De enige echte El Clasico eindigt onbeslist, Michelle Seijen ten Hoorn is op dreef, UDO pakt toch haar eerste winstpunt, Jannette van Belen doet het weer voor FC Rijnvogels en WVC wint de topper op zondag. Ofwel, een rondje langs de voetballende vrouwen.

De enige echte vrouwenvoetbal El Clasico van Nederland gaat tussen Ter Leede en Saestum. De clubs uit Sassenheim en Zeist timmeren al jaren aan de weg en vooral toen het vrouwenvoetbal nog alleen uit de hoofdklasse bestond waren zij de trendsetters. Vele eredivisie vrouwen én internationals waaronder Daphne Koster hebben er gespeeld. Afgelopen zaterdag stond deze El Clasico op het programma in Zeist die uiteindelijk geen winnaar kende: 2-2. De doelpunten aan Ter Leede zijde werden gemaakt door verdediger Celine van Loe (0-1) en Kim Zethof (1-2). Overigens vierde Saestum haar negentigjarig bestaan. Ter Leede blijft door het gelijke spel op de vierde plaats in de topklasse staan met vier punten achterstand op de nieuwe koploper Barendrecht.

RCL verloor haar thuiswedstrijd op sportpark De Bloemerd van Jong FC Twente na een voorsprong van 2-0. In de eerste helft speelde het, ondanks het uitvallen van Romy Siera tijdens de warming-up, heel sterk. Al in de negende minuut wist Sabine Verheul koppend de verdiende 1-0 te maken uit een vrije trap van Dominique van Wensveen. RCL domineerde op het middenveld en uit een solo wist Marijke van den Berg de 2-0 aan te tekenen. Hierna domineerde  Jong FC Twente. De 1-2 werd gemaakt door selectiespeelster en international Zoï van de Ven die als spelbepaler haar team op sleeptouw nam. De meiden van RCL moesten vol aan de bak maar daar had Jong FC Twente geen boodschap aan. Ze kwamen twaalf minuten voor tijd op gelijke hoogte en gingen volle bak. De drie punten gingen uiteindelijk mee naar Enschede want in de blessuretijd viel ook nog de 2-3.

Ter Leede VR2 speelde zaterdag de uitwedstrijd in Ridderkerk tegen RVVH. In de gehele wedstrijd was het team van trainer-coach Frank van Dam de bovenliggende partij en kwam slechts een keer in verlegenheid door de sterke spits van RVVH. Toen was de voorsprong voor Ter Leede  al uitgebouwd naar 0-3 via Michele Seijen ten Hoorn (2x) en Kimberley Vermeij. Het team uit Sassenheim was nagenoeg de gehele wedstrijd de bepalende partij. Ter Leede VR2 deelt nu de koppositie met Jong FC Twente,  RCL volgt en deelt samen met RVVH en Jong ADO Den Haag de derde plaats in de hoofdklasse zaterdag.

Ter Leede 2 (Small)

FC Rijnvogels speelde op haar vertrouwde en drukke sportpark De Kooltuin tegen sc Klarenbeek. De vrouwen van het trainersduo Van den Eijkel/Van Iterson kwamen een kwartier voor rust op voorsprong via Mirjam Gerling na een sterke actie van Jannette van Belen. De vreugde was kennelijk zo groot dat de scherpte even ontbrak en sc Klarenbeek de gelijkmaker erin knalde. De spirit en het zelfvertrouwen groeiden evenwel na rust en dat werd beloond met een treffer van via Jeannette van Belen: 2-1. De  Katwijkse dames zijn op het eigen honk nog ongeslagen.

UDO wist in haar thuis wedstrijd een knap een gelijkspel, 2-2, te halen tegen Rhoon. Ze zijn met dit punt niet van de laatste plaats af, want Smerdiek, CVV Zwervers, Wartburgia en SVS hebben nog steeds vijf punten meer. Rijnvogels doen het goed in de eerste klasse A door zich na een zege op Wartburgia mooi op de vierde plaats te nestelen. Koploper hier is vv IJzendijke uit Zeeland.

WVC speelde tegen BSC Roosendaal. Al in de eerste minuut wist Ilse Baak uit een corner de 1-0 te  maken. Snel daarna verdubbelde Kelly van der Tang de voorsprong om daarna ook de derde voor WVC te scoren. BSC Roosendaal had het vizier niet op scherp staan en miste zelfs een toegekende penalty. Na rust lukte het de bezoekers dan wel te scoren: 3-1. Merel van Eshof en Nienke Bakker bepaalden de eindstand op 5-1.

De SJC meiden van coach Bojan Lazic speelden uiteraard ook en wel tegen Maarssen, het team dat onder leiding staat van  ex- international Janny Timisela. Het was weer een te grote uitdaging voor de meiden uit Noordwijk. Na de 0-4 achterstand kon SJC meer power brengen, maar Maarssen liep desondanks uit naar 0-7 winst. Zelfs een rode kaart kon de bezoeksters niet deren. SJC blijft laatste met een punt en een punt achterstand op nummer elf SDO. WVC blijft door de winst goed meedraaien en blijft op de tweede plaats achter koploper Kolping Boys dat 24 uit negen.