Lopend vuurtje deel 5 van 2015 en alweer deel 25 van dit seizoen. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Meldt het Leidenamateurvoetbal.nl via: [email protected]. Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt. Dit alles in willekeurige volgorde. Lekker even achterover en zien wat er gaande is en leeft bij de clubs, spelers, bestuursleden en anderen uit onze regionale voetbalwereld.

 • Met dank aan Studio Alphen!!! Beelden terug zien van Koudekerk-UVSWoubrugge-Aarlanderveen en ROAC-Concordia? Dat kan via: https://www.youtube.com/watch?v=ru6muTQ1XIE&feature=youtu.be
 • Voorschoten’97 (zo) heeft voor volgend seizoen een nieuwe trainer als opvolger van de vertrekkende Mo Bougrine. De nieuwe trainer stelt zichzelf even voor op de website van de club op sportpark Adegeest. ,,Vanaf het seizoen 2015/2016 zal ik trainer zijn van het eerste elftal van Voorschoten ’97. Mijn naam is Laurens van de Voort. Ik kom uit Lisse, 59 jaar, ben getrouwd met Wilma. Wij hebben 3 kinderen en 1 kleinkind. Ik werk als administratief medewerker bij Unex in Voorhout. Wij zijn een exportbedrijf van bollen en vaste planten , naar voornamelijk de Verenigde Staten. Als speler heb ik altijd bij FC Lisse gespeeld, voornamelijk bij de zondagtak, maar ook nog een paar jaar bij de zaterdag. Ik heb tot mijn 38 ste selectie gespeeld. Daarna oefenmeester 3 gehaald, en met de trainerscarrière begonnen. Eerst 2 jaar trainer geweest bij Foreholte. Bij FC Lisse trainer geweest van de Dames, C-junioren, B-junioren, A-junioren, en ben nu aan mijn 4 de jaar bezig bij de Zondag 1. Omdat ik een aantal jongens uit de FC Lisse zondag selectie nu 6 a 7 jaar train, waren zowel de spelers als ik , toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben dan ook heel blij dat ik deze kans krijg bij Voorschoten’97. Ik heb er ontzettend veel zin in, en hoop met aantrekkelijk voetbal, goede prestaties neer te zetten. Ik kijk uit naar de samenwerking met de begeleiding, trainers, en spelers.”. Mooi toch?
 • Leidenamateurvoetbal.nl groeit en timmert verder aan de weg. Ons team bestaat inmiddels uit 30(!) redactieleden. Niet iedereen kan evenveel doen, maar de bereidwilligheid is groot en het enthousiasme van de teamleden grenzeloos. Toch kunnen we nog steeds handen gebruiken. Zeker op het gebied van camerawerk, zowel video als fotografie. Dus ben jij enigszins bedreven in het werken met een camera en lijkt het je leuk je bij ons team aan te sluiten…we ontvangen jou met open armen. Het zou gaan om het vastleggen van wedstrijden in het weekend en incidenteel hand-en spandiensten doordeweeks. Met elk uurtje inzet kan je ons helpen. Geïnteresseerden kunnen een beknopt mailbericht sturen aan [email protected] Er zal vervolgens zo snel mogelijk contact met je worden opgenomen. Voor belangstellende schrijvers of schrijfsters geldt hetzelfde. Wil jij de uitdaging aan gaan en kan je ons helpen en ons benutten als opstapje? Ons team wacht op jou. En ken jij iemand die het wel leuk zou vinden…spreekt het voort.
 • Oefenwedstrijden 10 februari: Quick Boys- Valken’68 4-1 (doelpunt Valken’68 van Sven Boonstoppel), Hazerswoudse Boys- DoCoS 0-2 (doelpunten van Erik van der Pot en Melvin van Gent), LSVV’70– ASC 2-1 (doelpunten LSVV’70 van Michiel Ebbing), Siveo’60- Zwammerdam 5-3 (doelpunten van Zwammerdam van Maarten van Riessen, Toine Kremer en Kevin Bergshoeff), avv Alphen-Alphia 2-2, SJC <23- Oegstgeest 2-3 (doelpunten VVO van Leeuwenburg, Jelle van Aarle en Roy Dijkstra), FC BoshuizenVoorschoten’97 (za) 2-1 (doelpunten Mike Bekooij en Mehmet Gungor namens FC Boshuizen).
