Vrouwenvoetbal- WVC blijft op koers richting titelkansen, Ter Leede VR2 en RCL pakken de punten en SJC is samen met UDO de rode lantaarndrager van hun competitie. Een wekelijks rondje langs de voetballende vrouwen.

In de topklasse begint zich een kopgroep te vormen en die bestaat uit Buitenveldert, Barendrecht, Wartburgia en uiteraard Ter Leede. De laatste speelde zaterdag op het eigen sportpark De Roodemolen tegen Wartburgia. Dit team uit Amsterdam was behoorlijk ‘hot’ in de eerste zeven wedstrijden, maar de laatste drie duels werden niet meer gewonnen. Ook afgelopen zaterdag draaide het uit op een verliespartij tegen Ter Leede door doelpunten van Romy Guyt en Kitty Susan.

Naast Bente Boogaard heeft Ter Leede VR2, hoofdklasse zaterdag, nog een vaste doelpuntenmaakster. Haar naam is Michele Seijen ten Hoorn. Ze wist afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen VIOD de enige en dus winnende goal te maken, waarmee haar totaal nu op elf doelpunten is gekomen.

Enigszins gehavend door enkele afwezigen startte RCL de uitwedstrijd bij SSS, waar het in het begin veel kansen wist te creëren. Met name Noelle Opdam en Marijke van den Berg kregen goede mogelijkheden. Door goed werk van Riejette de Roo veroverde RCL veel ballen op het middenveld en wist ze de voorhoede  goed in stelling te brengen, die daar dankbaar gebruik van maakte. In de eerste minuut kwam RCL op een 0-1 voorsprong, een goal die werd gescoord door Marijke van den Berg. Een minuut later was er de counter van SSS die door slordig verdedigen tot de 1-1 leidde.

Kansen bleven komen voor RCL. Vlak na de gelijkmaker gaf Bianca van der Meer de bal voor op Noelle Opdam die de 1-2 cool wist in te tikken. Vlak voor rust volgde er weer een counter waarbij het RCL middenveld niet goed mee terug verdedigde. Het resultaat was de 2-2 waar men mee aan de thee ging. Na wat tactische aanwijzingen gingen de Leiderdorpers vol vertrouwen de tweede helft in. Na een minuutje of tien stond Bianca van de Meer met haar rug naar het doel van de tegenstander en schoot vanuit de draai fraai de bal in: 2-3. Kort daarop zette Marijke van den Berg haar befaamde solo in en scoorde beheerst de 2-4. RCL had de wedstrijd onder controle maar raakte soms in paniek van de lange bal. In de laatste minuut lieten de twee uitblinkers weer van zich horen. Riejette de Roo joeg door, waarna een voorzet op Marijke van den Berg volgde. Zij speelde de keepster voorbij en tikte de 2-5 in. Het was een verdiende overwinning.

De trotse lijstaanvoerder in de hoofdklasse is Ter Leede VR2, dat kort wordt gevolgd door RCL. De laatste deelt deze tweede plaats met jong ADO Den Haag dat verassend met 1-4 van Jong FC Twente won, dat weer een punt achter RCL en Jong ADO Den Haag staat. Alle kansen op de titel voor Ter Leede, maar uiteraard de weg daar naar toe is nog lang.

De meiden van FC Rijnvogels, die het dit seizoen weer fantastisch doen in de eerste klasse zaterdag, bleven na negentig minuten op een punt steken tegen Rhoon.  Voor rust werd er heel sterk gevoetbald waarbij er voldoende mogelijkheden en kansen lagen om op voorsprong te komen. De oude, ongeschreven, maar een immer geldende voetbalwet schrijft dat je dan vaak de deksel op de neus krijgt. En dat gebeurde ook: niet een maar twee doelpunten tegen in een tijdsbestek van drie minuten. Na rust pakte FC Rijnvogels de draad weer op en kwam via de in vorm zijnde Mirjam Gerling en Jeanine de Vries op gelijke hoogte, waarna nog een actie op de paal belandde. Al met al niet verloren van een lastige tegenpartij.

De druiven waren zeer zuur voor UDO dat in Zeeland met 6-1 onderuit ging tegen Smerdiek. De ploeg uit Oegstgeest is zo nog steeds laatste in de eerste klasse.

WVC reisde naar Noord-Brabant voor de wedstrijd tegen het laaggeplaatste Baronie. Al in de dertigste seconde van de wedstrijd tekende Merel van de Eshof, uit een pass van Sandy van de Water, voor de openingstreffer. De focus was daarna even weg, want Baronie kon snel de 1-1 op het bord laten zetten. Iedereen langs de lijn dacht dat beide teams, ondanks het betere Baronie, met een gelijke stand de warme kleedkamers zouden opzoeken, maar WVC sloeg twee keer hard toe via Merel van de Eshof en Kelly van der Tang: 2-4. Na rust was het WVC dat dicteerde. Dat leverde de nodige irritaties op bij Baronie. WVC liet het koud en de drie punten konden worden bijgeschreven.

SJC speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen de Rotterdamse Studenten Voetbalvereniging Antibarbari. Het concept is hetzelfde als bij Odysseus 91 te Utrecht: liefde voor het voetbal en studerend. Hoe dan ook,  SJC scoorde wel een doelpunt, maar moest er vijf incasseren. Het blijft daardoor nog steeds onderaan staan. WVC blijft op plaats twee in de eerste klasse C, want Kolping Boys won zeer gemakkelijk haar eigen wedstrijd; het verschil blijft een punt. SJC blijft laatste met een uit tien.