Harrie van der Weiden (Woubrugge): ,,Stiekem hoop ik op een tweetje zaterdag”

Vierde klasse C (zaterdag)- Ze zijn er gelukkig nog steeds: de ware clubmannen. Betrokken tot en met, bijna de hele week op het terrein te vinden en met een onuitputtelijke bron van verhalen en feitenkennis van de vereniging in huis. Bij Woubrugge heet hij Harrie van der Weiden. Al 46 jaar is hij met grote regelmaat op het thuishonk van de vereniging te vinden. Begonnen op zijn zesde als pupil, later dertien jaar speler van het eerste en nu al ruim twaalf jaar leider van het eerste is hij de eerst aangewezen persoon om zijn licht te laten schijnen op het Woubrugge van nu.

,,Vorig seizoen eindigde met de grootste domper in mijn loopbaan bij de club. De willekeur van de KNVB werd weer eens aangetoond en het eindresultaat was dat we promotie misliepen. Daar praat ik liever verder niet meer over. Laten we ons op het heden en de toekomst concentreren. We staan in punten gelijk met onze tegenstander van zaterdag: Nieuwkoop. Dat vind ik een heel knappe prestatie van ons. We zijn deze zomer een paar gewaardeerde spelers kwijt geraakt, zeker op het middenveld, en het is lastig voor de nieuwkomers om die mannen te vervangen.

Vervolgend: ,,Doelman Robbert van der Post is een vaste kracht geworden en de rest zal zeker ook zijn plek vinden. De selectie is nog bezig een hecht team te vormen, maar dat wordt lastig gezien de problemen waar trainer Erwin van der Zee tegenaan loopt.”

Harry van der Weiden (Small)

Van der Weiden doelt op het hoge aantal blessures en rode kaarten waardoor Woubrugge wekelijks met de nodige invallers moet spelen. ,,Het is toeval dat dit allemaal samenvalt. Die blessures kunnen altijd ontstaan, maar vallen nu allemaal in een kort tijdsbestek. Nu is het weer Jasper Mourits die afhaakt voor zaterdag in verband met een achillespeesblessure. Verder missen we zaterdag dan nog Chris Verhoef, Dennis Uithof, Sven Tourné en Jeffrey van Leeuwen. Ik moet er wel bij zeggen dat onze keeper Tourné uitstekend vervangen wordt door Robbert van der Post. Die was al gestopt, maar als echte clubman heeft hij aangeboden tijdelijk weer tussen de palen van het eerste te staan. Als Sven hersteld is doet hij weer een stapje terug. Hulde voor Robbert. Ik zie nog een heel positief punt in de vermoedelijke terugkeer van Emiel Buntsma (onder meer proefde de aanvaller aan en avontuur bij FC Rijnvogels, red.). Dat is een jongen die het verschil kan maken.”

Veel minder te spreken is Van der Weiden over de rode kaarten: ,,Daarover kan ik heel kort zijn: dom. Als ik er iets aan zou mogen toevoegen zou dat zijn: heel dom of onnodig. Nu was het weer Chris Verhoef die er vanaf moest. Dat was de vierde kaart in zes wedstrijden. Ze waren stuk voor stuk te vermijden. Dat moet er uit de rest van het seizoen.”

Ondanks de personele problemen hoopt het Woubrugge icoon stiekem op een zege bij Nieuwkoop. ,,Ja, ik weet het allemaal. We spelen niet met de basis die de trainer voor ogen heeft, maar de vervangers zijn ook jongens die kunnen ballen en als iedereen boven zichtzelf uitstijgt, dan kan het echt wel. Het moet allemaal mee zitten geef ik toe. Nieuwkoop heeft een heel sterk team en is gebrand op revanche. Vorig jaar gingen we daar met een 0-3 overwinning aan de haal en dat zat ze niet lekker haha.”

De ras Woubruggenaar erkent dat Nieuwkoop de te kloppen ploeg is dit seizoen, maar hoopt vanzelfsprekend dat zijn cluppie eveneens een rol kan blijven spelen. ,,Eerst zaterdag niet verliezen en dan iedereen terug van schorsingen en blessures, dan zie ik het zonnig in.”