Hoofdklasse B- De ruggen waren weer gerecht. De kansloze nederlaag van de week er voor tegen Quick Boys was vergeten. In de streekderby tegen Ter Leede behielden de Rijnvogels de ongeslagen status in eigen huis. ,,Een mannelijk potje”, was de visie van de winnende trainer Hein van Heek. ,,Vorig jaar verloren we dit soort wedstrijden nog maar er stond vandaag een sterk collectief.” Geen woord te veel gezegd. Ten opzichte van het vorig seizoen is er meer degelijkheid in het team geslopen en dat betaalde zich uit in een 3-2 overwinning na een spannende slotfase.

Klaar voor de strijd. Ter Leede wil weer eens winnen, FC Rijnvogels op zoek naar eerherstel na Quick Boys
Klaar voor de strijd. Ter Leede wil weer eens winnen, FC Rijnvogels op zoek naar eerherstel na Quick Boys

Dat de Vogels gemotiveerd waren tekende zich in de eerste minuten al af. De eerste grote kans zag Martijn Tjon-A-Njoek van dichtbij door doelman Bogdan Constantin in een reflex gestopt en luttele tellen later was hij zijn verdediger Hakkan Bayram dankbaar dat deze een kopbal van Mitchel Beijersbergen van de doellijn haalde. De gastheren hadden de toon gezet maar de bezoekers kwamen met de schrik vrij. Vervolgens werd het duel evenwichtiger. Halverwege het eerste bedrijf was het Pieter van den Breggen die met een geweldige knal de score open brak. Het passje van Niels van Veen werd op waarde ingeschat. Zoals Van Heek al aangaf werd het een mannelijk duel waarin arbiter De Winter de kaarten op zak kon houden. Het gebeurt niet vaak want voor de Vogels stond eerherstel op het spel en Ter Leede was na een aanatal nederlagen op rij weer eens aan een overwinning toe. Thierry van der Kooy had voor de thee de zaken nog recht kunnen trekken maar vond in doelman Peter Messemaker zijn meerdere. Sander van der Horst zag zijn inzet luttele centimeters naast gaan om de marge te verruimen.

Bogdan Constantin is geklopt en de doelman moest uiteindelijk drie keer vissen
Bogdan Constantin is geklopt en de doelman moest uiteindelijk drie keer vissen

Na de doelwisseling kwamen de bezoekers sterk terug. Selmo Kurbegovic zag zijn solo conform het spelbeeld met de gelijkmaker bekroond. Lang hebben de gasten uit Sassenheim niet van dit moment kunnen genieten. Met een slim doorspeeltikje zette Mitchel Beijersbergen Niels van Veen aan het werk. Deze ontdeed zich van zijn opponenten en vanuit een lastige positie tekende de Man van de wedstrijd de 2-1 aan. De thuisclub vergat de 3-1 te noteren toen Martijn Tjon-A-Njoek panklaar voorgaf maar de met de kop vaak trefzekere Mitchel Beijersbergen knikte dit keer in kansrijke positie over de kruising. Ter Leede vergat nog een fraaie mogelijkheid te verzilveren om langszij te komen. Toen Niels van Veen na goed doorzetten Martijn Tjon-A-Njoek voor een vrijwel leeg hok aanspeelde was het voor de spits simpel binnen tikken, 3-1.

Verbeten duel in de zestien. FC Rijnvogels is verder dan vorig seizoen concludeerde Hein van Heek terecht.
Verbeten duel in de zestien. FC Rijnvogels is verder dan vorig seizoen concludeerde Hein van Heek terecht.

De strijd leek hiermee gestreden maar de Sassenheimers kwamen via Van der Kooye vlak voor tijd nog terug tot 3-2. De spanning steeg en de seconden tikten voor de thuisclub tergend langzaam weg. Omdat Ter Leede de jacht op de gelijkmaker nadrukkelijk had ingezet ontstond er ruimte voor de thuisclub. Tjon-A-Njoek had de voelbare spanning kunnen doorbreken maar faalde oog-in-oog met doelman Constantin. Kort daarop zag hij een fraaie omhaal over het aluminium vliegen, waarmee hij zijn misser van kort daarvoor goed had kunnen maken. In een alles of niets offensief trachtten de mannen van Henk Wisman nog een puntje uit het vuur te slepen doch de Katwijkse afweerlinie hanteerde het motto ‘Vrouwen en kinderen eerst’ daar waarin vorig seizoen kostbare punten bij het scheiden van de markt teloor gingen. Niet fraai maar degelijk om de aanstaande zege te koesteren en met succes. Door deze zege blijven de Vogels mee doen aan de kop van de ranglijst, niet in de laatste plaats omdat Noordwijk niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Zwaluwen.

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer. Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Sander van der Horst, Pepijn Kooij, Mitchel Beijersbergen, Niels van Veen, Martijn Tjon-A-Njoek.

Pieter van den Breggen tekende voor de eerste goal en had recht op een feestje.
Pieter van den Breggen tekende voor de eerste goal en had recht op een feestje.