In het kort: Ter Leede herstelt zich met een dubbele winst, RCL nieuwe koploper en WVC speelt verdienstelijk gelijk. Een wekelijks rondje langs de velden met het regionale vrouwenvoetbal.

Topklasse zaterdag

Ter Leede wist haar uitwedstrijd tegen Eldenia met 0-4 te winnen. De bezoekers kwamen zelden onder druk te staan en boekten een regelmatige zege. De doelpunten kwamen op naam van Romy Guyt (2x), Anne-Sophie Bakker en Kitty Susan (ex ADO Den Haag Vrouwen). De trotse koploper van de topklasse, Wartburgia, verloor voor het eerst en deed dat in de derby tegen Buitenveldert (0-1). Het is druk in het linker rijtje en het team van trainer-coach Jerrol Elburg staat nu gedeeld vierde met 13 uit 7 en het verschil tussen Wartburgia is nu vijf punten.

Hoofdklasse zaterdag

RCL, het team van Janet Griffioen, is de trotse koploper van de hoofdklasse zaterdag. In de eerste helft in de wedstrijd tegen de Knickerbockers werden vele kansen gecreëerd, maar niet benut en het spel werd allengs minder. Het aanvallende spel werd pas in de zeventigste minuut beloond met een doelpunt van Riejette van Roo (ex Ter Leede). Ze benutte de corner van topscorer Bianca van der Meer. Ondanks de voorsprong veranderde het spelbeeld niet in positieve zin. Toch wist een minuut voor tijd Dominique van Wensveen uit een afstandsschot de bevrijdende 2-0 te maken. Het winnen van moeilijke wedstrijd is dit weekend weer gelukt en een mooie stap in de richting van wellicht de terugkeer naar de topklasse.

Het andere team uit onze regio, Ter Leede VR2, wist haar moeilijke uitwedstrijd tegen Reiger Boys winnend af te sluiten. De tegenpartij die afgelopen seizoen uit de topklasse degradeerde was niet opgewassen tegen het team van Frank van Dam. Na een korte afwezigheid liet Bente Boogaard zich direct gelden in Heerhugowaard en nam de enige treffer voor haar rekening. Het is net als in de topklasse druk bovenin in het tussenklassement. RCL staat op kop, kort daarop RVV, Jong FC Twente, Ter Leede VR2, Jong ADO Den Haag, achtste Quick 28 en VIOD. Het verschil tussen nummer een en zeven is maar vier punten.

Eerste klasse zaterdag

De vrouwen van het trainersduo Van den Eijkel/Van Iterson, Rijnvogels, speelde thuis met 2-2 gelijk tegen CVV Zwervers. Het team uit Rotterdam was in de eerste fase van de wedstrijd beter, maar kon het verschil niet in doelpunten uitdrukken. FC Rijnvogels kwam in de laatste fase weer terug in de wedstrijd. Ondanks de scherpe start van het tweede bedrijf kwam FC Rijnvogels op achterstand, maar zo rond de zestigste minuut viel de 1-1 via Jannette van Beelen die de voorzet van Anique van der Klaauw op waarde wist te schatten. De spits leek ook snel de 2-1 te maken; door buitenspel werd het doelpunt afgekeurd. FC Rijnvogels liet het hier niet bij zitten en scoorde alsnog een reglementair doelpunt en wederom door Jannette van Beelen. De spits was op dreef en scoorde bijna een echte hattrick. De doelvrouw van de Zwervers was zeer alert en voorkwam dit. Het leek er op dat er weer drie punten bijgeschreven konden gaan worden maar de ploeg uit Katwijk liet op knullige wijze de zege glippen en moest genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Het lijkt erop dat het avontuur voor de meiden van UDO zeer vervelend gaat worden. Het plezier in het voetbalspel is duidelijk aanwezig, maar de extra kwaliteit ontbreekt. Het werd in in Oegstgeest een 0-3 nederlaag tegen IJzendijke (Zeeland).

Eerste klasse zondag

Voor SJC uit Noordwijk blijft het nog bouwen aan het team en het samenspel. Afgelopen zondag in de uitwedstrijd was het voetballend helaas niet naar behoren, maar de organisatie stond al een stuk beter. Toch werd met 3-1 van FC Purmerend verloren en blijft het onderaan staan.

WVC begon de wedstrijd tegen Maarssen zeer voortvarend. Binnen twintig minuten stond het op 2-0. Het was een bijzonder duel: voor de start van de wedstrijd was WVC koploper en Maarssen de nummer drie. Tactisch werden de bezoekster verrast en hadden geen antwoord op de twee doelpunten van Kelly van der Tang. Pas na rust kon Maarssen dank zij de punt naar achteren op het middenveld wat meer grip krijgen op de aanvalsdriften van de thuisclub . Via twee benutte kansen werd het 2-2. In de laatste fase gingen beide teams voor de winsten het werd uiteindelijk voor de neutrale toeschouwer een boeiend voetbalgevecht. Gescoord werd er echter niet meer. Door het gelijke spel is Kolping Boys de koploper met 18 uit 7, WVC volgt met 17 uit 7 en kort daarop RKVV Velsen en Maarssen, ieder 16 uit 7.