De wedstrijden die op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari zijn afgelast zullen worden ingehaald op zaterdag 14 maart en zondag 15 maart. Afgelopen zaterdag waren alle wedstrijden in categorie A afgelast. Op zondag werden enkele duels afgelast. Eerder werd al bekend dat de afgelaste ontmoetingen van 24 en 25 januari zullen worden ingehaald in het weekeinde van 14 en 15 februari. Wekelijks zal onze redactie het programma weergeven op de website, dus op de hoogte van verschuivingen blijft de lezer toch wel. Er is nu nog slechts 1 weekend over voor eventuele inhaalwedstrijden: 4 en 5 april 2015

De KNVB motiveerde de afgelasting met het feit, dat er anders te grote verschillen zouden ontstaan in gespeelde wedstrijden door de diverse teams. In zaterdag 1B is dat al zo. Er zijn zes ploegen met veertien duels, acht met dertien. De straffen die sv Nootdorp (-5 punten) en Forum Sport (-1 punt) eerder kregen vertroebelen het beeld nog meer. sv Nootdorp is bovendien in beroep gegaan, wat kan betekenen, dat de puntenvermindering nog wijzigt.

Probleem

Een ander probleem is het feit, dat spelers op vrije dagen veelal andere verplichtingen aangaan. Als er dan toch ineens gespeeld moet worden, krijgt menig trainer te maken met de afwezigheid van de nodige selectiespelers wat een eerlijk competitieverloop ook niet bevordert. Volgens de KNVB-regels voor categorie A moet er, indien er niet op gewoon gras gespeeld kan worden, uitgeweken worden naar kunstgras. Bovendien moeten teams die een minder aantal wedstrijden hebben gespeeld voorrang krijgen (bron: Haaglandenvoetbal.nl)