Eerste klasse B (zondag)- Niet alleen door de overvloedig acterende zon was het goed toeven aan de Boshuizerkade, ook de einduitslag sprak tot de verbeelding. De kade-bewoners wisten na een boeiend gevecht met V.V. Goes, voor de tweede maal dit seizoen van Goes te winnen (uit werd het 1-2). Nadat Goes tweemaal langszij was gekomen, kon in het slotstuk van de wedstrijd de drie punten toch nog richting Leidse kant worden getrokken. Twee keer moest voor Boshuizen een strafschop soelaas bieden. Mehmet Güngör bewees dat hij dit als geen ander kon, hij bleef het koelst vanaf elf meter. Güngör scoorde zelfs drie keer en wist de wedstrijd, die eindigde in 4-3, af te sluiten als de man van de wedstrijd.

Al in de eerste minuut bolde het net achter de keeper van Boshuizen, Yassin Roosblad. Een rampscenario voor Boshuizen, maar niettemin reden om vol aan de bak te gaan. Dat deed de ploeg van Stefan Roodakkers dan ook. De eerste vijftien minuten van de wedstrijd werden ingevuld door Boshuizen, maar Goes was de ploeg die de kansen creëerde. Na een paar goede optredens van Roosblad kon een verdubbeling van de score voor Goes worden verhinderd.

In de 28e minuut was het meteen raak bij de eerste mogelijkheid. Na een schot vanaf de eerste lijn belandde een bal ietwat ongelukkig op een Zeeuwse hand. De arbiter van dienst vond dit voldoende om de bal op de stip te leggen. Hiervan maakte, als gezegd, Güngör dankbaar gebruik van. ,,Om eerlijk te zijn mis ik nooit een strafschop en ik kan me ook niet herinneren dat ik er ooit één heb gemist. Ik wil niet arrogant klinken, maar dat soort ballen maak ik wel.’’

Güngör was de hele middag een luis in de pels van de Goessenaren. Met een fijne techniek wist hij menig tegenspeler te omspelen. ,,Ja het lukte inderdaad allemaal wel aardig. Zoals vandaag zie je gewoon dat wij een hele leuke ploeg hebben en dat wij ook mooi voetbal kunnen spelen. Ik vond ons vandaag iets meer recht hebben op de overwinning, daarbij gezegd hebbende dat ik respect heb voor de tegenstander en dat Goes een goede ploeg is.

Na de 1-1 ging de Leidse ploeg door waarmee het begonnen was. Aanvallen, druk zetten en kansen verwezenlijken. Dit resulteerde kort na de 1-1 in de 2-1. Andermaal was Güngör de gevierde man. Na een lepe steekpas vanuit het middenveld werd Güngör diep gestuurd. De pijlsnelle vleugelaanvaller, bleek sneller dan zijn tegenstander en kon daardoor, de tevergeefs uitkomende doelman van Goes, eenvoudig verschalken.

Het geluk van de voorsprong was van korte duur want nog geen minuut later lag de bal er aan de andere zijde alweer in. Güngör: ,,We laten ze twee keer terug in de wedstrijd komen. Dat moet niet gebeuren. Als je voorkomt, moet je zorgen dat je de pot achterin dicht houdt. Wij lieten het vandaag na om de wedstrijd op slot te gooien. Jammer want zo maak je het jezelf onnodig lastig.’’

Een positief punt voor de geel-blauwen is de veerkracht die getoond werd. ,,Zeker, we bleven er wel voor vechten en dat hebben we vandaag ook laten zien door telkens weer op voorsprong te komen. Ik denk dat de tegenstander daar ook wel een beetje moedeloos van werd, zei de vleugelaanvaller licht glimlachend. Al in de eerste helft werd opnieuw een voorsprong genomen. Ver in het eerste bedrijf was het, al dan niet gelukkig, Virgillio Hagens die vanaf twintig meter uithaalde richting het Zeeuwse doel. De keeper leek in eerste instantie de bal simpel te kunnen vangen. Maar na enig gejongleer zeilde de bal toch in de goal en zorgde Hagens voor de 3-2.

Deze voorsprong werd andermaal uit handen gegeven. De verdediging had duidelijk niet hun beste dag. Een gevaarlijke aanval van Goes wist de defensie van Boshuizen niet op waarde in te schatten en zo kon de ploeg van ex-international en speler van de WK-finale van ’78, Jan Poortvliet, voor de tweede maal terug in de wedstrijd komen.

De teller zou voor Goes op drie blijven staan, maar Boshuizen zou met nog één doelpunt met de winst aan de haal gaan. Weer bood een strafschop uitkomst en wéér was het Güngör die raad wist met deze prooi. Opmerkelijk bij deze penalty was, dat voor het nemen van de strafschop er nog enige onenigheid ontstond tussen Güngör en Dos Reis Leite over wie de strafschop moest nemen. ,,Ja hij wilde hem graag nemen, maar ik begreep dat niet helemaal. Ik was vorig seizoen ook eerste strafschoppennemer en ik maak ze altijd. Vandaag kregen we ook al een strafschop en die maakte ik, dan lijkt het mij logisch dat je dan nog een keer mag aantreden. Gelukkig dachten mijn teamgenoten daar net zo over en werden de afspraken gewoon nagekomen.

Güngör, die de eindstand bepaalde op 4-3, speelt al een langere tijd bij Boshuizen. Na een korte overstap naar zaterdag eersteklasser ’S-Gravenzande, keerde twee jaar geleden Güngör terug naar bekend terrein. ,,Ik speel hier al wat langer, maar ik kom oorspronkelijk uit Den Haag en ik heb daar ook gevoetbald.’’ Op de vraag waar de ambities liggen van de pas 23-jarige aanvaller was hij helder. Ik heb het naar m’n zin bij Boshuizen, maar ik zou ooit nog graag naar een topklasser of een hoofdklasser willen.’’ Zijn doelstelling met Boshuizen was eveneens glanzend: ,,We moeten proberen de derde periode te pakken. Zo kunnen we nog ergens voor strijden. Door het wegvallen van Haaglandia ziet het er nu iets gunstiger voor ons uit, dus we moeten erin blijven geloven, aldus de ambitieuze Güngör.

De volgend speelronde treffen Boshuizenaren opnieuw een hoog geklasseerd elftal. Nieuwerkerk, uit het gelijknamige dorp is dan de tegenstander. ,,Dan moeten we weer aan de bak, net zoals vandaag, willen we nog een rol van betekenis gaan spelen in de strijd om de derde periode.

Opstelling Boshuizen: Roosblad, Van As, Serrao Cesar, Westdorp, Neuteboom, Cabrera Ortega, Güngör, Armitage (Abdallah), Fouad (Dos Reis Leite), Bekooij (Gellano Fortes Lopes), Hagens