INR Sox wil het dragen van ‘inner socks’ hier net zo vanzelfsprekend maken als in Australië

INR Sox zijn ultradunne, sneldrogende ondersokken voor onder scheenbeschermers. Het dragen van ondersokken is in Australië al vele jaren populair. De dunne laag tussen de huid en de scheenbeschermer zit niet alleen veel comfortabeler, maar voorkomt ook huiduitslag en eczeem; een kwaal waar veel van de 1,5 miljoen voetballers en hockeyers in Nederland last van hebben. De ondersokken voorkomen bovendien dat nare zweetlucht in scheenbeschermers terecht komt. INR Sox zijn vanaf nu in Nederland verkrijgbaar in diverse kleuren via www.inrsox.com. De prijs per paar varieert van €9,95 tot €13,95. Ze worden gratis thuisbezorgd.

,,Hoe ruikt bij jullie thuis de gang als de kinderen net terugkomen van een hockey- of voetbaltraining en hun scheenbeschermers hebben neergegooid?”

,,Heb jij ook zo veel last van jeuk en irritatie van je onderbeen door het schuren van scheenbeschermers tegen je huid?”

,,Klagen jouw kinderen ook vaak dat hun scheenbeschermers niet lekker zitten en dragen ze ze het liefst over hun sokken?”

INR Sox pers4 (Small)

Scheenbeschermers zijn nodig, maar vervelend

Het gebruik van scheenbeschermers bij voetbal of hockey is noodzakelijk, maar kan leiden tot flink wat ergernis bij ouders en kinderen. Scheenbeschermers die in contact komt met een vochtige huid veroorzaken bij veel kinderen en volwassenen jeuk, huidirritatie of zelfs eczeem. Om dit te verminderen wordt er geëxperimenteerd met katoenen sokken of afgeknipte leggings onder scheenbeschermers. En dan is er natuurlijk ook nog de lucht die er vanaf komt na afloop van een training of wedstrijd. Stinkende beschermers worden gewassen, meegenomen onder de douche of buiten te ‘luchten’ neergelegd, maar de oplossingen zijn allemaal niet ideaal.

In Australië horen ‘inner socks’ al jaren bij de standaarduitrusting

Om deze irritaties te voorkomen wordt in Australië al jarenlang gebruik gemaakt van comfortabele ‘inner socks’. Ze worden gedragen onder scheenbeschermers, waardoor je een tussenlaag tussen de huid en de scheenbeschermer krijgt. Dit zit niet alleen veel comfortabeler, maar hierdoor heb je ook minder last van nare geurtjes in je scheenbeschermer of huiduitslag door een (allergische) reactie van je scheenbeschermer op de vochtige huid eronder. Door het gebruik van verschillende kleuren en designs zijn de ondersokken ‘down under’ zelfs een mode-item geworden dat gezien mag worden.

INR Sox vanaf nu in Nederland verkrijgbaar

Deze eenvoudige oplossing is nu ook in ons land beschikbaar. Het merk INR Sox introduceert een serie dunne, elastische ondersokken van sneldrogend materiaal die onder de scheenbeschermer gedragen kunnen worden en daarmee de vele ergernissen oplossen. De verschillende maten, kleuren en designs bieden een comfortabel alternatief voor de jongste jeugd tot senioren.

Geen last meer van huidirritatie of contacteczeem

Zo’n 4% van de kinderen en nog veel meer van volwassenen hebben last van door de huisarts vastgesteld contacteczeem. In werkelijkheid liggen deze percentages nog veel hoger, omdat men pas in heel ernstige gevallen naar de huisarts gaat. Zeker wanneer een scheenbeschermer in contact komt met een vochtige huid hebben veel kinderen en volwassenen last van jeuk, huidirritatie of -uitslag. De oplossing is eenvoudig: door het dragen van INR Sox komt de huid niet meer rechtstreeks in contact met de scheenbeschermer.

,,Je gaat er misschien niet beter van spelen, maar wel een heel stuk lekkerder”

INR Sox zijn gemaakt van dun en lichtgewicht materiaal, waardoor de sporter nauwelijks merkt dat hij of zij ze draagt. Omdat de ondersok niet over de hele voet gaat blijft een bestaande sportschoen ook gewoon lekker zitten. INR Sox zitten daardoor ook veel comfortabeler dan alternatieve oplossingen onder scheenbeschermers, zoals het dragen van een extra paar kousen. INR Sox kunnen eenvoudig gewassen worden na het sporten. Door de samenstelling van het materiaal drogen ze bovendien razendsnel.

INR Sox ondersokken zijn verkrijgbaar in 3 maten en diverse designs. De prijs varieert van €9,95 tot €13,95. Ze worden gratis thuisbezorgd in een fraaie verzenddoos die door de brievenbus past.

Over INR Sox

INR Sox worden in Nederland op de markt gebracht door SuperNiche BV. Mede-initiatiefnemer Jurgen Bernardy: ”Met drie kinderen die fanatiek sporten hebben wij als gezin dagelijks te maken met ‘scheenbeschermeroverlast’. Tijdens een reis door Australië ontdekten we de eenvoudige oplossing van inner socks en namen er een aantal mee. Uit de reacties van andere ouders langs de velden bleken we niet uniek in onze ergernissen over scheenbeschermers. Integendeel: uitslag, nare geurtjes en scheenbeschermers die gewoon niet lekker zitten blijkt zo ongeveer ‘standaard’ te zijn. Er is duidelijk behoefte aan een eenvoudige en voordelige oplossing.” Het resultaat: een verbeterde versie van de uit Australië meegenomen inner socks is nu in Nederland te koop via www.inrsox.com.

INR Sox pers1 (Small)