FC Rijnvogels nestelt zich hoger in het linkerrijtje, RCL gaat lelijk onderuit, Ter Leede VR2 gedeeld herfstkampioen en WVC door in de KNVB beker. Ofwel, weer een rondje langs de voetballende vrouwen.

De VR1 van Ter Leede speelden dit weekend niet en genieten van een vroege winterstop wat betreft de competitie. Ze spelen komende zaterdag nog wel in de landelijke KNVB beker op sportpark De Roodemolen tegen de VR1 van sv Venray. De aftrap staat gepland om 14:30 uur. Verder was de voetbalvereniging in het nieuws vanwege het onmiddellijke ontslag van trainer-coach Jerrol Elbrug. Frank van Dam en Albert van den Berg nemen tijdelijk de honneurs waar. Het is de bedoeling om een tijdelijke ad-interim aan te stellen voor het tweede half jaar.

De VR2 van Ter Leede herstelden zich goed van het onnodig puntenverlies thuis tegen RCL. In de uitwedstrijd tegen Odysseus ’91, een vereniging met alleen studentenleden, zowel mannen als vrouwen, werd zeer gemakkelijk met 1-6 gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Michele Seijen ten Hoorn (2x),  Julie Hendriks (2x), Ilse van der Windt en Bente Boogaard. De vrouwen spelen ook aanstaande zaterdag in de KNVB Beker. Zij mogen naar Amsterdam om tegen Topklasser Wartburgia de volgende ronde veilig te stellen.

Ter Leede VR2 (Small)

RCL speelde thuis op sportpark De Bloemerd in Leiderdorp tegen Be Quick ‘28 uit Zwolle en beide teams waren gewaagd aan elkaar. Be Quick 28 vertrok met drie belangrijke punten naar huis door het beter benutten van de kansen.

De FC Rijnvogels vrouwen doen het net als de mannen uitstekend in de landelijke competitie. Dankzij een mooi doelpunt van Jeanine de Vries, vol in de kruising, werd DSS VR2 met 1-0 verslagen. De winst was ook een mooi verjaardagscadeau voor trainer-coach Philip van den Eijkel. De competitie kent nu een winterstop waar Rijnvogels een  zeer knappe vijfde plaats innemen.  Aanstaande zaterdag gaat de ploeg naar DSVP (Pijnacker) voor een plek in de halve finale van de KNVB Beker, aanvang om 15:00 uur.

UDO lijkt directe degradatie niet meer te kunnen ontlopen want ook de laatste wedstrijd van 2015 werd verloren. Op het vertrouwde sportpark scoorde de ploeg twee doelpunten. Helaas incasseerde men vier doelpunten van CVV Zwervers. UDO heeft nog een kans op een prijs, de KNVB beker. Ze mogen aanstaande zaterdag thuis tegen Rhoon de halve finale zien te bereiken.

WVC zat al in de winterstop wat betreft de competitie en speelde afgelopen zaterdagmiddag in de kwartfinale van de KNVB beker. Op het eigen bekende grasveld in Roelofarendsveen werd Lyra met 6-1 verslagen. Al in de vijfde minuut brak Madieke Zaad de wedstrijd open door via een fraai lobje over de keepster te scoren. WVC deelde snel de volgende tikken uit via Kelly van der Tang en kwam op een 3-0 voorsprong. Ook na rust sloeg Kelly van der Tang weer toe (4-0). De concentratie stokte echte en Lyra maakte de 4-1. Madieke Zaad en invalster Mellany ter Taas stelden orde op zaken: 6-1. De vrouwen van SJC stonden al in de winterstopmodus aangaande het competitievoetbal en zij waren al uitgeschakeld voor de KNVB Beker.

Na volgend weekend een speciaal item over de stand van zaken van de landelijk spelende teams uit Leiden en omstreken en de Duin- en Bollenstreek.