Zoals gisteren beloofd op onze website zal er vanaf vandaag worden teruggeblikt op het vierde event van Leidenmateurvoetbal.nl. We trappen af met de bootcamp die in de ochtend werd georganiseerd voor de jeugd en onder leiding stond van Robin van Vliet (onder meer ex-Roodenburg en ex-Noordwijk) en Esther Scheenaard (voorheen speelster van ADO Den Haag en zelfs het Nederlands dameselftal). Diverse regioclubs hadden zich aangemeld voor het evenement en dat maakte dat het kunstgrasveld van DoCoS een ware kleurenpracht toonde met alle verschillende tenues.

De jongens en meisjes van tussen de acht en tien jaar hadden het zichtbaar naar hun zin en lieten zich niet kennen bij het best pittige programma van de organisatie. Na afloop waren onder meer de volgende geluiden te horen. ,,Nee joh, het was helemaal niet zwaar” en ”Leuk om eens op een iets andere manier te trainen, gaaf dit”. De kleine helden kregen na afloop een fraaie medaille als aandenken en in de kantine werden de harde zwoegers na afloop getrakteerd op een broodje knakworst, een frisdrankje en een zakje chips. Vier jongens wonnen ook nog eens een bal met een loterij. Al met al een zeer geslaagde aftrap van de dag en zeker voor herhaling vatbaar. Onze redactie dankt Robin en Esther en ook hun hulpjes Jurek en Jarne. Super! En uiteraard ook een woord van dank aan de clubs die hun jeugd stuurden, alsmede de ouders en andere belangstellenden voor hun komst.

Tussen de bootcamp en de versnaperingen in toonde Bas van der Kaaij zijn kunstjes als freestyler. Dit herhaalde de technicus overigens nog diverse keren gedurende de dag. De kleine helden keken hun ogen uit en mochten zelf ook laten zien of ze net zo handig waren met de bal. De records vlogen om de oren. Voetballend Leiden en omstreken kan de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.