FC Rijnvogels imponeert in Zeist, Ter Leede gaat onderuit in Noord-Holland, RCL deelt de punten en WVC blijft steken op een gelijkspel. Een wekelijks rondje langs de velden van de vrouwen.

Ter Leede VR1 speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer, waarin het op een 0-1 voorsprong kwam via spits Romy Guyt. De tegenpartij speelt tegenwoordig meer op kracht en techniek en beschikt over nieuwe speelsters. Fortuna kwam terug in de wedstrijd en denderde door naar een 3-1 winst. De vrouwen uit Sassenheim zakken hierdoor naar de zesde plaats, maar hebben de inhaalwedstrijd in en tegen Heerenveen nog tegoed. Mocht deze succesvol verlopen dan stijgt Ter Leede naar een gedeelde derde plaats. De top drie bestaat nu uit Buitenveldert, Barendrecht en DTS Ede.

Fortuna Wormerveer VR1 vs Ter Leede VR1 (Small)

De kraker in de hoofdklasse zaterdag ging tussen Ter Leede VR2, dat thuis op sportpark De Roodemolen buurtgenoot RCL ontving. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Voor de thuisploeg scoorden Julie Hendriks en Bianca Susan. Namens RCL deed Riejette de Roo dat. Een eigen doelpunt van Ter Leede in  blessuretijd was nodig om een gelijkspel te bewerkstelligen. Door deze partij in evenwicht staat Jong ADO Den Haag met haar winst op Oranje Nassau samen met Ter Leede VR2 gedeeld eerste. Het doelsaldo van de groengelen is iets beter. RCL staat netjes op de derde plaats. Zij delen deze positie met RVVH dat ook een iets beter doelsaldo heeft.

FC Rijnvogels speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen Saestum VR2 uit Zeist. Ondanks een stroeve start wisten de Katwijkers veel kansen te creëren en na de rust werd de brilstand omgezet in een 0-5 winst. De doelpunten werden gemaakt door Jannette van Beelen (2), Nikki Krayenoord, Anouschka Wolvers en Claudia Owel. Door deze winst staan de Vogels stevig op de zesde plaats en heeft een marge van zeven punten opgebouwd met nummer 7 DSS VR2. UDO speelde dit weekend niet en blijven derhalve laatste. Waar het team van Eric van der Krans, WVC, in de thuiswedstrijden geen problemen kent, speelde het gistermiddag in de eerste klasse zondag een stroeve wedstrijd. De bezoeksters uit Bussum, SDO, waren niet gekomen om op de welbekende slachtbank gelegd te worden en hielden via een gemakkelijk gegeven penalty (2-2) er een mooi gelijkspel aan over. De doelpunten aan de kant van WVC werden gemaakt door Ilse Baak (penalty) en Kelly van der Tang.

De VR1 van SJC uit Noordwijk speelden gistermiddag een thuiswedstrijd op het gemeentelijke sportpark tegen RKVV Velsen VR1 en verloor met 0-2. De Noordwijkers spelen  steeds beter en men hoopt uiteraard na de winterstop vaker te gaan scoren en de nodige punten te pakken. In het tussenklassement staat Maarssen nu aan kop, gevolgd door Kolping Boys en WVC. Laatste is SJC met 1 uit twaalf. In de winterstop maken we nog een special van de verrichtingen van de teams.

Heb jij al kaarten gekocht voor het olympisch kwalificatie toernooi 2016 van de Oranje Leeuwinnen? Ga naar http://voetbal.iticketsro.com/knvb om dat snel te doen.

Hieronder het programma:

Woensdag 2 maart 2016: Zwitserland vs Oranje Leeuwinnen (19:30 uur – stadion ADO Den Haag)

Woensdag 2 maart 2016: Noorwegen vs Zweden (19:30 uur – stadion Woudestein)

Zaterdag 5 maart 2016: Noorwegen vs Oranje Leeuwinnen (19:30 uur – Sparta Rotterdam)

Zaterdag 5 maart 2016: Zweden vs Zwitserland (19:30 uur – stadion Woudestein)

Woensdag 9 maart 2016: Oranje Leeuwinnen vs Zweden (19:30 uur – Sparta Rotterdam)

Woensdag 9 maart 2016: Zwitserland vs Noorwegen (19:30 -stadion Woudestein)