donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen maakt het zich onnodig lastig tegen Kocatepe

FC Boshuizen maakt het zich onnodig lastig tegen Kocatepe

-

Eerste klasse B (zondag)- Trainer Stefan Roodakkers en aanvoerder Michael Schouten waren het na de 3-2 thuiszege van FC Boshuizen op laagvlieger Kocatepe over één ding roerend  eens: ,,We hadden de wedstrijd al lang en breed  moeten beslissen.”

Met name in het tweede bedrijf kreeg de equipe van Roodakkers handen vol kansen om een grote uitslag neer te zetten. Door uitstekend keeperswerk van Kocatepe-doelman Serkan Kisacik en het te vaak voor eigen succes gaan, bleef de teller slechts op drie steken. De blauwgele kadebewoners kregen het zelfs nog benauwd na de aansluitingstreffer van de gasten in de 84e minuut.

Het rendement van de pover acterende Rotterdammers lag beduidend hoger dan dat van de Leidenaren.  Slechts een paar keer verschenen de bezoekers in de buurt van Boshuizen-doelman Yassin Roosblad , maar schoten er wel twee binnen.

Boshuizen mocht zondagmiddag geen punten morsen, en mag de komende weken tegen ploegen die onderin bivakkeren ook niets laten liggen om koploper RKAVV nog in het vizier te houden. Daarna krijgen de Leidenaren de topvijfploegen voor de kiezen en zal de ploeg het achterste van de tong moeten laten zien. ,,Dat worden allemaal finales. We willen nacompetitie afdwingen. Als voetballer wil je het hoogste nastreven,  een vijfde of zesde plaats is geen optie voor mij”, sprak de maker van de openingstreffer, Schouten, na afloop.

De mannen van Roodakkers hadden aanvankelijk geen kind aan de bezoekers. De ploeg nam direct het initiatief en joeg op een snelle openingsgoal. Het duurde tot minuut twintig voordat de bevrijdende treffer viel. De mee opgekomen vleugelverdediger Nick van As werd op maat bediend en haalde de achterlijn. De verdediger legde het speeltuig panklaar voor de inkomende Schouten, waarna laatstgenoemde geplaatst binnenschoot (1-0).

Als in een vergelijkbare situatie over de linkerkant Sean Armitage wat preciezer was geweest dan had een minuut later de 2-0 al op het scorebord verschenen. De kadebewoners schroefden de gasten de duimschroeven aan, maar was te slordig om de handen op elkaar te krijgen bij het handjevol aanwezige toeschouwers. Aan de andere kant kreeg Boshuizen-doelman Yassin Roosblad pas na 25 minuten het eerste schot te verwerken. Tot aan de rust was het daardoor vooral koukleumen voor het publiek.

Vrijwel direct na de thee had de thuisploeg op 2-0 moeten komen. Spits Gellano Fortes Lopes had de bal na een prima voorzet van Mehmet Güngör van dichtbij voor het intikken, maar zijn inzet ging hoog over. Ook Güngor zelf kreeg legio kansen op een verdubbeling van de score, maar de rappe buitenspeler voerde zijn acties vaak te ver door. Bovendien verrichtte Kocatepe-doelman Kisacik een aantal uitstekende reddingen. En daar waar hij kansloos was, bracht de lat redding .

Toch moest hij wederom capituleren toen Rico Westdorp in de 65e minuut een bal vanuit een hoekschop tegen de touwen volleerde. Vrijwel direct na de bevrijdende 2-0 kwamen de Rotterdammers verrassend dichterbij , een fortuinlijk schot verdween boven de Leidse doelman in het doel. Lopes Fortes zag niet veel later een van richting veranderd schot achter de kansloze doelman verdwijnen (3-1) en zorgde daarmee al gauw weer voor een marge van twee doelpunten verschil. De gasten werden volledig overlopen waardoor een waar bombardement op de vesten van Kisacik losbarstte.

Tamelijk onverwacht sloegen de havenstadbewoners wederom toe. Waar de blauw-gele verdediging aan buitenspel dacht, hervond Kocatepe de aansluiting na een fraaie combinatie. Met nog zes minuten op de klok nam de spanning toe voor de volgelingen van Roodakkers, maar bleven de uiterst belangrijke punten in eigen huis.

Roodakkers vond dat zijn ploeg op het  overigens uitstekend bespeelbare veld (met uitzondering van de zijkanten) in het nadeel was. De Voorschotenaar was zeker niet te spreken over de uitvoering van zijn pupillen. ,,We hebben het ons zelf ongelofelijk moeilijk gemaakt, de wedstrijd had al veel eerder beslist moeten zijn. We begonnen goed aan de wedstrijd maar zakte later te ver terug door slordig balverlies en onzuivere passes.  Gemeten  de hoeveelheid kansen die we hebben gekregen is er veel te weinig gescoord . Dat is momenteel het probleem van Boshuizen.”

Ook Schouten vond dat zijn ploeg het veel eerder af had moeten maken. ,,De eerste helft was zeker niet goed en hadden we er minimaal twee moeten maken. We maakten het voor ons zelf  moeilijk en hielden het veel te spannend,  de tweede helft was een veel leukere wedstrijd voor het publiek. Sommige spelers gaan veel te veel voor eigen houtje. Daardoor kregen we het tegen het einde nog lastig.”

Opstelling FC Boshuizen: Roosblad; Van As,  Armitage, Neuteboom,  Westdorp,  Ortega Cabrera,  Güngör,  Dos  Leite Reis,  Fortes Lopes,  Schouten,  Bekooij.