Het wekelijkse rondje langs de velden van de vrouwen, alweer deel 7. Ter Leede VR1 houdt de koplopers in het vizier, RCL deelt koppositie en mist periodetitel, FC Rijnvogels pakt mooie winst in Utrecht en WVC knalt erop los tegen SJC.

In de topklasse vrouwen wist Ter Leede VR1 weer de drie punten te pakken. In de thuiswedstrijd op sportpark De Roodemolen kwam het wel met 0-1 achter door een eigen doelpunt. Voor rust werd het verschil al gelijk getrokken en na rust wisten de bezoeksters, RKHVV, geen vuist te maken maar wel nog de 4-2 te maken, nadat Ter Leede al drie keer had gescoord. De doelpunten aan Sassenheimse zijde werden gemaakt door Daphne van Kruistum, Romy van Beelen, Jill Wilmot en Ilse van der Windt. In het tussenklassement komt al een kleine scheiding met het linker- en rechter rijtje. Ter Leede staat op een vierde plaats en dat is twee punten minder dan de gedeelde koplopers Barendrecht en Wartburgia.

In de hoofdklasse zaterdag wist RCL VR1 in de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau de drie punten mee te nemen. De Leiderdorpers delen de koppositie,maar moesten de eerste periodetitel helaas aan RVVH overlaten. De winst, 0-4, werd bereikt door doelpunten van Marijke van den Berg (2x), Nathalie Vossen (penalty) en Riejette de Roo.

In dezelfde poule speelt VR2 van Ter Leede en zij pakten ook de drie punten op sportpark De Roodemolen. De tegenpartij, Be Quick ’28, was in de eerste helft sterk, maar kwam niet tot scoren. Ter Leede deed dat wel en wist via Michele Seijen ten Hoorn (2) en Julie Hendriks (op de foto) te doelpunten. De ploeg uit Zwolle kwam uiteindelijk toch nog tot scoren: 2-1. RCL deelt de koppositie met RVVH en Ter Leede VR2 staat samen met Jong FC Twente op de gedeeld tweede plaats.

Ter Leede 31-10 (Small)

FC Rijnvogels speelde zaterdag in Utrecht de uitwedstrijd tegen Sporting’70. Beide clubs zijn een vrouwen- en meidenvoetbal bolwerk voor hun regio. De Katwijkers keerden met de drie punten terug naar huis. In de eerste helft was de thuisploeg iets beter, maar kwam niet tot scoren. Na rust knalde FC Rijnvogels er bovenop en wist via twee doelpunten van Mirjam Gerling de winst veilig te stellen. De tegenpartij zocht een andere manier van voetballen en kwam een paar minuten voor tijd op 1-2. Verder kwam het niet door de Katwijkse muur.

De meiden van UDO uit Oegstgeest zullen naar alle waarschijnlijkheid direct degraderen naar de tweede klasse. Na het verlies van dit weekend, uit tegen SteDoCo, is dat vrijwel zeker geworden want het doelsado gaat straks ook een rol spelen. In Hoornaar werd het 10-0. UDO blijft met nul punten uit acht wedstrijden laatste staan en heeft een doelsaldo van -32. FC Rijnvogels staat op de zesde plaats met veertien uit zeven en heeft een mooi plekje in de middenmoot.

SJC uit Noordwijk wist zich in de eerste helft goed mee te gaan met WVC uit Roelofarendsveen. De thuisploeg pakte zoals wel vaker dit seizoen een voorsprong, maar voor rust wist Sandy Van de Water de stand gelijk te trekken. Na rust ging het tempo hoger aan WVC zijde en wist het via Madieke Zaad (2x), Merel van Eshof (2x), Kelly van der Tang en Nienke Bakker de drie punten te pakken.  De periodetitel in de eerste klasse C is voor Kolping Boys. WVC staat maar een punt achter de koploper. SJC blijft nog onderaan de ladder en het gat met nummer elf SDO  is een punt.