Hoofdklasse B (zaterdag)- Niet dat de blikken op onweer stonden maar een big smile was niet te ontdekken na afloop van de wedstrijd FC Rijnvogels-Xerxes/DZB. De thuisclub die zo voortvarend van start was gegaan met drie overwinningen liet het een beetje afweten voor het thuispubliek, Uiteindelijk mochten de gastheren tevreden zijn met de 1-1 want in de slotfase kwamen de Rotterdamse blauwwitte zebra’s met snelle counters er nog een paar keer gevaarlijk doorheen. Uiteindelijk was iedereen tevreden met het punt, Xerxes/DZB meer dan de thuisclub want de Maasstedelingen hadden hier voor af voor getekend om bij de tijdelijke koploper niet onderuit te gaan. Zij hielden zich staande.

FC 13

Trainer Hein van Heek was teleurgesteld over hetgeen zijn mannen vandaag op de grasmat legden. ,,De eerst twintig minuten vond ik prima maar daarna zakten we weer terug.” De juiste analyse want de gastheren hadden de wedstrijd toen volledig onder controle. Toen de 1-0 viel -rebound na een van Martijn Tjon-A-Njoek door Mitchel Beijersbergen ingeschoten bal – leken de Vogels op de vierde overwinning af te stevenen. De thuisclub vergat of kon niet doordrukken. De strijd kwam langzamerhand in evenwicht. De score werd recht getrokken ook al was het wel knullig dat de gelijkmaker na een corner moest vallen. De bal viel tussen een woud van benen maar de communicatie in de roodwitte defensie klopte op dat moment niet en Kai Fens kon simpel binnen tikken. Een treffer die nooit had mogen vallen.

Eerste bij014

Voordien had de thuisclub al mazzel gehad dat een als voorzet bedoelde bal van Angelmo Vyent de lat niet had gescheerd. De Vogels konden zaterdagmiddag hun koppositie niet waar maken. De glans van de overwinningen op Haaglandia en Spijkenisse leek er een beetje af. Sterker nog, die was er af. Miste de thuisclub Pieter van den Breggen op het middenveld? