WVC blijft koploper in de 1e klasse zondag, RCL pakt weer drie punten, Ter Leede verliest en wint, FC Rijnvogels pakt een verdiend punt. SJC en UDO blijven nog sukkelen in de buurt van de plek van de rode lantaarn. Een rondje langs de velden van de vrouwen.

Topklasse zaterdag

Voor trainer-coach Jerrel Elburg is het zoeken als hij niet op zijn vaste waarden terug kan vallen. Desondanks is de competitie en het bijbehorend kampioenschap nog niet verloren, maar voor de kerst moeten wel de punten gepakt worden om een mooie basis te vormen. Helaas verloor Ter Leede haar uitwedstrijd in en tegen Barendrecht met 1-0. Wartburgia blijft koploper met 18 uit 6 en het gat is nu weer 8 punten met het team uit Sassenheim.

Hoofdklasse zaterdag

Trainer-coach Janet Griffioen had met haar RCL een prachtige middag op sportpark Kastelenring. In de uitwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag stond het weliswaar na vijf minuten op een achterstand, maar kon wel de organisatie staande houden tot aan de rust. RCL staat al jaren bekend om haar passie en strijd als het technisch voetbal niet volledig tot haar recht komt of weet dat soms goed te combineren. Uit een penalty kwam de Leiderdorpse formatie op gelijke hoogte via Bianca van der Meer. Een benutte penalty zette ADO weer op voorsprong. RCL bleef pushen en strijd leveren en kwam wederom via een penalty van Bianca van der Meer op gelijkte hoogte. Beide teams ontwikkelden meer druk, maar het was RCL dat na een scherpe omschakeling via voor de derde keer Bianca van der Meer op voorsprong kwam uit een prachtige lob. De 2-3 was ook de eindstand.

Jong ADO Den Haag vs RCL (Small)

In dezelfde competitie speelde Ter Leede VR2 haar uitwedstrijd in Klaaswaal. Dat is de thuisbasis van de vrouwen van Sport Staalt Spieren, kortweg SSS. De vrouwen van Frank van Dam kenden weinig weerstand en noteerden een mooie 0-3 winst via Julie Hendrik, Angela Wolvers en Bente Boogaard.

Eerste Klasse zaterdag

FC Rijnvogels wist na een weekend niet spelen afgelopen zaterdag weer de draad op te pakken. In de uitwedstrijd tegen SteDoCo (Hoornaar) wist het team van Philip van den Eijkel de thuisploeg op een 1-1 te houden. Beide teams speelden op het zware veld vaak de lange bal maarwisten aanvankelijk niet te scoren. Uiteindelijk wist FC Rijnvogels via Yara Haasnoot op een 0-1 voorsprong te komen. SteDoCo wist snel uit een zondagsschot de stand gelijk te trekken. Vlak voor tijd was er een mooie kans voor Nikky Krayenoord maar zij kwam een teenlengte tekort voor een 1-2. Desondanks geeft dit punt vertrouwen en nestelt het team zich in de middenmoot.

Voor de speelsters van trainer-coach Wim Bouckaert van UDO is het nog hard werken voor de punten. De Warmonders begonnen voortvarend aan het duel in Capelle aan den IJssel tegen SVS. Na de 0-1 voorsprong via Roberta Gianfiglio kreeg het team uit Oegstgeest drie grote kansen om voor rust een veilige marge op te bouwen. Helaas werd na rust op knullige wijze de 1-1 geïncasseerd. Er leek verder nog niets aan de hand, maar uiteindelijk werd het team op een 4-1 nederlaag getrakteerd waar het een beter lot had verdiend

Eerste Klasse zondag

SJC, onder leiding van Bojan Lazic, wist tegen de kampioenskandidaat Kolping Boys de schade goed beperkt te houden. In Noordwijk werd het ‘maar’ 0-6 en zag dat de concurrenten voor de onderste plaatsen, BSC & SDO, ook hadden verloren. De koploper in deze poule, WVC uit Roelofarendsveen, wist haar wedstrijd moeiteloos naar zich toe te trekken. De ploeg blijft koploper dankzij doelpunten van Kelly van der Tang, Nienke Bakker, Lizzy Schoo en aanvoerder Madieke Zaad.