Zaterdag moest het gaan gebeuren. Winnen en het kampioenschap zou binnen zijn. Ondanks dat de meiden gewend zijn om hun wedstrijden te winnen, kampioenschappen binnen te slepen was de spanning ongemerkt toch in de ploeg gesloten. Ogenschijnlijk waren de meiden relaxed maar met het binnen kunnen halen van een volgend mooi kampioenschap zijn er andere factoren die invloed hebben op teams. Ook bij DoCoS was dit het geval.

De dag was met een stralende zon begonnen en dat betekende mooi voetbal weer. Eerst een goede gezamenlijke warming up en de meiden van DoCoS mochten de aftrap nemen om de wedstrijd beginnen. Hoogland was ingesteld op een fel van leer trekkend DoCoS en hield dan ook de DoCoS meiden gemakkelijk tegen. DoCoS begon verder twijfelachtend aan de wedstrijd. De oorzaak van dit niet DoCoS waardige spel, kon niets anders zijn dan spanning in de benen. De eerste aanval die enig gevaar had kunnen opleveren was toch voor DoCoS. Lorna speelde de bal hard in op Lynn die de bal knap controleerde en direct aflegde op Nienke. Met haar eerste splijtende pass probeerde Nienke Lieske te bereiken. De Hoogland keepster deed direct goed mee aan de wedstrijd en kon tijdig onderscheppen.

Daarna was het de beurt aan Hoogland die de aanval opzocht. Een bal die normaal gesproken geen gevaar zou opleveren werd niet adequaat verdedigd. Hoogland profiteerde direct goed en strafte het geklungel in de verdediging af, 1-0. DoCoS wakker geschut zocht direct hierna de aanval op. Lieske kreeg de bal en haar schot ging naast. De meiden bleven druk op Hoogland zetten die even niet uit de verdediging kon komen.

528fda2cf23d5cfafb6874cd5db7cbfd(1)

De Hoogland verdediging moest zwaar aan de bak. Maar deze meiden weten wat verdedigen is. Stevige grote meiden die op een faire wijze de DoCoS aanvallen afsloegen. Toch vond Lindy plotseling een gaatje. Zij glipte door de verdediging heen en rende met grote stappen richting het goal. Zij was net eerder dan de keepster bij de bal maar haar inzet ging jammerlijk net naast.

De DoCoS meiden probeerde van alles maar het lukte nog niet. Zou het kampioenschap in geding komen. De spanning langs de kant van het veld was voelbaar. DoCoS ging op jacht naar de gelijkmaker. Jaimy werd aan de linkerzijde van het strafschopgebied knap vrijgespeeld door Nienke. Zij rende richting het goal en zag haar inzet knap gestopt worden door de benen van de Hoogland keepster. Kort hierop had Lindy weer een kans maar wederom ging de bal naast.

DoCoS probeerde van alles maar de meiden hadden nog steeds geen geluk. Rob had even genoeg gezien en hij bracht de eerste wissels in. Gelijktijdig moesten de meiden zelf waakzaam zijn voor de gevaarlijke counters van Hoogland. Annemijn moest zo een keer ternauwernood redding brengen. Zij tikte de bal net op tijd over het DoCoS doel heen. Met de bal in de verdediging lanceerde Lorna de net ingebrachte Coco. Vechtend voor de bal won zij het duel van haar tegenstander. Haar voorzet werd goed door Lieske beoordeeld. Inlopend tikte zij de bal in de verre hoek, 1-1.

Niet veel later werd er voor de rust gefloten. Samenvattend was DoCoS meer in bal bezit maar zij hadden weinig rust. Hoogland speelde goed mee en was gevaarlijk in de counter. Kansjes over en weer. Een gelijkspel was de terechte tussenstand. Door het onverwachte maar oh zo plezierige nederlaag van Reiger Boys zou deze tussenstand ook voldoende zijn voor de fel begeerde titel.

De tweede helft leek op de eerste. Een goed startend Hoogland zette direct druk naar voren. Lorna, Maaike, Eva, de zieke maar wel voetballende Demi en Iris moesten verdedigend goed opletten. In de hele competitie hadden zij het nog niet zo druk gehad. Overconcentratie bij Annemijn die een terugspeelbal opraapte leverde nog een vrije trap tegen op. Gelukkig kon Hoogland hiervan niet profiteren.

