Céleste van Eeden is haar hele leven al gek van spelletjes. Van uiteenlopende kaartspellen tot biljarten en darten of een gokje wagen. Het is dan eigenlijk ook niet verwonderlijk dat zij ondertussen eigenaar is van de fa. Ballenmachine.nl, waar diverse spellen aan gekoppeld zijn. Drie aparte websites worden benut om geïnteresseerden op de hoogte te brengen van diverse mogelijkheden met leuke spelvormen. Zo kan er worden gedacht aan Snooker Football (zie afbeelding) en Bubble Ball. Een en ander kan worden ingezet door bedrijven, clubs en/of o.a. campings om gasten te kunnen vermaken.

Van Eeden heeft het er ondertussen druk mee. De spellen winnen aan populariteit. ,,Het moet bekend(er) worden bij het publiek. Dat is een eerste vereiste en we timmeren duidelijk aan de weg. Het Snooker Football moet je zien als een combinatie tussen poolbiljart en voetbal, waarbij het gaat om vaardigheid, behendigheid en tactiek van de spelers. Het is een opblaasbaar systeem, waardoor het gemakkelijk en snel weer kan worden opgeborgen. Wanneer het niet benut wordt, neemt het dus ook geen ruimte in. Met Bubble Ball wordt een speler in een soort ballon geplaatst, waarbij hij of zij enkel met de voeten kan spelen. Uiteraard staat het plezier voorop. Eigenlijk zijn er geen leeftijdsgrenzen voor de diverse spellen, dat maakt het ook laagdrempelig.”

Bubbleball-aktie

Vervolgend: ,,De systemen werden al benut bij diverse voetbalclubs. Laatst huurde RCL in Leiderdorp het Snooker Football veld in als leuke bijkomstigheid bij een groot F-junioren toernooi. De jeugd leefde zich naar hartenlust uit met het spel.  We focussen ons niet enkel op clubs, maar zeker ook op bedrijven voor bedrijfsuitjes en feestjes en het kan zeker ook een meerwaarde zijn voor campings. Er is een groot afzetgebied voor, maar het moet nog aan naamsbekendheid winnen. Laatst kreeg ik nog een belletje uit de UK. Die hadden het spel bij ons op de site gezien en waren meteen geïnteresseerd om te huren. Dat zijn de krenten in de pap.”

Afgelopen zomer maakte het Snooker Football maanden lang deel uit van het terrein van Flevonice in Biddinghuizen. Er werd gretig gebruik van gemaakt. ,,Het is natuurlijk bij uitstek geschikt voor buitenevenementen. Daarom misstaat het geheel dus ook niet bij clubs, op campings en bij bedrijfsuitjes of verjaardagen bijvoorbeeld. Het slaat altijd aan bij de mensen, zoveel is zeker.”

Van Eeden is landelijk georiënteerd, maar ziet het Westen helemaal zitten. ,,Daar zitten ontzettend veel clubs en ook de meeste bedrijven. Wanneer men een afspraak maakt met ons kunnen we snel schakelen. Laatst was RCL dus ook al zo enthousiast. We kregen er ook leuke, positieve feedback.”

,,Wat ook nog leuk is om te melden is dat we pakketten customized kunnen aanleveren. Dus als de clubkleuren bijvoorbeeld oranje en wit zijn, kunnen we de spellen ook in die kleuren leveren. Dat maakt het denkelijk ook nog wel interessanter om eens te kijken hoe het aanslaat bij de leden op een toernooi, op een clubdag of wat dan ook.”

Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact op met info@snookerfootball.eu of via 06-81617297 of kijk op www.snookerfootball.eu ; www.bubbleball.eu of www.ballenmachine.nl.

Poolvoetbal Celeste (Small)