 • Maandag 26 januari is het project “samen naar een veiliger sportklimaat” van start gegaan met een zogenaamde startbijeenkomst. Roodenburg doet mee aan dit project, omdat de club van een zo groot mogelijke groep wil horen hoe zij de vereniging Roodenburg ervaren.
  Een veiliger sportklimaat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van jeugdspelers, senioren, ouders, trainers en bestuur. De wijk en de scholen kunnen hierbij ook een rol spelen. De opkomst bij de startbijeenkomst was voldoende en de inbreng van de aanwezigen was zeer productief…..meer te lezen via: www.lvroodenburg.nl  (actueel nr 6).
 • Het was niet het gewenste resultaat voor Football Factory, maar Hidde de Meij bracht de wedstrijd wel prachtig in beeld…hier de vooraankondiging op de homepage: Helaas kon er wederom niet overal gevoetbald worden vanwege de gesteldheid van de velden, maar op het nieuwe en fraaie complex van Football Factory was er geen vuiltje aan de lucht. Nog voordat de tweestrijd goed en wel begonnen was, leidde Hazerswoudse Boys al met 0-2 en speelde een betrekkelijk eenvoudige wedstrijd. Ruben Windhorst was de eerste die het net vond, gevolgd door Rens Louwers. Daarna nam Justin Meijer zijn ploeg aan de hand met nog drie treffers. Jason Choi, topscorer bij de formatie van Pieter van Schie, deed wat terug voor de uiteindelijke uitslag van 1-5. Zie Featured Homepage (ruimte waar langere tijd vier items worden gepubliceerd.
 • VV Kouderkerk laat het de jeugdigen al vroeg weten, lees: Op 19, 20 en21 Augustus 2015 vinden bij VV Koudekerk de drie leukste dagen van de zomervakantie in Koudekerk aan den Rijn voor kinderen van 6 t/m 13 jaar plaats. Tijdens dit gave voetbalevenement zijn niet alleen de leden van VV Koudekerk welkom, iedereen mag meedoen! Meer info via: http://www.vvkoudekerk.nl/
 • Het was even zweten, maar de Rijnvogels pakte toch de 3 punter! Robert Toret was er voor ons bij: Joey Zandbergen kon zijn geluk na de late winst op ’s-Gravenzande niet op (2-1). De verdediger was uiteraard blij met de niet meer verwachte driepunter en werd en passant tot Man of the Match gekozen. ,,Altijd leuk natuurlijk’’, zo bestempelde de Rijnsburger die uitverkiezing. ,,Maar de overwinning en de bijbehorende punten zijn veel belangrijker’’, besloot hij diplomatiek. Lees het gehele verslag op de homepage.
 • Warmunda heeft nieuws! Aan het einde van het seizoen vertrekken Stephan Spruijt en Jan Wansink als trainer/coach bij Warmunda. Stephan Spruijt gaat FC Lisse zondag trainen en Jan Wansink gaat stoppen. Intern was dit een mooie gelegenheid om te bezien of twee selecties, beide voetballend in de 4e klasse nu moesten en konden worden voortgezet. In nauw overleg met bestuur, technische commissie, maar bovenal met alle spelers, is de voorkeur uitgesproken om het komende seizoen met 1 selectie, op zondag te gaan spelen. Door deze samenvoeging zal de selectie worden versterkt. Warmunda is blij bekend te kunnen maken dat er volgend seizoen gebruik gemaakt gaat worden van de trainerskwaliteiten van Alan Campfens (37). Alan is thans trainer/coach  van het tweede team van Ter Leede. Voorheen speelde de Voorschotenaar bij UVS, Ajax, Feyenoord, Rijnsburgse Boys en Ter Leede.
 • De supportersvereniging van RCL is met spoed op zoek naar een voorzitter en een penningmeester! Wie o wie voelt zich geroepen om de SV te versterken? Beide functies kosten naar schatting een paar uurtjes tijd per week. Joke en Toos leggen graag uit wat precies de bedoeling is. Ze zijn elke zaterdag aanwezig in de kantine, dus loop gerust even langs bij deze twee gezellige dames.
 • Bericht van derdeklasser Zwammerdam: ,,Omdat de wandelvoetbalproef vorige week in de gymzaal goed is bevallen gaan we vrijdagavond 6 februari weer de gymzaal aan de Buitendorpstraat in. Deze keer starten we om 19.00 uur. Belangstellenden, om mee te doen of gewoon te kijken, zijn welkom.”