4a70cf15c337e4253e8b0eb82f172bdc

Toch in de loop van de tweede helft kwam DoCoS beter in hun spel en bouwden de meiden een veld overwicht op. Met een knappe bal van Eva werd Lindy weer gelanceerd. De keepster twijfelde wat ze moest doen. Ook deze keer wist Lindy niet te profiteren. Hard werkend maar het geluk zat haar vandaag niet mee, waardoor de bal voorlangs ging. Hoogland probeerde zich regelmatig onder de druk van DoCoS vandaan te spelen. Het gevecht tussen beide partijen vond hierdoor op het middenveld plaats. De uitslag stond zeker nog niet vast. Beide teams konden nog met de overwinning aan de haal gaan.

Zo had Jaimy nog een schietkans maar haar vizier stond vandaag ook niet op scherp. Hierna had Coco nog een mogelijkheid na een knappe individuele actie. Haar bal aanname was prima en haar vervolg even zo goed. Zij kapte haar tegenstander uit en hierdoor kon ze tussen twee tegenstandster door richting het goal gaan. Haar schot ging voorlangs. Hoogland stelde hier een gevaarlijke counter tegenover waarbij Annemijn tijdig in moest grijpen.

Zo waren er nog voldoende kansen voor beide partijen maar goals leverde het dus niet op. Het eerste punt verlies van de DoCoS meiden in 2 jaar (!!!!!!!) was hiermee een feit. Ondanks dit puntverlies was de titel terecht gekomen bij de enige ploeg die er aanspraak op mocht maken en wel bij de DoCoS meiden uit Leiden.

Het kampioenschap werd op het veld gevierd met kinderchampagne en wederom een heuse kampioensschaal. De flessen werden geschut, ontkurkt en de champagne spoot er uit. De sportieve Hoogland meiden kwamen de DoCoS meiden feliciteren. Als presentje hadden zij een grote zak met drop bij zich. Dit presentje werd door een ieder zeer gewaardeerd.

Na het feesten op het veld en in de kleedkamer moesten we snel terug richting Leiden voor het kampioensontvangst. Gelukkig waren er nog vele aanwezigen bij DoCoS die de meiden met een mooi en spontaan applaus feliciteerden. De meiden gingen aan een gereserveerde tafel zitten om een lekker patatje en een snackje te eten. René Bilderbeek hield als bestuurslid een toespraak en feliciteerde de meiden met dit kampioenschap. Hij sprak de hoop uit dat jullie nog vele titels gaan winnen en dat jullie als team samen blijven voetballen.

Plotseling werd de muziek veranderd en werd er ingezet met het lied: Sinterklaasje, kom maar binnen. En dat in April. Geloof het of niet maar daar was hij, Sinterklaas zelf in levende lijve. Sinterklaas had namelijk in december aan trainer Rob beloofd, dat hij bij een eventueel voorjaarskampioenschap de meiden zou komen te feliciteren. Sinterklaas deelde de miniatuurschalen uit aan alle meiden en had voor een ieder een goed woordje. Ondanks dat Sinterklaas nu midden in zijn vakantieperiode zit, heeft hij de moeite genomen om de meiden te komen feliciteren. Hierop had uiteraard niemand gerekend en ook dit werd door een ieder gewaardeerd.

Na het vertrek van Sinterklaas gingen de meiden nog even voetballen en de ouders bleven nog even gezellig napraten in de kantine. Geen ander team dan DoCoS mocht aanspraak maken op deze titel. Met kop en schouders staken en steken jullie boven de rest uit. De tegenstanders hebben nog drie wedstrijden te voetballen en kunnen jullie al niet meer inhalen. Een prestatie van formaat. Jullie hebben het gedaan, maar zonder de inspirerende Rob, Fred en Piet was dit niet mogelijk geweest. Ook de aanwezigheid van jullie ouders hebben bijgedragen tot deze prestatie. Daarom wil ik dan ook een ieder, maar jullie uiteraard in het bijzonder, feliciteren met dit kampioensschap.

Maar het seizoen zit er nog niet op. De KNVB beker is nog te winnen en verder nog een aantal gerenommeerde voetbaltoernooien. Ik weet zeker dat jullie hiervoor gaan en wens jullie dan ook nog heel veel succes in de rest van dit seizoen.

En nog een podcast als toetje met Rob Ravensbergen. Onze verslaggever Remco Mentink sprak met de trainer van de dames.