FC Den Bosch heeft zich versterkt met verdediger Sven Verlaan (21). Beide partijen zijn een contract voor één seizoen overeengekomen, met een optie tot verlenging aan Bossche zijde voor nog één seizoen. Sven Verlaan komt transfervrij over van Jong FC Twente, onder voorbehoud van de medische keuring die morgen plaatsvindt.

Sven Verlaan

Sven Verlaan is geboren op 11 mei 1994, in Leidschendam. In zijn jongere jaren speelde verdediger Verlaan voor RKSV DoCoS, de jeugdopleiding van ADO Den Haag en UVS, om vervolgens de overstap te maken naar Jong FC Twente. Verlaan debuteerde in augustus 2014 en was sinds november van dat jaar een vaste waarde in het team van Jong FC Twente. Tot op heden heeft hij 20 duels in het betaalde voetbal achter zijn naam staan.

Trainer/coach René van Eck is verheugd met het aantrekken van Sven Verlaan: ,,Sven is een talentvolle, linksbenige centrale verdediger. Hij is sterk in de lucht, goed in de duels en heeft een prima pass. Sven is de afgelopen periode uitvoerig door ons gescout, wij hebben het vertrouwen dat er veel rek zit in zijn kwaliteiten. Dit wordt ook bevestigd door de trainers waarmee hij heeft samengewerkt. Meerdere clubs hengelden naar zijn diensten, we zijn blij dat hij vertrouwen heeft in het sportieve plan van FC Den Bosch en voor ons heeft gekozen.”