Eerste klasse B (zondag)-Ietwat gelaten onderging Boshuizen een nieuwe nederlaag, de derde op rij nog wel. De Leidenaren hadden echter meer verdiend. De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, een stand waar beide partijen vrede mee konden hebben.

In de derde minuut van de extra tijd echter schoot RKAVV spits Jop Verhagen van afstand fenomenaal raak. In de kruising ging de bal en de arme keeper Yassin Roosblad kon het leer alleen maar nakijken. Bijzonder zuur voor Boshuizen dat uitstekend weerwerk bood tegen de koploper. Dat het niet veel later zelfs 3-1 werd deed niet meer ter zake.

20150308_RKAVV - Boshuizen_014

RKAVV maakt er wat van in de thuiswedstrijden: grote vlaggen, rood-witte slingers en een muzikaal intro dat ongetwijfeld tot ver in de omtrek te horen was. De thuisclub kent een organisatie dat een topklasser waardig is. In die ambiance betraden de ploegen het veld om er een leuke pot van te maken.
RKAVV maakt een grote kans op het kampioenschap en wilde absoluut de drie punten binnen halen. Boshuizen had twee nederlagen achter de kiezen en was vastbesloten de stunt uit de eerste helft van de competitie, winst op de Leidschendammers, nog eens te herhalen. De eerste helft liet de toeschouwers een aanvallend RKAVV zien en een Boshuizen dat op de counter loerde.

20150308_RKAVV-Boshuizen_143

Aanvallende middenvelder Lewitson dos Reis Leite (wat een schitterende naam!) hierover: ,,We leunden inderdaad achterover zoals dat heet. RKAVV viel aan, terwijl wij wachtten op de foutjes, die ongetwijfeld zouden komen. De counter was ons wapen.” Hiermee zei de van oorsprong Kaap Verdiaan, maar in Rotterdam geboren en getogen Boshuizen speler niets te veel. RKAVV was meestentijds op de helft van de bezoekers te vinden, maar werd op een uitzondering na nauwelijks gevaarlijk. Die uitzondering was in feite de penalty die men toegewezen kreeg. De handige Steven Sanchez Angulo viel over het gestrekte been van een Boshuizen verdediger en de leidsman wees naar de stip. Gino Lauwers zette zich achter de bal om de 1-0 te laten aantekenen. Het leer eindigde op de binnenkant van de paal en al wat Boshuizen een warm hart toe droeg haalde opgelucht adem.

20150308_RKAVV-Boshuizen_107

Het laatste kwartier lieten de bezoekers zien de juiste tactiek gekozen te hebben. Gellano Fortes Lopes kreeg een uitstekende kans waar keeper Mike ten Kroode alert op reageerde. Niet veel later had Dos Reis Leite de openingsgoal op zijn schoen. ,,Ik treuzelde te lang,” zo toont hij zich zelfkritisch, ,,De bal moest er simpelweg in. Zo hadden we meer kansen in de eerste helft. Helaas ontbrak het killersinstinct.”

20150308_RKAVV - Boshuizen_100

De tweede helft begon RKAVV voortvarend. Rowendy Schoop legde de bal al in de tweede minuut panklaar voor Remco Overdevest, die jammerlijk naast schoot. De 1-0 die na negen minuten op het scorebord kwam was meer het gevolg van toeval dan van planning. Een voorzet kon door de Kadespelers onvoldoende weggewerkt worden. De bal belandde voor de voeten van Rico de Boer, die het overigens wel bekwaam afrondde.

20150308_RKAVV - Boshuizen_271

Boshuizen herpakte zich snel en drong RKAVV terug. De 1-1 was een fraaie. Michael Schouten ondernam een lange solo, leek de bal te verliezen, maar kwam uiteindelijk oog in oog te staan met de keeper van de thuisploeg die geen schijn van kans had op de schuiver van de sterkhouder, die in de afgelopen zomer overkwam van VVSB.

20150308_RKAVV - Boshuizen_231

De Leidenaren bleven nadien de overhand houden. Van het verzorgde spel van de kampioenskandidaat was niets meer over. Talloos was het balverlies, mede door het fel spelende Boshuizen. Het leek er zelfs op dat het de bezoekers zouden zijn die de tweede zouden kunnen maken; onverdiend zou het niet zijn geweest. Het liep zoals gezegd heel anders. RKAVV benutte de ene kans die niet eens een kans te noemen was. Overbodig te zeggen dat Sportpark de Kastelenring op zijn kop stond. De vreugde werd nog groter toen bekend werd dat de concurrenten puntverlies hadden geleden. Het moet wel heel vreemd lopen wil RKAVV volgend jaar niet weer een trapje hoger gaan spelen.

20150308_RKAVV - Boshuizen_078

Voor Boshuizen rest er weinig meer; degradatiegevaar is er niet, terwijl promotie nagenoeg onmogelijk is geworden. Dos Reis Leite: ,,Jammer. Drie keer verliezen is te veel. In de rust hadden we er nog een goed gevoel over. We waren toch niet de mindere? Spelen om de prijzen doen we niet, toch gaan we er denk ik nog wel leuke wedstrijden van maken. Gewoon lekker gaan ballen zonder onder druk te spelen. Onze ploeg kan dat. Ik zie het als een uitdaging. Puur voor mezelf sprekend wil ik terug naar mijn oude niveau. Ik heb twee jaar nauwelijks serieus gevoetbald. Je merkt dan dat je scherpte en conditie mist. Die achterstand wil ik inhalen.”

RKAVV-Boshuizen 3-1. 52. Rico de Boer 1-0; 62. Michael Schouten 1-1; 90 + 3. Jop Verhagen 2-1; 90 + 5. Daan de Blank 3-1.

RKAVV: Ten Kroode, Steffens, Lauwers, De Blank, De Jong, Sanchez Angulo (70. Hansen), De Boer (88. Buwalda), Schoop (66. Choukoud), Overdevest, Verhagen, Markes.

Boshuizen: Roosblad, Van As, Serrao Cesar, Hagens, Cabrera Ortega, Güngür, Dos Reis Leite (81. Westdorp), Fortes Lopes (85. Bekooij), Schouten, Armitage, Neuteboom.
Scheidsrechter: Rampersad. Toeschouwers: 250.

20150308_RKAVV - Boshuizen_282

Foto’s met dank aan Hans van der Valk, RKAVV