Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97 heeft zich prima hersteld van de nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen bij ARC. Eerst werd Volendam te kijk gezet, vervolgens werd Valken’68 eronder gehouden en dit keer bleef Forum Sport met lege handen achter na een bezoek van Dick-Ente en zijn volgelingen: 1-2.

Het gaat dus eigenlijk best crescendo met Voorschoten’97, hoewel Ente meteen op de rem staat bij al teveel euforie. ,,We zijn pas net begonnen en hebben nog 22 duels voor de boeg. De punten die je binnen hebt, heb je alvast maar in de knip en hoef je niet meer in te halen. Dat is simpel. En dat dit goed is voor de sfeer lijkt me ook vanzelfsprekend. Verder moeten we vooral doorgaan op de ingeslagen weg en met beide benen op de grond blijven staan.”

Op de zege in Voorburg was niet al teveel af te dingen. Voorschoten’97 was in grote delen van de strijd de betere en stapte verdiend als winnaar van het veld. ,,Op basis van de gehele wedstrijd kwamen de drie punten ons toe, maar ik denk dat we op bepaalde momenten ook wel een vogeltje op de schouder hadden zitten. Vooral in de eerste helft zijn we nog niet dodelijk genoeg geweest. Maak je een tweede of zelfs derde goal dan kan je na rust wat rustiger op de bank zitten.

Voorschoten’97 maakte voor rust dus slechts één treffer, maar die was ook fraai te noemen. Even stonden de gasten onder druk, maar vanuit een hoekschop van de thuisploeg braken de geel-groenen uit en had Remy Constancia een prima actie in huis en drukte de 0-1 af. Al met al niet tegen de verhoudingen in. Daarna had Forum Sport verder op zijn nummer kunnen worden gezet, maar Jim van der Krogt, Bas Beijersbergen en Richard Guffens hielden de spanning er onbedoeld in.

Even na rust had Voorschoten’97 een paar keer het geluk aan de zijde. Zo kwam Forum Sport tot een inzet op de paal. De gelijkmaker leek in de maak, maar de bezoekers herpakten zich en liepen verder uit naar 0-2. De voor Sjoerd de Vries ingekomen Bob den Hollander, vorig seizoen nog actief bij derdeklasser Oegstgeest, luisterde zijn tweede invalbeurt op met een bekeken doelpunt. Het talent: ,,Ik was nog niet lang daarvoor ingevallen en dan is het natuurlijk heerlijk om te kunnen scoren. Dat heeft wel iets van een droom, ja. Ik speelde de spits in, die hield de bal vast en legde de bal daarna opzij. Ik kon door hun verdediging snijden en afronden in de verre hoek.”

Bob den Hollander (Small)

Toch kreeg de nu nummer vijf op de ranglijst het nog even lastig in de laatste minuten nadat Enno Kuijt de 1-2 had binnen gewerkt na goed voorbereidend werk van ex-Voorschotenaar Matthijs Seilberger. Ente: ,,Het werd nog even billenknijpen, maar de 1-3 zat er ook nog wel in. Zij moesten immers alle mogelijke risico’s nemen.” Ivo Smits had Voorschoten’97 extra lucht kunnen verschaffen, maar die kwam er even zo goed wel na het laatste fluitsignaal.

Den Hollander (foto) was dus medeverantwoordelijk voor de derde overwinning en dat smaakte naar meer voor de speler die door meer regioclubs werd begeerd. ,,Ik kom pas net kijken hier en zit er aan te komen. Ik moet mijn kansjes pakken en vooral geduld hebben. Het is een aanzienlijk verschil om bij een eersteklasser te spelen wanneer je uit de derde klasse over komt. Dat vergt nu eenmaal tijd. Het is aanpoten, maar deze ontwikkeling is voor mij prima.”

Ente was dik tevreden over zijn pupil. ,,Bob en Richard Bakker komen bij derdeklassers vandaan, maar doen het prima. Het is goed dat de club dit soort jongens de kans geeft. Ze werken er keihard voor en zijn zeer gedreven om te laten zien wat ze kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat ze het hier gaan halen.”

Opstelling Voorschoten’97: Loozen, Jouby, Verlaan, Kasper, Owel (Agyapong), Knijnenburg, Van der Krogt, Beijersbergen (Den Hollander), Bakker, Constancia, Guffens (Smits).