 • Naast onze Golden Partnership met Amstel Radler volgt nu ook Jack’s Casino met een Silver Partnership…..hierover later meer op Leidenamateruvoetbal.nl!
 • Ze hebben het zo verdiend, dat ene doelpunt. Want ze voetballen nu echt lekker in die tweede helft. Het is gelukkig een vriendenploeg, maar je wilt ook wel weer eens winnen”, aldus de vader van Toon van de Wetering, rechtsback van s.v. Warmunda. Hij kwam in de rust aan met de tussenstand 0-1 voor FC Rijnland. En we namen met een 1- 2 eindstand afscheid van elkaar, waar een gelijkspel een betere uitslag zou zijn geweest. Gerard Bol, was erbij voor LAV….te lezen via de homepage.
 • De 3 leukste voetbaldagen van de zomervakantie! Voor elke voetballer van 6 t/m 13 jaar, lid of geen lid iedereen kan meedoen! Drie dagen voetballen, pret en vrienden maken. Je wordt geheel verwend met nieuwe oefeningen, trucjes, lekkere lunch, te gekke animatie en een spetterende voetbaloutfit. Je slaapt lekker thuis maar voor de rest ben je elke dag de gast van LVV Lugdunum. Ook ideaal voor (drukke) ouders dus. Bekijk al het leuks op: http://www.clubvoetbaldagen.nl/voetbaldagen-LVV Lugdunum/. Deze voetbaldagen in Leiden zullen plaatsvinden op 20, 21 en22 juli 2015. Meld je nu aan voor deze topdagen in je vakantie en schrijf snel in want VOL is echt VOL!
 • Het blijft een genot wat LSVV’70 te melden heeft op haar website, lees: Bekerkoorts in Leiden. Komendezaterdag neemt LSVV’70 het in de achtste finales van de KNVB Beker op tegen WCR. Aftrap: 17.00. Een opmerkelijk tijdstip, maar dat heeft alles te maken met de kijkcijfers. Het duel in de KNVB Beker wordt live uitgezonden op Fox, CNN en Sport1. Speciaal voor het bekerduel is ook een voorwedstrijd gepland. Voorafgaand aan de wedstrijd spelen Lugdunum en Hazerswoudse Boys hun competitiewedstrijd. Een mooi voorgerechtje. Overigens stuurt de KNVB een arbitraal trio richting Leiden om de wedstrijd in goede banen te leiden. Wat een luxe……….
 • Knap staaltje vechtlust!: Een wedstrijd is pas afgelopen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Een aloude wijsheid die zaterdag bij BVCB tegen RCL weer eens te beleven viel. In de laatste minuut van de extra tijd krulde Nick van Bemmel de bal uit een vrije trap schitterend om de BVCB muur. Keeper Mark Gaerthe stond als versteend en zag hoe het leer het net deed bollen. Heel kort daarop klonk het eindsignaal en kon er 2-2 op het wedstrijdformulier ingevuld worden. Een fikse domper voor de thuisploeg, maar wel een volkomen terechte uitslag. Ruud Fray was erbij namens LAV!
 • Het was weer een boeiend voetbalweekend met verrassende uitslagen, fraaie doelpunten, lucky’s en opvallend uitspraken naar aanleiding van gespeelde duels. Helaas ook wel weer met de nodige afgelastingen, waardoor deze verslagen dus uitblijven op onze website. Toch werden er diverse verslagen en terugblikken geplaatst van ontmoetingen die wel door gingen en er komt nog veel meer informatie los van onze regionale clubs deze week.  Zoals wekelijks het geval is ook nu een een praatje tussen Unity FM en Leidenamateurvoetbal.nl vanuit ‘helikopter-perspectief’. Te beluisteren via de homepage.
 • Raichelo Fecunda en Lars van der Pijl spelen ook volgend seizoen voor Alphense Boys, Mustapha Yachou stopt bij de eersteklasser.
 • Het bestuur van Voetbalvereniging Zwammerdam heeft met Rien van Elk (59) een vervanger gevonden voor Jaco Geerlof die aan het einde van het lopende seizoen zijn functie als Jeugdcoördinator neerlegt vanwege drukke werkzaamheden. De ambitie van de vereniging is een volwaardige jeugdafdeling. De ervaren Rien van Elk gaat dat bewaken en verder uitbouwen. Rien heeft de functie van Jeugdcoördinator ruim 20 jaar uitgeoefend bij de AVV Alphen en gaat dit nieuwe avontuur met veel enthousiasme aan. Deze maand zal hij starten met de E- en F-pupillen om in het volgende seizoen de gehele jeugdafdeling onder zijn hoede te krijgen.
