UVS zet zaterdag 30 mei het meisjesvoetbal weer groots in de etalage. Sportpark de Kikkerpolder aan de Oegstgeesterweg in Leiden is dan het decor van het Frans de Jong-toernooi voor meisjesteams. Achttien teams van twaalf clubs strijden op die dag om de hoogste eer in drie categorieën: MA-junioren (16 tot 18 jaar), MB-junioren (14 tot 16 jaar) en MC-junioren (12 tot 14 jaar). Het toernooi begint rond de klok van tien uur; de prijsuitreiking staat voor vier uur ’s middags gepland. Het toernooi is een mooie gelegenheid om kennis te maken met UVS en het meisjesvoetbal.

Meisjesvoetbal
Nederlands elftal

 
Het meisjesvoetbal heeft zich binnen UVS de laatste jaren goed ontwikkeld. De club telt op dit moment 1 MA-team, 1 MB-team en 2 MC-teams. Het MB-team behaalde dit seizoen het kampioenschap in de tweede klasse en het MC1-team promoveerde naar de eerste klasse. UVS wil het meisjesvoetbal de komende jaren verder versterken en uitbreiden mede gelet op de sterke groei van het aantal meisjes en vrouwen die in KNVB-verband voetballen. Een groei die waarschijnlijk in juni nog een extra impuls krijgt door de deelname van het Nederlands elftal aan het WK-voetbal voor vrouwen in Canada. UVS verwacht dan ook een extra aanwas voor de jongste meisjesteams. Dat UVS een goede voetbalschool is voor talentvolle voetbalmeisjes blijkt wel uit het feit dat de 14-jarige UVS-speelster Samantha van Diemen de aanvoerdersband draagt van het Nederlands elftal voor meisjes onder 14. Ook voor het meisjesvoetbal heeft UVS als doelstelling om talenten van spelers en speelsters optimaal te ontwikkelen en ze met plezier te laten voetballen in een veilige sportomgeving.

 

Proeftraining

 
Meisjes die eigenlijk best willen gaan voetballen zijn zaterdag 30 mei natuurlijk meer dan welkom op het meisjestoernooi van UVS om kennis te maken met de club UVS en haar meidenteams. Uiteraard is het altijd mogelijk om een proeftraining mee te maken. Neem hiervoor contact op met de hoofdleider meisjes Cees Kloosterman via ceeskloosterman@ziggo.nl of 06-26152815 of bezoek de website van UVS: www.uvs-leiden.nl/