De nasleep van de op 8 november gespeelde wedstrijd tussen Forum Sport en sv Nootdorp heeft vooral voor de Nootdorpers ernstige gevolgen. Het eerste team wordt vijf punten in mindering gebracht en twee spelers werd een langdurige schorsing opgelegd.

Yannick Blom werd geschorst voor 24 maanden en Firat Koc, ex-FC Boshuizen- voor 18 maanden. Dat betekent, dat beide spelers gedurende die periode niet in wedstrijden mogen uitkomen, niet mogen trainen en geen functie binnen een vereniging mogen bekleden. Voor Yannick Blom, inmiddels de dertig gepasseerd, betekent het vrijwel het einde van zijn voetballoopbaan op hoger niveau.

Onbegrip

Het eerste team zakt door het in mindering krijgen van vijf punten één plaats op de ranglijst. Bij sv Nootdorp is met ontzetting gereageerd op de uitspraken. Technisch manager John Karelse: ,,Dit hadden wij zeker niet verwacht. Bij de club heerst enkel onbegrip. Tijdens de wedstrijd kreeg alleen Jeffrey Flohr geel. Er zijn geen rode kaarten gevallen. Maar wij hebben begrepen dat de rapporteur (John van Leer – red.) – die na afloop bij ons heel reëel overkwam, in zijn rapportage niet veel goeds over sv Nootdorp heeft geschreven.”

Beroep

Vorige week donderdag werd eerst de zaak achter gesloten deuren behandeld en afgelopen donderdagavond vond de zitting plaats met allee berokkenen erbij. De clubs zijn vrijdag (vandaag) via de mail nader geïnformeerd. Karelse: ,,Wij gaan in ieder geval in beroep tegen de uitspraken. We geven de zaak verder in handen van onze advocaat.” Die advocaat was overigens ook al aanwezig bij de mondelinge behandeling van de zaak afgelopen donderdag.

Overigens is bij Forum Sport één winstpunt in mindering gebracht!

Bron: Haaglandenvoetbal.nl

Voor de stand betekent dit: 5 Haaglandia 19, 6 Nootdorp 18, 7 HVC’10 17, 8 Valken’68 16, 9 ARC 13, 10 DSO 13, 11 Forum Sport 11, 12 Voorschoten’97 11, 13 HBOK 11, 14 GHC 10.