hij voorafgaand aan het duel met NEC – begin februari – uitviel in de warming-up.

Leiderdorper Santy Hulst (De Graafschap) doet momenteel goede zaken met zijn club. Uit de laatste vijf duels werden maar liefst dertien punten gepakt. Deze maand boekten Hulst en de Superboeren overwinningen op RKC Waalwijk (0-5) en MVV (3-1). Tegen VVV-Venlo werd afgelopen dinsdag nog gelijkgespeeld (1-1). In de wedstrijd tegen MVV scoorde Hulst overigens de bevrijdende 3-1 in de 74e minuut.

Ook in het buitenland was een regiogenoot trefzeker. Dirk Kuijt maakte de 0-2 in de ruime 0-5 zege bij Gaziantepspor.  In de week daarvoor werden punten gedeeld met Trabzonspor (0-0). Garry Mendes Rodrigues was voor het eerst dit seizoen trefzeker voor zijn club Elche. In de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Rayo Vallecano scoorde Mendes Rodrigues als invaller de 2-0 in 82e minuut. Afgelopen maandag was de voormalig aanvaller van FC Boshuizen eveneens invaller, toen Elche met 1-0 won bij Eibar.

Over twee weken volgt er weer een nieuwe ‘van amateur naar prof’! Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

 

 

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read