HomeVrouwenvoetbalDames RCL MA1: net geen bekerfinale

Dames RCL MA1: net geen bekerfinale

-

Beker RCL dames 3

Damesvoetbal- In een enerverende wedstrijd heeft RCL MA1 zich niet weten te plaatsen voor de finale. Het getalenteerde team kent een gemiddelde leeftijd van 15 jaar en staat in de hoofdklasse A op een keurige vierde plaats. Afgelopen maandag speelde het keurkorps van hoofdtrainer Jeroen Redegeld de halve finale van de KNVB beker tegen Haastrecht MA1, ook uitkomende in de hoofdklasse A.

RCL MA1 startte voortvarend en wist het fysieke Haastrecht direct onder druk te zetten. In de vijfde minuut was het Jill Sanrodji die vanaf de 16 snoeihard uithaalde. Tot opluchting van iedereen die Haastrecht een warm hart toe draagt belandde de bal op de lat. Na het openingsoffensief van RCL MA1 kwam er meer balans in de wedstrijd en golfde het spel over en weer. Het in vele getale opgekomen publiek genoot zichtbaar van het spel dat beide teams op de mat legden. In de 39e minuut was het Haastrecht dat de 0-1 op het scorebord zette. RCL raakte niet in paniek en bleef fris combineren. Vlak voor rust was het Bo Tuinstra die de gelijkmaker wist aan te tekenen.

Beker RCL dames 1

Na de rust creëerde Haastrecht meer en meer een overwicht. In de 53e minuut resulteerde dat in een 1-2 voorsprong. Daarna was er wederom sprake van een gelijk opgaande strijd waarbij het jeugdige RCL voetballend kansen probeerde te creëren en Haastrecht meer gokte op de lange bal en het aangaan van stevige duels.

In de 70e minuut bracht Haastrecht de marge op twee (1-3). RCL gaf niet op en zette een tandje bij. Met nog een kwartier te spelen werd Shan Bazaz binnen de beruchte lijnen gevloerd en wees de goed leidende scheidsrechter gedecideerd naar de stip. Helaas wist Susanne Hoogenboom dit buitenkansje niet te verzilveren waardoor de marge op twee bleef. Waar normaal gesproken de koppies gaan hangen, zette RCL MA1 nog een tandje bij en kreeg het Leiderdorps kwartiertje een vervolg met een vloedgolf aan aanvallen. De vele corners waren gevaarlijk maar troffen geen doel. Ook een venijnig schot van Jill Sanrodji belandde andermaal op de lat.

Beker RCL dames 2

Vlak voor tijd viel het doek voor de Leiderdorpse formatie en besliste Haastrecht de enerverende bekerwedstrijd (1-4). Uiteindelijk zette Tuinstra op aangeven van Amber Chaudron met een mooie kopbal de eindstand op het scorebord (2-4). Al met al heeft het publiek genoten van deze wedstrijd en was dit pure reclame voor het vrouwenvoetbal. RCL MA1 is uitgeschakeld voor de beker en speelt nu nog drie wedstrijden in de competitie met als doel de vierde plek te handhaven hetgeen een fantastische prestatie zou zijn voor een team dat tegen tegenstanders speelt die een gemiddelde leeftijd van minimaal twee jaar ouder hebben.