Onze redactie is toe aan de voorlaatste editie van het seizoen. Nummer veertig volgt dus nog. Mochten clubs relevante zaken gedeeld willen zien via deze rubriek…feel free dit door te geven aan redactie@leidenamateurvoetbal.nl (denk aan grote toernooien, afscheid van, slotdag etc.). Voor deze week heeft onze redactie weer de nodige informatie verzameld. Van, over en vanuit de clubs.

 • Esther Hermes meldt het volgende op de website van RCL: Na een paar seizoenen moet ik, wegens veranderingen met mijn werk, stoppen met het begeleiden van de pupil van de week. Ik heb het met heel veel plezier gedaan. Bij elke thuiswedstrijd van RCL 1 wordt er een speler van de F-jes uitgenodigd om zo’n leuke dag mee te maken. Het is voor de jeugd erg leuk om eens mee te maken hoe het er aan toe gaat bij het team. Interesse? Meldt u aan bij de SV van RCL!
 • Erik Falkenburg (Ambassadeur van Leidenamateurvoetbal) komt – zoals wellicht wel bekend – niet meer in actie dit seizoen. Zijn ploeg NAC Breda moet nog wel play-offs spelen tegen degradatie. Dus voor Falkenburg blijft het nog even spannend. Zijn team komt in eerste instantie uit tegen VVV-Venlo van Leidenaar Randy Wolters (ook al Ambassadeur). Mede dankzij de 3-1 zege op kampioen NEC werd VVV zevende in de eindrangschikking, waardoor de Noord-Limburgers tegen FC Oss uitkwamen in de eerste ronde van de nacompetitie. Wolters zorgde tegen NEC met een intikker voor de belangrijke 2-1. Ook tegen FC Oss droeg de aanvaller, ex-UVS, een steentje bij aan de 2-1 uitzege door de openingstreffer te produceren.
 • De voorbije weken plaatste onze redactie de nodige informatie over een voetbalquiz die wij als redactie organiseren te samen met BiBa Quiz Promotions en de internationale pub Bad Habits in Leiden. En wel op donderdag 18 juni! Vanuit diverse clubs en andere geledingen kwamen de aanmeldingen binnen. Voor alle informatie nog een keer de verwijzing via de link.De quiz gaat er komenmaar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Dus wij kijken uit naar nog meer aanmeldingen. Lekker een avondje ontspannen, quizzen en onderlinge lol hebben. De deadline van aanmelden is vastgesteld op 25 mei. Kom maar op! Deelname is gratis en voor niets. Binnenkort ontvangen alle teams de resterende informatie. Zie hier de aankondiging nog eens: www.leidenamateurvoetbal.nl/2015/redactioneel/ben-jij-de-koning-voetbal-van-de-leidse-regio-de-ultieme-voetbalquiz-komt-eraan/
 • Alle eindstanden van de diversen klassementen (spelers-en topscorersklassement) zijn netjes voor u op een rij gezet! Benieuwd op welke plaats de speler van uw favoriete club is geëindigd? Deze vindt u op de homepage of onder het kopje ’Statistieken’.
 • Natuurlijk moet er tijdens de Familiedagen 2015 van FC Rijnvogels ook weer gevoetbald worden en dat gaan we ook zeker doen! Terug op het programma zijn het 7 tegen 7 toernooi en het Klutstoernooi, al jaren een activiteit op de kalender waarvoor gretig wordt ingeschreven. Het klutstoernooi: dit toernooi is voor de F- t/m C-jeugd en bij de meiden t/m de MB-jeugd. De begeleiding van de teams is dit jaar in handen van de Heren- en Vrouwenselectie. Inschrijven is natuurlijk gratis! Het 7 tegen 7 toernooi begint ook op vrijdagavond. Dit is voor de B’s, A’s, MA’s en alle seniorenteams van zowel de mannen als de vrouwen. Ook dit is gratis en mogelijk gemaakt door Notaris kantoor Verhees. Meer info via: www.fcrijnvogels.nl
 • FC Rijnland trok de goede serie uitslagen van 2015 door waar UDO net als de laatste competitiewedstrijd tegen Meerburg in de derde klasse A met de kleinst mogelijke nederlaag aan het kortste eind trok. Aanvoerder Boudewijn Kamphues, wie anders, zorgde voor de 1-0 eindstand met een benutte penalty op slag van rust. Door de versterkte promotieregeling (zie artikel onder het kopje ‘vierde klasse’) kan de Leidse club komende maandag al promoveren naar de derde klasse! Gerard Bol was erbij voor LAV, te lezen op de home-clubpage. Tevens is er een samenvatting terug te zien, alsmede beelden van de interviews na afloop.
 • Midzomer-Instuif dag bij GHC! Mis het niet! Zaterdag 6 juni van 10.00-15.00uur voor kinderen van 5-15 jaar. Meer info via: www.vv-ghc.nl
 • Geachte ( oud) Roodenburgers: op 27 mei 2015 bestaat de club 88 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseren wij op vrijdagavond 29 mei a.s. een reünie toernooi voor (oud) spelers van 35 jaar en ouder. De 35 jarigen hebben nog diepgang in hun spel, de 45 jarigen willen de bal in de voeten hebben en de 50 plussers doen aan “schuifvoetbal”. Dat alles is op die vrijdagavond waarschijnlijk te aanschouwen. Aanmelden van groepen / teams. Een groot aantal Roodenburgers heeft nog regelmatig contact met oud teamgenoten. Ze kunnen hun geformeerde ploeg aanmelden via administratie@lvroodenburg.nl. Het is ook mogelijk dat u als oud Roodenburger kennissen laat mee ballen. U kunt via dit e-mailadres ook informatie krijgen over het toernooi.
