Een tijdje terug werd al een advertorial geplaatst van Sportwash, een bedrijf die gespecialiseerd is in het wassen van voetbalkleding, daarom uniek in zijn soort. Sportwash is de enige wasserij in Nederland die zich puur richt op het wassen van voetbalkleding. SportWash is er voor elke voetbalvereniging, van klein tot groot. Alles wordt met de meeste zorg gewassen voor uw voetbalvereniging. SportWash biedt haar diensten aan in de volgende regio’s: Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amsterdam, de Bollenstreek, Haarlem en Leiden. Enkele maanden geleden ging de Leidse tweedeklasser UVS in zee met Sportwash. Onze redactie is benieuwd naar de bevindingen in de Kikkerpolder en stelde tevens de vraag of UVS andere regioclubs ook adviseert om een samenwerking aan te gaan met Sportwash.

Woordvoerster Karin van der Zeeuw heeft direct een antwoord klaar bij die laatste vraag: ,,Ik zou andere clubs zonder meer willen adviseren om een samenwerking aan te gaan. Wij zijn nu enkele maanden onderweg en bijzonder tevreden. Men is er erg servicegericht, het zijn aardige mensen en de afspraken worden stipt nagekomen. Mij persoonlijk scheelt het heel veel tijd en ik kan me zo voorstellen dat vrijwilligers bij andere clubs ook graag tijd winnen.”

Wat doet Sportwash precies? Van der Zeeuw: ,,Het werkt eigenlijk heel simpel. Nadat het eerste en tweede elftal hebben gespeeld, wordt er een tijd afgesproken dat zij de kleding komen ophalen. Wij zetten het klaar en vervolgens wordt het keurig netjes en schoon teruggebracht op een aangegeven tijd. Een kind kan de was doen, zeg maar. Dat betekent dus dat wij er zelf geen omkijken meer naar hebben. Laatst speelde het eerste een keer doordeweeks en dan stem je de afspraak even af en vervolgens staat alles weer klaar voor de volgende wedstrijd. Er zijn clubs die zelf wasmachines hebben staan en die doen het zelf. Daar hebben wij geen ruimte voor en veel andere clubs, zo weet ik, besteden het uit waarbij er iemand uit de club alles zelf moet regelen. Ook qua logistiek. Wij hebben voor Sportwash gekozen en dat maakt ons leven makkelijk. Men komt de afspraken na en dat betekent voor ons een flinke tijdsbesparing.”

Uiteraard kost het wassen van de kleding geld. ,,Wij betalen voor het wassen van het de kleding van het tweede elftal en zij sponsoren het gedeelte van de kosten voor het eerste elftal. Met die constructie zijn we heel blij en ik zou het simpelweg andere clubs ook willen adviseren. Ze wassen ook de kleding van Quick bijvoorbeeld en zullen meer en meer te zien zijn in deze regio. Ik ga in elk geval een positief advies uitbrengen bij ons bestuur voor volgend seizoen. Misschien dat we meteen een afspraak kunnen maken over het meenemen van de A1, want zij kunnen ook het werk aan voor meerdere elftallen per club. Aan het begin van het jaar stuur je het speelschema op en daar anticipeert Sportwash op. Ik noem dit een prima uitvinding en een verbetering voor de club.”

Wilt u zich geen zorgen meer maken over het wassen van uw voetbalkleding? Neem contact met Sportwash via info@sportwash.nl!!

sportwash big