Het was geen succesvol weekend voor de landelijk spelende vrouwenteams uit Leiden e.o. en de Duin- en Bollenstreek. Wel pakte SJC uit Noordwijk haar eerste competitiepunt. Nu het derde overzicht vanaf onze aftrap aangaande het vrouwenvoetbal.

Topklasse Zaterdag

Voor het team van captain Monica Hoogendam was de wedstrijd tegen sc Buitenveldert niet zo’n groot succes. In Amsterdam keek het halverwege al tegen een achterstand op en werd op meerdere fronten overmeesterd. De 4-1 kwam op naam van spits Romy Guyt en was meteen de welbekende eretreffer. Helaas viel keepster Melissa van der Wiel met een blessure uit, de ernst hiervan is niet bekend bij de redactie. Het team staat nu op de 4e plaats en heeft nu 5 punten achterstand op koploper Wartburgia.

Hoofdklasse Zaterdag

RCL speelde afgelopen zaterdag haar vierde wedstrijd in Ridderkerk en werd overmeesterd door RVVH. De thuisploeg was op alle fronten sterker en beter en het bleef gelukkig nog bij een 4-0 verliespartij. Het was meteen de eerste nederlaag van het seizoen voor de vrouwen uit Leiderdorp. En ondanks dat staat RCL op de gedeelde 4e plaats met Jong PEC Zwolle en Be Quick ’28.

Gelukkig wist Ter Leede VR2 wel de drie punten te pakken in deze poule. In Groningen wist het team van coach Frank van Dam de The Knickerbockers met 2-5 te verslaan. De doelpunten werden gemaakt door Michele Seijen ten Hoorn (3x), Kimberley Vermeij en Suzanne Zee. Koploper is Jong ADO Den Haag en Ter Leede VR2 deelt de 2e plaats met SSS.

Eerste Klasse Zaterdag

Binnen tien minuten werd er tegen een 2-0 achterstand aangekeken en werden er ook nog een aantal aardige kansen gemist. Dit was de start van IJzendijke, de tegenpartij van FC Rijnvogels, in het zeer zonnige Zeeland. Het team uit Katwijk kon zowaar zelf ook wat mogelijkheden creëren maar kwam niet in de zestien van de thuisclub. Net voor en net na rust viel de 3-0 en 4-0 en toch waren er kansen om terug te keren in de wedstrijd. De mentaliteit van de FC Rijnvogels meiden laat ze nooit in de steek en er kwamen kansen van Nikky Krayenoord (o.a. tegen de paal), Jannette van Belen en Lisan Kranenburg. Het mocht niet baten en voor het eerst in ander half jaar tijd verloren de FC Rijnvogels vrouwen een duel met grote cijfers. Ondanks dat delen de vrouwen van coach Philip van den Eijkel de 2e plaats met Sporting 70, SteDoCo en DSS VR2.

Voor UDO blijft het nog roeien met de riemen die ze hebben. De wedstrijd tegen Wartburgia VR2 (Amsterdam) had de ommekeer moeten worden maar er werd weer verloren. Dit keer werd het 1-3 en er viel ook nog eens een rode kaart zodat de personele problemen nog groter worden. Het gat met de promotie/degradatie plaatsen is maar 3 punten.

Eerste Klasse Zondag

Het vlaggenschip van WVC won haar 2e thuiswedstrijd met 5-2 van OVV ’67 uit Oosteind (Noord-Brabant) en bezet daarmee de de 2e plaats in de 1e klasse C. De koploper is Maarssen met 2 punten meer. De doelpunten voor rust werden gemaakt door Britt Klein (1-0) en Sandy van de Water (2-1). Na de rust was er meer controle van de wedstrijd en liep het via Kelly van de Tang, Merel van de Eshof en wederom Kelly van de Tang uit naar een klinkende 5-2 winst.

Jawel, het eerste wedstrijdpunt is binnen voor de formatie van SJC. In de uitwedstrijd tegen SDO (Bussum) werd een zeer verdiend 1-1 na 90 minuten bereikt, nu zijn beide teams van de hatelijk nul af. De goal voor Noordwijkers werd gemaakt door de altijd ijverige Ilse Braad. Er kan de komende weken weer hard gewerkt worden aan het punten sprokkelen want de promotie/degradatie is maar 2 punten verwijderd.