In het vrouwenvoetbal voert WVC de ranglijst aan in de eerste klasse zondag, Ter Leede en RCL wisten op zaterdag weer te winnen en UDO was dichtbij een puntendeling. Een wekelijks overzicht over het regionale vrouwenvoetbal.

Topklasse zaterdag

Na het verlies van vorige week in de uitwedstrijd tegen Buitenveldert (Amsterdam) moest Ter Leede het afgelopen zaterdag het opnemen tegen het stugge DTS uit Ede. Het was een moeilijke wedstrijd maar ondanks dat wisten Daphne van Kruistum (2x) en Kim Zethof hun team een 3-1 overwinning te geven. Het team uit Sassenheim speelde niet met haar vaste waarden zoals Jill Wilmot, Ilse van der Windt, Lavinia Poku en keepster Melissa van der Wiel. De laatste werd vervangen door Nada van Es. Het tegendoelpunt kwam uit een rebound van een penalty die in eerste instantie werd gestopt door Nada van Es. Wartburgia heeft als enige de 100% score, Ter Leede staat op 5 punten, gevolgd door Saestum, Barendrecht, Buitenveldert en DTS Ede.

Hoofdklasse zaterdag

RCL speelde op haar eigen sportpark De Bloemerd tegen Odysseus’91, een vereniging met uitsluitend studenten uit Utrecht. De bezoeksters moesten met een 4-1 nederlaag naar huis. De treffers kwamen op naam van Noëlle Opdam (2x), Bianca van de Meer en Solange Smith. Door de winstpartij blijft RCL gedeeld tweede samen met Jong PEC Zwolle en Be Quick ’28.

De meiden van Ter Leede VR2 wisten thuis niet te overtuigen tegen Jong FC Twente. Al snel keken ze tegen een 0-1 achterstand aan, maar via Lavinia Poku kwamen ze terug in de wedstrijd. De beloften van FC Twente namen weer de leiding en bouwden die uit tot een comfortabele 1-3. Topscorer Michele Seijen ten Hoorn wist een kwartier voor tijd de 2-3 te maken. Een gelijkspel bleek uiteindelijk niet haalbaar. Samen met RVVH, SSS en Jong FC Twente wordt de vijfde plaats in de hoofdklasse gedeeld.

Ter Leede VR2 vs Jong FC Twente (Small)

Eerste Klasse zaterdag

De eerste klasse A uit bestaat uit dertien teams en onze regiogenoot FC Rijnvogels VR1 was dit weekend vrij. UDO VR1 speelde een thuiswedstrijd tegen het uit de hoofdklasse gedegradeerde sc Klarenbeek. Het team van coach Wim Bouckaert wist al in de derde minuut op voorsprong te komen via Lenneke Appelido. Het spel ging een tijdje op en neer. Uit een kluts kon de spits va Klaren beek de 1-1 binnen schuiven. UDO wist daarna enkele momenten gevaarlijk te worden maar de keepster van de bezoeksters wist haar doel nog schoon te houden. Klarenbeek wilde onder de druk uit spelen en deed dat zo goed dat voor de rust de 1-2 en 1-3 ontstonden. Pas in de 65e minuut kon UDO de achterstand te verkleinen door een doelpunt van Inge Versteeg en werd het behoorlijk spannend. Alle krachten en creativiteit werden uit de kast gehaald. Ondanks deze positieve punten en het 1 op 1 spelen viel in de blessuretijd de 2-4, terwijl een 3-3 een betere eindstand was geweest.

Eerste Klasse zondag

SJC, het team van de jonge trainer Bojan Lazic, pakte vorig weekend nog een mooi gelijkspel en was zeer gemotiveerd om hier een goed vervolg aan te geven. De organisatie staat elke week beter, maar dat leverde vandaag niet veel kansen op. Dat gold ook voor de tegenpartij, maar helaas kwamen zij toch voor de rust op een 1-0 voorsprong. De tweede helft werd met meer druk naar voren gespeeld en dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker via Martine Bakker. De strijd op het veld ging sportief door en kansjes op een 1-2 deden zich voor. De laatste tien minuten deden SJC de das om. De uiteindelijke 5-1 nederlaag kan zeer geflatteerd genoemd worden.

WVC VR1 is de nieuwe koploper in de eerste klasse. De concurrent Maarssen verloor haar uitwedstrijd van Kolping Boys en zodoende is WVC door haar winst op FC Purmerend de nieuwe leider. Het ging in de eerste helft niet gemakkelijk ondanks het feit dat Sandy van de Water, Nienke Bakker en Kelly van der Tang hun team elke keer op voorsprong wisten te brengen. FC Purmerend kon goed mee tot aan de 65e minuut, maar kon het daarna voetbal technisch en conditioneel niet meer bijbenen. Het team van Eric van der Krans liep via Madieke Zaad, Britt Klein, Ilse Baak en nog twee keer Sandy van de Water uit naar een klinkende 8-2 zege.