Hij is aan alle zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de kleinste verdediger van de standaardteams uit de regio. Maar wel een waar GHC nu bijna vijf seizoenen lang veel plezier aan heeft beleefd. Als je hem onder ogen komt voor een aangenaam gesprek, geef je hem geen 29 lentes. ,,Maar het is wel zo”, zegt hij met een veelbetekenende glimlach. De aanleiding voor het interview is dat hij na dit seizoen afscheid neemt van sportpark De Vliet en de Groene Hart Combinatie. Van Voorthuijzen keert terug naar het oude DoCoS-nest waar hij zijn carrière op 10- jarige leeftijd begon. Michael werd onlangs door zijn oude club benaderd en heeft zijn besluit genomen en rekent op een basisplaats in het zaterdagteam bij zijn voormalige club. ,,Een bewuste keuze om een stapje terug te doen”, zo stelt de op meerdere posities uit de voeten kunnende speler.

Van Voorthuijzen speelde steeds in de jeugdselectieteams van DoCoS om uiteindelijk het wit-rode vlaggenschip te gaan bemannen. Hij werd er een vaste waarde net als later bij GHC. Waarom op zijn 24e de overstap naar De Vliet gemaakt? ,,Mark Ouwerkerk, die toen nog in het eerste speelde, heeft mij gevraagd om over te komen. Ik vond het een uitdaging om te kijken waar mijn plafond lag. DoCoS (zondag) was toen nog vierdeklasser. Het liep toen een beetje terug en enkele jongens van de oude garde stopten. Het was mede een aanleiding om over te stappen”, geeft hij als reden aan.

Michael van Voorthuijzen

Van de overgang destijds van De Mors naar De Vliet heeft hij geen spijt gehad. ‘Kleine rakker’, zoals coach Dennis Olman hem noemde en noemt, werd al snel een vaste pion in de hoofdmacht van GHC, dat toen nog tweedeklasser was. Hij mocht samen met zijn teamgenoten in zijn eerste seizoen direct al de kampioensvlag hijsen. Hoe anders liggen nu de zaken voor het vlaggenschip van GHC dat in zwaar weer verkeert? De verdediger- maar soms ook middenvelder of vleugelaanvaller- die echter wel zeer kopsterk is analyseert. ,,We hebben mijns inziens dit seizoen drie keer echt kansloos verloren maar verder waren het vaak kleine nederlagen of een gelijkspel. Vooral in de slotfase verspeelden we te veel punten”, blikt hij terug met een spijtige ondertoon.

Nu wordt het er op of eronder de komende wedstrijden. ,,We willen niet degraderen en ik zal ook nog alles geven om het seizoen zo goed mogelijk af te maken. Ik heb het hier goed naar mijn zin gehad en nu wil ik bij DoCoS nog iets gaan neerzetten”, is hij vastberaden. Dat men het vertrek van Van Voorthuijzen bij GHC betreurt werd nog eens onderstreept door assistent- trainer Kees van Tongeren. ,,Ja wij vinden het echt jammer”, maar respecteren zijn beslissing. Woorden van dezelfde strekking werden door binnenkort scheidend voorzitter Dick Barnhoorn onderstreept.

GHC, zover is nu bekend, neemt tevens afscheid van Bart van der Weijden, Elroy Lammers, Niels van den Burg en Houssin Bezzai. Daar tegenover staat de komst van Bryan Verhage en Achmed Faridi Blazques, zo meldt de club. DoCoS timmert druk aan de weg met de komst van naast Van Voorthuijzen Melvin Zweistra (UDO), Mark Ouwerkerk (UDO) en Nils Slingerland (SJZ).