Excelsior heeft met Stanley Elbers een vervanger gevonden voor de naar Leeds United vertrekkende Jordan Botaka. De 23-jarige buitenspeler, die overkomt van Helmond Sport, heeft een driejarig contract getekend bij de Eredivisionist. Excelsior deed dit weekend van zich spreken door de eerste seizoenszege binnen te loodsen. De Graafschap werd met 3-0 het kind van de rekening

,,Afgelopen vrijdag hoorde ik voor het eerst van de interesse”, vertelt Elbers. ,,Eerst dacht ik dat het onzin was. Maar het is snel gegaan. Elbers, in het verleden uitkomend voor de jeugd van UVS uit Leiden en ADO Den Haag, heeft voor drie jaar getekend bij de Kralingers. ,,Het gaf mij veel vertrouwen dat Excelsior ondanks mijn blessure (scheurtje in hamstring, red.) gauw zaken wilde doen. Er waren ook andere Eredivisie-clubs met interesse, maar die twijfelden omdat ik nog een tijdje aan de kant sta.”

,,Ik hoop bij Excelsior zo snel mogelijk fit te worden en een basisplaats te veroveren”, spreekt de in Leiden geboren Elbers zijn ambities uit. ,,Groenendijk (Alfons, hoofdtrainer, red.) en ik kennen elkaar goed, hij wil graag met mij werken. Ik zie een mooie toekomst voor me bij Excelsior.”