Vanwege de 3-oktoberviering in de regio Leiden heeft de KNVB besloten om wedstrijden van verenigingen in de regio Leiden voor de B-categorie jeugd die gepland stonden op 3 oktober, doordeweeks te plaatsen op een maandag- of een woensdagavond in de maand september.

3-10

Voordelen zijn:

  • de verenigingen hoeven niet zelf in overleg met een tegenstander wedstrijden te verschuiven
  • de wedstrijden worden niet naar een inhaalweekend in de herfstvakantie gezet
  • de uitslagen van de gespeelde wedstrijden kunnen al worden meegenomen voor indelingen voor de competitie

Voor de vastgestelde wedstrijden in de A-categorie wordt geen uitstel verleend. Die verenigingen kunnen in onderling overleg de wedstrijd eerder spelen dan de oorspronkelijke wedstrijddag.   Indien de verenigingen in Leiden en omgeving behoefte hebben om vrijstelling te vragen voor competitiewedstrijden van senioren in de B-categorie op 3 oktober; daar bestaat de baaldagenregeling voor. De KNVB beseft dat doordeweekse wedstrijden voor veel verenigingen een extra belasting is, maar desondanks leek dit gezien alle omstandigheden de beste oplossing.

Bron: KNVB

Note redactie: ondertussen is duidelijk dat bij de standaardklassen GHC-UVS en Leidsche Boys-Roodenburg eerder worden gespeeld. Andere Leidse clubs zijn in gesprek met hun tegenstander over mogelijke verplaatsing.