Hoofdklasse B (zaterdag)-  ,,Karig’’, vond Hein van Heek, ,,Gezapig’’, oordeelde Ted Verdonkschot op zijn beurt. Waren de superlatieven na het ‘heerlijke voetbalgevecht’ tussen FC Rijnvogels en Quick Boys op de Kooltuin – zoals deze krant begin oktober kopte – niet van de lucht, de return op Nieuw Zuid wilde maar niet ontbranden.

QB 3

Een Katwijkse derby zonder gele kaarten: het was niet eens zo lang geleden volstrekt ondenkbaar. Quick Boys en FC Rijnvogels kregen het zaterdag voor elkaar. Het was tekenend voor de fletse vertoning van beide ploegen. Waar de heenwedstrijd terecht geen verliezer kende (2-2), verdiende de return absoluut geen winnaar.

Die kwam er toch en daarmee mocht de thuisploeg zich de gelukkigste noemen. De lelijkheid van de winnende treffer deed het teleurstellende treffen eer aan. Peter Messemaker verkeek zich kort voor rust volledig op een zwabberbal van Jesse Driebergen. Een pijnlijk moment voor de Rijnvogels-keeper, die net als teamgenoten Orlando Ouwehand, Sander van der Horst, Thomas Dijk, Niels van Veen, Hendrik van Beelen en de komende zomer op het oude nest terugkerende Yuri Guijt een verleden op Nieuw Zuid heeft.

QB 7

,,Zoiets overkomt iedere keeper wel eens, maar dit was wel de laatste plek op aarde waar het mocht. Ik heb hier drie seizoenen gekeept en was erop gebrand te laten zien dat ze me destijds onterecht weg hebben gestuurd, als Speler van het Jaar. Er zat een rare dwarrel in die bal en ik kon er niet goed achter komen. Bovendien stuiterde ‘ie nog verrassend op. Vooropgesteld dat ik het boetekleed aantrek, werd die jongen ook totaal niet aangepakt. Hij mocht twintig meter opstomen en ongehinderd uithalen. Dat was veelzeggend voor de staat waarin we verkeerden. We waren veel te bleu. Misschien hadden we toch teveel ontzag voor Quick Boys en beseften we te laat dat er hier iets te halen viel. Pas toen Hendrik twintig minuten voor tijd inviel, kwam het geloof in de ploeg.’’

Met het inbrengen van Van Beelen ontstond zowaar een heuse belegering van de helft van thuisploeg, waar zich in de slotfase geregeld 21 spelers bevonden. Het voormalig Quick Boys-icoon bekroonde zijn gedreven invalbeurt nog bijna met de gelijkmaker, maar teisterde op aangeven van Van Veen de buitenkant van de paal. Het zou de ultieme wraak zijn geweest voor de afzwaaiende routinier (35), die in 1997 al debuteerde op Nieuw Zuid en daar in 2013 de werd deur gewezen.

QB 17 DIJK KIJKT NAAR TEGENSTANDER

Van Beelen was een belangrijke pion in de laatste gouden Quick Boys-generatie, die in 2004 landskampioen bij de amateurs werd. Al tien jaar wachten de hondstrouwe fans sindsdien tevergeefs op nieuwe successen. Ook dit seizoen moet de club weer genoegen nemen met een bijrol, in de schaduw van VV Katwijk. ,,We zijn twee punten ingelopen’’, reageerde Verdonkschot met een knipoog op het puntenverlies dat de ongenaakbare aartsrivaal bij hekkensluiter FC ’s-Gravenzande (2-2) leed.

Want ondanks die zeldzame misstap staat zijn ploeg nog een straatlengte achter en lijkt Quick Boys slechts aanspraak te maken op de titel ‘best of the rest’.  Door de winst op blijven de Katwijkers wel nog in de race voor de tweede periode. Daarin heeft RVVH echter de beste papieren, want winst in het inhaalduel bij ASWH volstaat voor de Ridderkerkers. Om in een eventuele nacompetitie een rol van betekenis te spelen zal het zaterdag onherkenbaar zwakke Quick Boys de komende maanden echter aan vorm moeten winnen.

QB 41 WEER MO

,,De eerste helft ging het nog, maar na rust hield het niet over. Het was paniekerig, we hadden geen rust aan de bal. De jongens die daarvoor moeten zorgen, missen we momenteel’’, zo doelde Verdonkschot op de lange afwezigheid van Gerard Aafjes, Milan Hoek, Phillipe den Hartog en Yordi Teijsse.

Quick Boys: De Zwart; Opoku, Bentem, Ruijter, Derlagen; Woudenberg, Zwarthoed, Driebergen (86. S. van der Plas); Van Duijn (83. Van der Bent), Ketting, Van der Plas.

FC Rijnvogels: Messemaker; J. Zandbergen, Wijmer, Ouwehand, R. Zandbergen; Van der Breggen, Guijt, Van der Horst (78. Beukenholdt); Beijersbergen (70. Van Beelen), Onderwater, Dijk (41. Van Veen)

Quick Boys – FC Rijnvogels (1-0). 40. Driebergen 1-0. Scheidsrechter: Van der Roest. Toeschouwers: 3000.

Bron: Leidsch Dagblad/ R.Toret