FC Rijnvogels presteert uitermate goed, Ter Leede VR2 is winterkampioen, RCL en WVC draaien mee in de top 4. Een laatste rondje langs de voetballende vrouwen in 2015.

Ter Leede VR1

Het team staat op een zesde plaats in de Topklasse wat niet zo gebruikelijk is voor deze vereniging die al jaren op het hoogste niveau weet te presteren. De thuiswedstrijden worden feilloos gewonnen, de uitwedstrijden echter vormen een grote uitdaging. Van de zes wedstrijden zijn er drie verloren gegaan en is er een keer gelijk gespeeld. Het doelsaldo is plus zeven wat ook aan de magere zijde is na elf wedstrijden. Ze hebben na de winterstop nog een inhaalduel uit tegen Heerenveen open staan en zijn door in de KNVB beker.

Afgelopen zaterdag werd voor de KNVB beker met 11-0 van sv Venray gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Ilse van der Windt (5x), Kim Zethof (3x), Anne Sellies (2x) en Kitty Susan. Anne Sellies (C1) en Bo Vonk (B1) deden mee vanuit de jeugd en maakten zo hun debuut bij het vlaggenschip. De loting heeft uitgewezen dat ze een thuiswedstrijd spelen tegen eredivisieteam PEC Zwolle.

Ter Leede VR2

Het tweede team van de club uit Sassenheim speelt ook in de landelijke omgeving, de hoofdklasse zaterdag. Ze delen de titel van winterkampioen met jong ADO Den Haag. Het team van Frank van Dam heeft in de uitwedstrijden een 100% score, maar thuis heeft het al twee keer verloren en een keer gelijk gespeeld. Ook zij speelden afgelopen zaterdag in de KNVB Beker voor een plek in de kwartfinale waarin ook de eredivisie teams (Ajax, ADO Den Haag, Heerenveen, FC Twente, Telstar, PSV en PEC Zwolle) instromen. In ieder geval, de uitwedstrijd in Amsterdam tegen Wartburgia werd helaas niet het succes wat werd verwacht. Ondanks doelpunten van Kimberley Vermeij en Michele Seijen ten Hoorn werd met 5-2 verloren, een ietwat geflatteerde uitslag. Dus vol op de competitie en op naar het kampioenschap.

RCL

RCL uit Leiderdorp gaat ook voor de titel. Helaas hebben de vrouwen van Janet Griffioen de laatste wedstrijd van Be Quick’28 verloren anders had ze gedeeld derde gestaan met RVVH. De tussenstand is: Ter Leede VR2 (13-31), Jong ADO Den Haag (13-31), RVVH (13-29) en dan RCL met 26 uit 13 wedstrijden. De vrouwen uit Leiderdorp presteren zowel uit als thuis even sterk maar verloren twee keer in een thuiswedstrijd. Voor de KNVB beker waren de vrouwen al uitgeschakeld en na de kerst is het belangrijk om de punten te blijven pakken om koers te houden richting de titel en anders een periodetitel.

FC Rijnvogels VR1 (Small)

FC Rijnvogels

De vrouwen van Philip van den Eijkel zijn twee seizoen geleden uit de eerste klasse gedegradeerd. Met veel eigen jeugd speelden ze het afgelopen seizoen in de tweede klasse met het kampioenschap als resultaat en ze draaien nu weer volop mee in de eerste klasse. Het team uit Katwijk heeft pas twee keer verloren, wist al zeven winstpartijen te boeken en drie gelijke spelen. Met 24 punten uit 12 wedstrijden staat het heel netjes op een gedeelde vierde plaats. Ze doen ook weer goed mee in de KNVB beker. Afgelopen zaterdag werd in de kwartfinale van DSVP gewonnen. De winst is geen moment in gevaar geweest en dat het uiteindelijk ‘maar’ 1-2 werd, zal het elftal uiteindelijk een worst zijn. Yara Haasnoot en Louise Sloos maakten twee prachtige doelpunten voor FC Rijnvogels. Na de winterstop gaat de vrouwenselectie op trainingskamp in de omgeving van Utrecht en wil het bij de competitiestart direct handhaving veilig stellen tegen concurrenten UDO en SVS. Dan kan er gelijk weer een feestje gevierd gaan worden.

UDO

Onze vriendinnen van UDO uit Oegstgeest kennen een heel zwaar seizoen. Na de promotie vanuit de tweede klasse heeft het helaas geen aanwinsten binnen kunnen halen die het niveau verhogen en de kracht in de selectie versterken. Zie de tussenstand: een punt uit twaalf wedstrijden. Het enige punt is thuis behaald tegen Rhoon. Het gat met de overige teams is groot: Wartburgia VR2 (12-8), SVS (12-11), CVV Zwervers (12-11) en Saestum VR2 (12-13). Het kan uiteraard nog wel, maar het is een hele grote uitdaging. Die uitdaging had het team van Wim Bouckaert afgelopen zaterdag in thuiswedstrijd tegen Rhoon ook. Het duel stond op het programma in het kader van de kwartfinale van de KNVB beker. De wedstrijd tegen Rhoon eindigde in 0-3.

WVC

Eric van der Krans is de trainer-coach van het voormalige Alkmania dat tegenwoordig WVC heet, oftewel Weteringse Voetbal Combinatie. Hij staat met zijn vrouwen op een mooie derde plaats in de eerste klasse zondag. Met dertig punten uit twaalf wedstrijden staat het achter Kolping Boys (12-33) en Maarssen (12-31). Het team scoort heel makkelijk en wist al thuis 31 keer te scoren zeven wedstrijden en heeft thuis nog niet verloren, wel al drie keer gelijk gespeeld. De vijf uitwedstrijden werden allemaal gewonnen en werd er 21 keer gescoord, het vertrouwen is hoog en de vorm is aanwezig.

SJC

Voor trainer-coach Bojan Lazic is het een behoorlijke uitdaging om een competitief team op de been te brengen in de eerste klasse. Door problemen met het inpassen van een aantal nieuwe speelsters en het zoeken naar de goede vorm is punten pakken nog niet gelukt. Er is een keer gelijk gespeeld en de organisatie staat al veel beter in de laatste wedstrijden, maar er moet flink aan de weg getimmerd worden. De nummer twaalf en elf degraderen direct en tien en negen mogen via de promotie/degradatiewedstrijden enkele belangrijke finales spelen. De tussenstand op dit moment is op de negende plek BSC (12-12), tiende Hoogland (12-11), elfde gedeeld SDO (12-3) en SJC (12-1).