Eerste klasse B (zaterdag)- Vorige week liep Voorschoten’97 op een haar na de eerste periodetitel mis, maar overheerste er toch een goed gevoel. De gedeelde eerste plek was immers bereikt. Een week later ziet het plaatje er net weer wat fraaier uit. Na negen ontmoetingen heeft Voorschoten’97 nu als enige de minste verliespunten, niet in de laatste plaats door een klinkende zege van de Adegeest-ploeg op Vitesse Delft en een nederlaag van Zwaluwen’30 bij Argon. Assistent-trainer Ronald van Delft sprak zelfs van ‘de beste wedstrijd tot nu toe’. Ook hoofdcoach Dick Jan Ente en centrale verdediger Steven Knijnenburg waren goed gemutst na afloop van het duel op sportpark Tanthof-Zuid, maar wilden waken voor al teveel euforie.

De zevende zege werd uiteraard wel gekoesterd en het was tevens de tweede keer dat Voorschoten’97 in staat bleek de nul te houden, ook al omdat het verdedigend stond als een huis bij Ente’s brigade. Knijnenburg (foto) over de koppositie. ,,Dat is natuurlijk hartstikke leuk en mooi meegenomen. Het is een gevolg van ons collectieve optreden. Wanneer wij als team spelen, rollen er fraaie resultaten uit. We hebben een supergoeie invulling gegeven aan de wedstrijd tegen Vitesse en dat geeft vertrouwen. Aan de andere kant kan het tij ook zomaar keren en dus moeten we vooral dicht bij onszelf blijven.”

Voorschoten’97 kreeg medio oktober een lel om de oren bij CSW, maar herstelde zich een week later tegen ’s-Gravenzande. Dat was op dat moment de grootste kandidaat voor de eerste periodetitel. Vorige week werd er opnieuw gewonnen, maar liep het wel wat minder vlotjes tegen Alexandria’66. Kasper Michel kroonde zich in de slotfase tot matchwinnaar. Tegen de Delftenaren was er weinig aan de hand voor de bezoekers. Sipan Khalid, dit keer in de spits geposteerd, scoorde al vrij snel en dat leidde een relatief eenvoudige middag in voor de geelgroenen.

Steven Knijnenburg (Small)

,,We hebben geleerd van nederlagen die we hebben geleden. Dat is begonnen met een bekerwedstrijd tegen FC Boshuizen. Toen verspeelden we binnen no-time een voorsprong. Tegen CSW liepen we ook tegen de lamp, maar als je daarvan kunt leren dan kan je het in positivisme omzetten. Tegen Vitesse hadden we het halverwege al goed onder controle (Jim van der Krogt zette zijn krabbel onder de tweede goal, red.). Daarna hebben we het goed uitgespeeld. Eigenlijk beleefden we achterin een rustige middag. Ik moet zeggen dat het lekker loopt samen met Kasper Michel als blok achterin, maar ook de beide backs deden het weer uitstekend. Bovenal was dit een teamprestatie. Het middenveld heerste ook en met Khalid, Remy Constancia en Bas Beijersbergen weet je voorin dat je ook kansen krijgt. Uiteindelijk maakte Jim er nog 0-3 van.”

Knijnenburg is ondertussen een vaste waarde geworden. De basis werd vorig seizoen al gelegd, maar het gaat nog steeds meer dan naar behoren. ,,Dat zal ik zelf niet van de daken schreeuwen. Je bent zo goed als de laatste wedstrijd die je hebt gespeeld. Het belangrijkste is dat ik vertrouwen krijg van de trainer. Dat was vorig seizoen al het geval en met de huidige trainer is dat net zo. Als team doen we het met de week beter en dat voelt goed aan. Maar dan nog; er is altijd ruimte voor verbetering en daar focus ik mij ook op. Ik probeer altijd het beste uit mezelf te halen. Het is zaak om dat elke week te kunnen opbrengen. Voor mij geldt nog meer dat ik heel veel geloof heb in mijn medespelers.”

Zonder Richard Guffens, die voor een aantal maanden is vertrokken voor een buitenlands avontuur, wordt er dus ook gewonnen en dat maakt Ente een tevreden trainer. ,,We hebben al 21 punten en dat is meer dan verwacht. Maar laten we vooral niet gek gaan doen. We moeten eerst zorgen dat er 32 punten op de teller staan. Dan zijn we veilig en van daaruit zien we wel weer verder. Voor mij bestaan er geen eenvoudige wedstrijden dus het is zekerheid tot aan de deur. Wat ik nog het belangrijkste vind is dat de technische stap terugziet wat wij er proberen in te slijpen. Ze snappen het en daar zijn we heel blij mee. Uiteindelijk gaat het erom wie er na de laatste speeldag bovenaan staat, maar vooralsnog kunnen we natuurlijk onmogelijk ontevreden zijn.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Agyapong, Michel, Knijnenburg, Owel, Den Hollander (Van Paasen), Bakker, Van der Krogt, R.Constancia (S.Constancia), Khalid, Beijersbergen.