 • Afgelopen week heeft Otto Advies een vijfjarige sponsorovereenkomst getekend met Valken’68. Het nieuwe reclamebord is inmiddels al te bewonderen op sportpark ’t Duyfrak. Otto Advies, gevestigd te Katwijk, is een succesvol en vooruitstrevend bedrijf dat bemiddelt in verzekeringen, financiële diensten en hypotheken.
 • Uitnodiging : Algemene ledenvergadering G.H.C. d.d.maandag 16 februari 2015, aanvang 20.00 uur genodigden: alle leden v.v. G.H.C. > 18 jaar. Meer info via http://www.vv-ghc.nl/
 • Het Bestuur van vv Oegstgeest wordt steeds meer geconfronteerd met zaken (zowel intern als extern) waar het ontbreken van een toekomstvisie meer en meer wordt gevoeld. Meer als ooit te voren is het dus van belang om ons voor te bereiden op deze toekomst, die feitelijk nu al begonnen is. Intern is het zaak om meer structuur aan te brengen voor het reilen en zeilen binnen de vereniging. Veel zaken lopen gelukkig goed, omdat mensen hier vaak afzonderlijk hun schouders onder zetten. Ook de basis is vrij smal. Extern hebben wij te maken met een terugtredende gemeente die werkt aan een nieuwe sportnota waarin ze waarschijnlijk meer kosten willen gaan berekenen aan clubs en verenigingen. Dit kan inhouden dat….. Interessant verhaal op http://www.vvoegstgeest.nl/
 • ARC uit Alphen aan den Rijn gaat de regio in en organiseert op woensdag 18 maart 2015 samen met haar partner FC Utrecht een Talentendag. De inschrijving voor deze Talentendag is inmiddels gestart. De Talentendag is bedoeld voor talentvolle spelers en keepers wonende in een straal van maximaal vijftien kilometer rond Alphen aan den Rijn, die zich in de kijker willen spelen…..meer info via http://www.svarc.nl/
 • De winst kwam er, maar andermaal met moeite. Onnodige moeite. FC Boshuizen deelde voor rust de lakens uit en GDA nam slechts deel. De Leidenaren scoorden echter slechts eenmaal en daardoor moest de ploeg van Stefan Roodakkers na rust nog diep in de buidel tasten om de drie punten mee te kunnen nemen. De treffer van Mehmet Güngör bleef en bleek goud waard: 0-1. Mike Bekooij, spits bij de Leidse eersteklasser, kwam dus net als zijn ploeggenoten met de schrik vrij. ,,Niet voor het eerst hebben we het onszelf moeilijk gemaakt….Hennie Kanbier praat u bij over deze moeizame overwinning via de homepage.
 • Heb jij interesse in het scheidsrechter zijn of wil je meer te weten komen over het scheidsrechter zijn? Kom dan op 4 Maart om 19:30 naar de kantine van onze vereniging. Zet hem in uw agenda! De avond bij VV Woubrugge staat onder leiding van Nico de Jong. Groet, aldus de scheidsrechterscommissie.
 • De clash tussen de twee middenmoters aan de Boshuizerkade, GOL Sport en Meerburg, stond in het teken van naar beneden blijven kijken of voorzichtig weer wat omhoog. De wedstrijd eindigde na 90 minuten in 2-2, een uitslag waar beide teams uiteindelijk weinig mee opschoten, maar toch content mee waren. Zo dacht de pas 16-jarige Levi Paulides er net zo over: ,,Ja, we hebben wel een aantal kansen gehad, maar toch….. Dylan Dijkstra was erbij, zie onze homepage + VIDEO!
 • Assistent-trainer Ronald van Delft van de zaterdagtak van Voorschoten’97 is succesvol geopereerd. Hij beschikt sinds kort ook een nieuwe kruisband.
 • ARC laat weten dat het zes spelers in korte tijd heeft vastgelegd voor volgend seizoen. Giovanni Lancel, Youri Looysteijn, Maico du Chatinier, Luuk Samsom, Houssain Zeryouh en Tony van Ooi blijven de eersteklasser trouw.