Eerste klasse B (zondag)- Vooraf was iedereen het over één ding eens, Boshuizen ging een gemakkelijke middag tegemoet. Met Wateringse Veld/GONA kwam de nummer laatst van de eerste klasse op bezoek, terwijl de Leidse formatie zelf fier aan kop gaat. Ondanks een vroege achterstand wist de formatie van Steef Roodakkers uiteindelijk inderdaad de bezoekers eenvoudig te verslaan, het werd 4-1.

De trainer van Boshuizen heeft zijn team als doelstelling een plek bij de bovenste vijf meegegeven voor dit seizoen. Met de eerste plek na drie speelronden wordt aan die doelstelling ruimschoots beantwoord. Daarnaast laat Boshuizen bij vlagen ook erg goed voetbal zien, geen enkele reden dus om niet vol goede moed aan het duel met GONA te beginnen.

Mediaterplaatse_boshuize_leiden_27092015_Image00105

Boshuizen begon zowel vol goede moed als erg goed aan het duel met de hekkensluiter. Al na drie minuten leidde dat tot de eerste grote kans voor de thuisploeg. Na een schitterende pass van aanvoerder Michael Schouten kon Mehmet Güngör alleen op doelman Mark Ruitenbeek af. Die laatste verhinderde met een uiterste reflex dat de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam.

Niet veel later liet ook GONA van zich spreken, na een ingestudeerde korte corner kon Firat Kuskan vrij uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied. Doelman Dennis van Rosendaal kon zijn vingers er nog net tegenaan zetten en zag de bal uiteindelijk via de lat overgaan. Bij de volgende aanval van de gasten moest Van Rosendaal echter wel een antwoord schuldig blijven. Na een harde voorzet van Hamza Chikhi liepen GONA-spits Jessy Boateng en Boshuizen-verdediger Bart-Jan Neuteboom beiden tegen de bal aan waarna deze in de goal verdween(0-1).

Boshuizen liet zich niet uit het veld slaan door deze enigszins onverwachte wending van de wedstrijd. Door een geweldige individuele actie van linksback Sean Armitage stond het namelijk luttele minuten later alweer gelijk. De 20-jarige vleugelverdediger begon halverwege de eigen helft aan een solo en eindigde die niet voordat hij de bal panklaar bij Cristian Cabrera had afgeleverd. Cabrera beloonde het goede werk van Armitage en schoof de bal met binnenkant voet achter Ruitenbeek(1-1).

Boshuizen-GONA 4

GONA had door de goal echter het gevoel gekregen dat er iets te halen viel en liet zich meer en meer aanvallend gelden. Zo moest Jesper Neuteboom met een uiterste krachtinspanning voorkomen dat Chikhi zijn tweede van de middag binnenschoot na simpel balverlies van Rick Arnoldus. Zo werd het spel van Boshuizen minder en minder naarmate de eerste helft vorderde en werden de ballen meer en meer blind naar voren gepompt.

Toch kwam de thuisploeg nog voor rust op voorsprong. Ditmaal was het spits Mike Bekooij die met een individuele actie Boshuizen op weg hielp. Na een panna bij een GONA-verdediger liet hij doelman Ruitenbeek volstrekt kansloos met een kiezelhard schot in de korte hoek(2-1). Even later dacht Jessy Boateng de stand weer gelijk te trekken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Zo zochten beide ploegen met genoeg stof tot nadenken de kleedkamer op.

Hoe goed GONA-trainer Madjo Dewus zijn spelers ook op de tweede helft had voorbereid, het mocht allemaal niet baten. Nog voordat de oefenmeester goed en wel zat, kon het in de rust gemaakte strijdplan alweer de prullenbak in. Door een van richting veranderde vrije trap van Güngör stond namelijk in de 47ste al de 3-1 voor de thuisploeg op het scorebord. Toen Bekooij ook nog zijn tweede van de middag maakte door keeper Ruitenbeek met een mooie stift te verschalken was het helemaal een gelopen race(4-1).

Boshuizen-GONA 6

In het verloop van de wedstrijd hield GONA de linies dicht op elkaar om een grotere nederlaag te voorkomen. Boshuizen geloofde het wel en voetbalde de wedstrijd rustig uit.

Na vier wedstrijden en vier overwinningen staat Boshuizen nu drie punten los op nummer twee Velo. De komende weken moet blijken wat deze positie op de ranglijst waard is als er wedstrijden tegen titelkandidaten Poortugaal, IFC en VOC op het programma staan. Weet de Leidse ploeg ook die wedstrijden goed door te komen dan zou het zomaar eens een bijzonder succesvol seizoen kunnen worden voor Boshuizen.

Grote uitblinker bij Boshuizen zondag was Mehmet Güngör, met twee assists en één doelpunt. Daarnaast zorgde de vleugelaanvaller voor constante dreiging vanaf de linkerkant, ook zelf keek hij terug op een geslaagde wedstrijd. ,,Het gaat goed, maar dat gaat het eigenlijk al het hele seizoen. Ook vandaag was ik bij veel aanvallende acties betrokken en wist ik weer doel te treffen. Ik heb nu drie doelpunten gemaakt dit seizoen en wil proberen die lijn door te trekken.”

Ook met het spel van de ploeg was Güngör content. ,,We hebben de hele wedstrijd in een hoog tempo gespeeld. GONA kon, vooral in de eerste helft, nog beter meekomen dan we hadden verwacht. We hadden ze zeker minder sterk ingeschat en daardoor kon je misschien ook wel op achterstand, door onderschatting. Toch bleven we altijd rustig, ook toen we 1-0 achter kwamen. Uiteindelijk scoor je er nog twee voor rust en maak je het in de tweede helft natuurlijk helemaal af.”

Ook de 24-jarige technicus beaamt dat het erop of eronder is de komende weken. ,,Het worden echt drie finales. Het zijn stuk voor stuk hele goede tegenstanders, maar de druk ligt bij hun. Wij hebben de beste uitgangspositie op het moment en bereiden ons in alle rust voor op die wedstrijden. Het gaat lastig worden om ze alle drie te winnen, maar het is zeker mogelijk”, sluit de aanvaller positief af.

Opstelling Boshuizen: Van Roosendaal, Van Ooijen, Armitage, Cabrera, Güngör, Arnoldus, Schouten, Fitz James, Bekooij, Jesper Neuteboom, Bart-Jan Neuteboom (70. Berdai).

Boshuizen-GONA 14

Foto’s met dank aan Hidde de Meij en Wilco Devilee.

http://www.fotografiewilcodevilee.nl/