Zaterdag 28 maart 2015 verrichtte burgemeester Jos Wienen samen met de heer Guus Elkhuizen, Regionaal ambassadeur verkeersveiligheid en wethouder in de gemeente Nieuwkoop, de aftrap van de BOB-sportcampagne in Holland Rijnland. Deze regionale aftrap startte in Katwijk voorafgaand aan de wedstrijd Quick Boys-Spijkenisse.

BOB 2

Bezoekers sportkantine

De BOB-sportcampagne is bedoeld om het rijden onder invloed na een kantinebezoek terug te dringen. Maatregelen om de verkeersveiligheid te bevorderen, zijn bijvoorbeeld: samen rijden met één auto vanaf het sportpark. Of de taxi pakken. Bezoekers van sportkantines die met de auto rijden, kunnen zich aangesproken voelen, maar ook scooterrijders en fietsers. Ook zij maken immers gebruik van de weg. De campagne richt zich nadrukkelijk op de ‘sportkantine’ en loopt van maart tot juni.

 

Bijdrage van verenigingen

Het Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland vindt het belangrijk om samen met de verenigingen deel te nemen aan deze campagne. De gemeente Katwijk onderschrijft deze doelstelling van harte en heeft dan ook graag de organisatie van de regionale aftrap op zich genomen. Alle verenigingen in de regio hebben bericht ontvangen met het verzoek om het campagne-materiaal doelmatig in te zetten en gebruik te maken van het aanbod van de BOB-reclameborden en campagneteams. Daarnaast worden de verenigingen in de gelegenheid gesteld om zich aan te melden voor een gratis Instructie Verantwoord Alcoholschenken (I.V.A.).

BOB 3

Doet jouw voetbalclub ook mee?

Het initiatief voor de campagne ligt bij het ministerie, de provincies, N.O.C. / N.S.F. en de betrokken sportbonden. In navolging op de succesvolle pilots die in de afgelopen jaren in de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek zijn gehouden, wordt de campagne dit jaar herhaald en uitgebreid naar andere regio’s in Zuid-Holland. De campagne wordt gefinancierd door het R.O.V. – ZH en het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland.

“Elke sportclub is eigenlijk één groot buurthuis”

Of burgemeester Wienen en de ambassadeur Elkhuizen voetballend voor verrassingen hebben gezorgd met deze aftrap, dat was aan de toeschouwers om te beoordelen. Maar positief verrassend was bovengenoemde uitspraak van de ambassadeur in zijn toespraak. Jong ziet oud(er) en klein ziet gro(o)t(er) in een kantine met drank omgaan. Met deze BOB-sportcampagne wordt in de sportverenigingen gewezen op ieders verantwoordelijkheid. Iets voor jullie voetbalclub?

Gerard Bol