De KNVB heeft KDO, als gevolg van twee keer niet op komen dagen, uit de competitie genomen. Eerst was Woubrugge al een keer de dupe, afgelopen zaterdag kon Aarlanderveen eerder aan het bier. Voor de stand in de 4e klasse C heeft het wegvallen van Kracht Door Oefening uit De Kwakel geen gevolgen, ook niet voor de 1e periodetitel (blijft NITA) en ook niet voor de 2e periodetitel. (blijft NSV ‘46).  Voor de 3e periode heeft het echter wel grote gevolgen! De huidige stand, waarin Alphia soeverein aan kop gaat,  komt te vervallen. De KNVB hanteert nu voor de 3e periode speeldagen 14 tot en met 26.

Plotseling staat Siveo ’60 er nu het beste voor, weliswaar gelijk met Woubrugge, maar het doelsaldo van de Zegvelders is beter. Alphia volgt op één punt, maar heeft alles nog wel in eigen hand. Aanstaande zaterdag ontvangt het thuis titelkandidaat Woubrugge, de week daarna treft het in Zegveld Siveo ’60.

Maar zelfs Nieuwkoop doet weer volop mee, het staats slechts drie punten achter op Siveo, maar als Woubrugge die titel pakt, is ineens de vierde plaats in de eindrangschikking weer van belang. Kortom, er staat een ongemeen spannend slot van de 3e periodetitel én de eindrangschikking te wachten. Alphia is de grote verliezer, met name Siveo en Nieuwkoop spinnen garen bij de uitsluiting van KDO.

Zou een reglementaire score van 3-0 voor alle clubs tegen KDO geen betere optie zijn geweest? Dit lijkt ons forse competitievervalsing.