Hoofdklasse B (zaterdag)- FC Rijnvogels verspeelde dit seizoen in de slotfase van een wedstrijd al vijfmaal punten. Tegen SHO deden de Katwijkers het eens andersom. Luttele seconden voor het eindsignaal redde Pieter van der Breggen een punt voor het team van Hein van Heek: 1-1.

Eerste SHO bij017

Door de remise bleef het verschil tussen Rijnvogels en de net boven de gevarenzone bivakkerende gasten zes punten. De afstand tot Xerxes/DZB, dat op een nacompetitieplek staat, bedraagt zeven punten. Met nog vier duels te gaan een geruststellende marge, lijkt het. ,,We moeten sowieso nog wel wat punten pakken, maar het was vandaag belangrijk om het verschil met SHO op z’n minst in stand te houden. En dat is gelukt. Met de uitslag ben ik dan ook best tevreden”, meende aanvoerder Sander van der Horst.

Eerste SHO bij022

Zijn ploeg had op De Kooltuin bijna voortdurend een veldoverwicht, maar tot uitgespeelde scoringsmogelijkheden leidde dat nauwelijks. ,,In de eerste helft konden we onze vleugelspitsen bijna niet bereiken en al ging dat na rust beter: ook toen lukte het bijna niet om scoringskansen te creëren. Het viel ook niet mee, want SHO was gekomen voor een punt en speelde op de counter”, vond Van Heek.

Omdat het vinden van een gaatje in de Oud-Beijerlandse muur lastig bleek, probeerden de roodhemden het maar met schoten van afstand. De pogingen van Mitchel Beijersbergen, Martin Onderwater en Niels van Veen verontrustten de naar Quick Boys vertrekkende goalie Raymon Kuipers echter niet. Het hoogtepunt van de eerste helft vormde daarom de balaanname van Van Veen, die een verdwaalde bal van achteruit vanuit de lucht prachtig op de voet dood legde. Mooi om te zien. Van SHO had Rijnvogels in het eerste deel niets te duchten.

Eerste SHO bij021

Dat veranderde na de doelwisseling, toen de bezoekers een paar keer gevaarlijk uitbraken. Eerst hield doelman Peter Messemaker met een knappe redding de vrij voor hem opgedoken Henk Roeland van een treffer af en even later knalde de net ingevallen Roy Fernandes van dichtbij over, na mistasten van Kevin Wijmer. Rijnvogels was in deze fase ook een paar keer dichtbij een doelpunt. Zo keerde Kuipers een schot vanuit een moeilijke hoek van Beyersbergen en verscheen Onderwater in kansrijke positie na een door Van Veen fraai opgezette aanval. Een beloning bleef uit. Het doelpunt viel aan de andere zijde.

Eerste SHO bij010

 

Geert Bakker verzilverde met het hoofd een perfecte voorzet van Fernandes: 0-1. Met vier spitsen en opportunistisch spel trachtte de thuisclub daarna het onheil af te wenden. Dat lukte, zij het heel laat. Ver in blessuretijd belandde een vrije trap van Onderwater uiteindelijk bij Van der Breggen, die doeltreffend uithaalde. Arbiter Kloet floot na de Katwijkse jubel meteen af.

FC Rijnvogels – SHO 1-1 (0-0). 70. Bakker 0-1, 90+6. Van der Breggen 1-1. Scheidsrechter: Kloet. Toeschouwers: 300.

FC Rijnvogels: Messemaker, Stam, Wijmer, J. Zandbergen, R. Zandbergen, Van der Breggen, Guijt (60. Beukenholdt), Van der Horst (85. De Jong), Onderwater, Van Veen, Beijersbergen.

Eerste SHO bij013

Bron: Leidsch Dagblad, Nick Verwoerd