 • Geheel gerust erop is nog niet iedereen bij UVS, maar feit is wel dat de blauwwitten de grootste kans maken om in de finale van de nacompetitie DUNO of Floreant te treffen. De ploeg van Hans van Leeuwen en Arnold Overdijk bleef op eigen veld, in dit geval op het kustgrasveld ofwel veld twee, MVV’27 met 3-1 de baas. De officiële tijd was al even verstreken en UVS leek met 3-0 de buit al grotendeels binnen te hebben. Door wat schoonheidsfoutjes achter elkaar kon Silvio Vermeer de marge enigszins verkleinen en de grootste glimlach doen verdwijnen van de Leidse gezichten….Hennie Kanbier zag UVS de eerste stap tot promotie maken, te lezen op de home-clubpage.
 • Komende zomer waait er een frisse wind door de eerste selectie van LSVV’70. De Cultclub uit Leiden wil komend seizoen mee gaan doen om de plekken die aan het einde recht geven op Europees voetbal en daarnaast opnieuw stunten in de KNVB Beker. Reden om de scouts erop uit te sturen. Het vizier is voornamelijk gericht op voetballende Leidse studenten, die op zoek zijn naar eeuwige roem op een mooi niveau. Kan je aardig tegen een balletje trappen, maar hebben de scouts van de Eredivisie, Primera Division of de Premier League om onbegrijpelijke redenen je over het hoofd gezien? Neem contact met LSVV’70 op (bestuur.lsvv70@gmail.com) voor meer info en we zullen het met je zaakwaarnemer verder afhandelen!
 • Afgelopen zaterdag stond voor Oegstgeest het eerste nacompetitieduel op het programma om degradatie uit de derde klasse A af te wenden. VVSB uit Noordwijkerhout is in een tweeluik de te kloppen ploeg. Na de vrije val welke Oegstgeest in het laatste deel van de reguliere competitie heeft gemaakt, was het hoogste tijd om een en ander recht te zetten. In een gelijk opgaand duel pakten de Voscuijlbewoners de volle winst en doen dus goed zaken om het vege lijf te redden. Het werd 1-2. Geelrood ging fanatiek van start. Dit leverde al snel twee grote kansen op in de eerste tien minuten. Bob den Hollander kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de bal in de verre hoek te plaatsen, echter koos hij de bal…..Voor Leidenamateurvoetbal.nl was Sergio Rademakers aanwezig, te lezen op de home-clubpage.
 • Lugdunum is nog één stap verwijderd van een terugkeer naar de derde klasse. Op zich kan PGS/Vogel ook nog promoveren na het 2-2 gelijke spel in Den Haag, maar de Leidenaren bleken in de eerste confrontatie meer in hun mars te hebben. ,,Een rode kaart gooide enkel roet in het eten”, zo meende trainer Henk de Cler. De Cler vervolgend: ,,Met het resultaat ben ik minder tevreden omdat er lange tijd meer in zat, maar als je vlak voor tijd nog achterstaat dan moet je blij zijn met 2-2. Van ons spel kon ik wel blij worden. We waren…..Lees het gehele verslag van Hennie Kanbier op de home-en clubpage.
 • De MC1 van DoCoS blijft door denderen! Lees: In de bekerfinale treft DoCoS MC1 als tegenstander Jodan Boys MC1 uit Gouda. De Goudse tegenstander eindigde de gewone competitie als derde in de hoofdklasse West I. DoCoS MC1, dat ook vorig jaar de KNVB-beker won, gaat daarmee als favoriet naar Rotterdam. DoCoS MC1 versloeg afgelopen week in de halve finale de kampioen van de hoofdklasse West I, SVS MC1 uit Capelle met 1-6. DoCoS MC1, getraind en gecoacht door Rob Ravensbergen, onderstreepte daarmee het krachtsverschil tussen West I en West II. DoCoS MC1 behaalde afgelopen seizoen ongeslagen de titel in de hoofdklasse West I, na de overstap van West II naar West I. De finale in Rotterdam vindt plaats op zaterdag 30 mei om 13.00 uur.
 • Zoals al eerder op de site van Warmunda vermeld, is zaterdag 23 mei de 16e editie van De Cup met de Grote Oren. Een 11 tegen 11 toernooi voor senioren-teams . Voor een mooi toernooi-verloop, zou het ideaal zijn om hier nog een 12e team bij te hebben, zodat we in twee poules van 6 kunnen spelen. Aan de samenstelling van een team zijn geen voorwaarden verbonden, behalve dan dat we rekenen op gezellige en sportieve deelnemers, waarbij prestatie en gezelligheid als vanouds hand in hand zullen gaan. Interesse om mee te doen? Wil je meer informatie? Of wil je inschrijven? Neem dan contact op met Robin Suiker op 06-53112725. In verband met het opstellen van het programma is de inschrijvingstermijn inmiddels verlopen.
 • Voorschoten’97 meldt volop successen: de C1 werd kampioen en promoveert naar de derde divisie, de B1 speelt nacompetitie en schakelde vooralsnog Spakenburg B1 uit. De A1 schakelde Flevo Boys A1 uit en is ook nog in de race tijdens de nacompetitie. Verder zijn er zes jeugdleden van Voorschoten’97 benaderd door profclubs!