WVC tijdelijk nieuwe koploper van de eerste klasse, RCL en Ter Leede VR2 blijven in de top drie van de hoofdklasse zaterdag en FC Rijnvogels lijdt eerste thuisnederlaag. Een wekelijks rondje langs de voetballende vrouwen.

De wedstrijd van Ter Leede in de topklasse vrouwen uit tegen de beloften van sc Heerenveen ging niet door. Het wedstrijdveld was door de regen van de afgelopen zodanig dusdanig van streek dat spelen niet verantwoord was. De wedstrijd zal in een later stadium ingehaald worden, want op de enige inhaal/bekerdag van 2015 spelen de vrouwen van Jerrol Elburg voor de KNVB beker. Op zaterdag 19 december ontvangen zij op sportpark De Roodemolen de VR1 van sv Venray.

In de hoofdklasse zaterdag spelen Ter Leede VR2 uit Sassenheim en RCL uit Leiderdorp een grote rol. Ter Leede VR2 won in een pittige wedstrijd in Haarlem van Jong Telstar/DSS, een samenwerking tussen Telstar Vrouwen (Eredivisie) en DSS uit Haarlem. Door twee doelpunten van Bente Bogaard werd een 1-2 winst geboekt.

Bente Bogaard (Ter Leede VR2) (Small)

RCL speelde thuis tegen Reiger Boys (Heerhugowaard) waarbij de bezoeksters goed begonnen, maar niet door de sterke defensie van RCL wisten te komen. Na deze ‘drukke’ fase wist scherpschutter Marijke van den Berg de score te openen. Na deze treffer kon RCL het duel  controleren en pakte in het begin van de tweede helft een 2-0 voorsprong via Kim Oosterom. Reiger Boys probeerde het hoge tempo van RCL te ontregelen via de nodige blessurebehandelingen, maar dat hinderde Marijke van den Berg niet: zij prikte haar tweede van de middag erin. En om het feestje compleet te maken wist ook Bianca van der Meer het net te vinden: 4-0.  Na lang blessureleed kon Kirsten Kok speelminuten maken voor de topper van volgend weekend tegen Ter Leede VR2.

De stand in de hoofdklasse zaterdag is als volgt: Ter Leede VR2 (11-27), Jong ADO Den Haag (11-25) en RCL (11-25), kort daarachter RVVH (11-23) en Jong FC Twente (11-12). Door een aanpassing van de competitie voor ADO Den Haag en Telstar degraderen de nummers 11, 12, 13 en 14 direct naar de eerste klassen, en de nummers 9 en 10 spelen voor promotie/degradatie voetbal.

De VR1 van FC Rijnvogels hebben afgelopen weekend haar eerste thuisnederlaag moeten incasseren in de eerste klasse zaterdag. Smerdiek uit Zeeland stelde de vrouwen uit Katwijk via fysieke kracht en goed combinatiespel voor grote problemen. Rijnvogels  liet zich overrompelen, maar wist tot de rust de nul vast te houden. Na de thee startte de Katwijkse vrouwen sterk, een bal door de wind gedragen bracht Smerdiek in een zetel en al snel volgde op identieke wijze de 0-2. De mouwen werden nog eens opgestroopt en via een benutte penalty van Jannette van Beelen kwamen de Vogels nog terug tot 1-2; meer zat er zaterdag niet in. De Katwijkse dames hebben nu wel de sterkere tegenstanders op een rij getroffen.

Voor UDO valt het ook allemaal niet mee dit seizoen, want het verloor weer (nipt) op haar eigen vertrouwde sportpark De Voscuyl. Dit keer was  Sporting’70 uit Utrecht op bezoek, dat met een 1-2 winst uit Oegstgeest vertrok. FC Rijnvogels deelt samen met SteDoCo (Hoornaar) de vijfde plaats en UDO blijft vooralsnog achter met een uit elf op de laatste plaats in de eerste klasse zaterdag.

WVC speelde zondag de laatste wedstrijd van 2015 tegen de studenten van Antibarbari en wist weer te winnen.  De tegenpartij doet het heel erg goed in  vertrouwde omgeving, maar buitenshuis gaat het vaak mis en ook deze keer in Roelofarendsveen. Zoals wel vaker dit seizoen brak WVC al snel de ban en dat deden ze dit keer via Madieke Zaad. Naast de kwaliteit snel te kunnen scoren was het positiespel ook goed verzorgd. Dat leverde de nodige doelpunten op. In de eerste helft scoorden Merel van den Eshof, Madieke Zaad en in de tweede helft Kelly van der Tang en de pijlsnelle Sandy van de Water (2x), waardoor de thuisploeg een 6-0 overwinning boekte.

De VR1 van SJC uit Noordwijk leden een kansloze 0-4 nederlaag tegen Hoogland. De ploeg begint ondanks de verliespartijen elke week met frisse moed aan een wedstrijd en dat is een compliment waard. SJC blijft wel laatste met een punt uit elf wedstrijden. WVC is nu koploper van de eerste klasse zondag, omdat de wedstrijd van Kolping Boys tegen OVV ’67 werd afgelast,

De Oranje vrouwen hebben ter voorbereiding op hun Olympisch kwalificatietoernooi in 2016 afgelopen zondag geoefend. In het knusse stadion van FC Volendam werd vicewereldkampioen Japan met 3-1 verslagen door doelpunten van Manon Melis (2x) en Lieke Martens. Wel moet gezegd worden dat Japan bouwt aan een nieuw team en had maar zeven van de 23 WK-speelsters in de gelederen die afgelopen week al eerder tegen Oranje oefenden. Achter gesloten deuren in Volendam werd dat duel ook al gewonnen door het team van bondscoach Arjan van der Laan.

Mocht je alvast kaarten willen kopen voor het OKT2016, ga dan naar http://voetbal.iticketsro.com/knvb