HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDure vrije trappen voor Valkenˈ68, ontsnapping nog wel mogelijk

Dure vrije trappen voor Valkenˈ68, ontsnapping nog wel mogelijk

-

Eerste klasse B (zaterdag)- De zaterdag 1e klasse B lijkt met nog één speelronde voor de boeg meer weg te hebben van een loterij. Theoretisch gezien moeten op de laatste speeldag negen van de veertien ploegen, waaronder het ver weggezakte Valkenˈ68, alsmede de tegenstander van zaterdagmiddag en concurrent Forum Sport nog punten pakken om boven, of op een p/d plek te staan, ofwel direct degradatie te ontlopen. Twee andere ploegen strijden nog om de titel.

Dat het zelfvertrouwen bij de ploeg van trainer Andries Wendt, na de laatste vijf nederlagen op rij een flinke deuk zou hebben opgelopen, kon al in de tweede minuut van de wedstrijd naar de prullenbak worden verwezen. Valken startte dus ontketend en voortvarend. In een enerverende en spannende wedstrijd op het zonovergoten sportpark ˈt Loo werden uiteindelijk de punten broederlijk gedeeld (2-2).

,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld over de puntendeling. Twemaal kwamen we op voorsprong, maar twee vrije trappen deden ons de das om”, sprak trainer Wendt na afloop. Vrijwel direct na de aftrap kwamen de Valkenburgers verrassend op voorsprong door Jaber Akhrif, die een uitstekende doorspeelbal van Sven Boonstoppel langs Forum Sport-doelman Davy Schilperoort schoot (0-1).

De droomstart van de volgelingen van trainer Wendt had in de vijftiende minuut nog meer glans kunnen krijgen, als Boonstoppel na een uitstekende aanval zijn enorme kans verzilverd had.
De spits schoot van dichtbij recht in de handen van Schilperoort. De gastheren, geschrokken van de dadendrang van rood-geel, knokte zich in de wedstrijd, en waren op de eerste vijftien minuten na, de betere ploeg maar verder dan een wegens buitenspel afgekeurde goal kwam de ploeg uit Voorburg vooralsnog niet.

De veelal korte combinaties van het aanvalstrio van de thuisclub bezorgde de hechte defensie van de bezoekers, waarin de broertjes Haasnoot ontbraken nog geen kopzorgen. In de 25e minuut sneed een goed lopende aanval dwars door de laatste linie van de Valkenburgers, maar de uitstekend keepende Erwin van der Nagel voorkwam de gelijkmaker met twee schitterende reddingen.

Arbiter Guergouri dacht de thuisclub in de 39e minuut te hulp te kunnen schieten, de man in het zwart schonk de ploeg van Andre Lourens een strafschop. Uitblinker aan Voorburgse zijde, Matthijs Seilberger (ex-Voorschoten’97) die niet één strafschop miste dit seizoen, zag zijn zeker niet slecht genomen elfmetertrap razend knap gestopt worden door doelman Van der Nagel. ,,Ik wist in welke hoe hij ging schieten.” Hoe wist je dat? ,,Dat ga ik niet aan de grote klok hangen”, grapte de betrouwbare sluitpost.

Rens van Klaveren had vlak voor de strafschop overigens de kans om de Valkenburgse voorsprong te vergroten, doelman Schilperoort plukte de bal echter van de voeten van de weifelende Van Klaveren.
De thuisclub drong aan om nog voor rust de gelijkmaker te forceren. Het sterke collectief van de rood-gelen wenste daar niet aan mee te werken.

Spelbepaler Seilberger maakte direct na rust zijn misser van de eerste helft goed, zijn vrije trap verdween in de kruising (1-1). De ploeg van trainer Lourens wilde meer en ging al vrij snel in de wedstrijd één op één spelen , waardoor de bezoekers in de omschakeling kansen kregen, zo schoot Van Klaveren schoot in de 60e minuut rakelings naast.

De 1-2 van Johan van Le Van in de 71e minuut was schitterend. De gelegenheidsverdediger krulde de bal met zijn linker in de kruising. De laatste fase van het duel was ongemeend spannend, de snelle Forum Sport spits Osman Lamin kopte daarin tegen de buitenkant van de paal en de jonge Leo Dijkhuizen ging neer binnen de beruchte lijnen, vrijwillig na het oordeel van de scheidsrechter.
De verdiende gelijkmaker van alweer uitblinker Seilberger kwam gelukkig tot stand, zijn vrije trap werd van richting veranderd en verdween achter de dit keer kansloze Van der Nagel.
Sander van Duijn kreeg in de 89e minuut nog rood na een nuttige overtreding op een doorgebroken speler. In de slotminuut miste de thuisclub de grootste kans van de wedstrijd om alsnog de volle winst te pakken.

De tot verdediger gebombardeerde Johan Le Van was na afloop niet tevreden. ,,Jammer dat we de 2-1 voorsprong niet konden vasthouden, de ploeg heeft de laatste weken wel wat tikkies gehad en dit had een lekkere zege geweest. Het ging ook wel een tijdje wat minder, maar volgende week winnen we op honderd procent zeker van Voorschoten. De vrije trap zat er overigens lekker in, goed voor mijn zelfvertrouwen.”

Opstelling Forum Sport: Davy Schilperoort, Matthijs de Jong(57.Regilio Bezemer), Jeroen Beute (46. Enno Kuyt), Nychel L’ami, Ian Baggerman, Scott Drabbe, Michael Jongenburger, Leo Dijkhuizen, Christian Barros, Matthijs Seilberger, Osman Lamin.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander Van Duijn, Thomas Paauw Lex Heemskerk , Johan Le Van, Dico Schaap, Mark Kabelaar, Erwin de Ridder, Jaber Akhrif, Rens van Klaveren, Sven Boonstoppel.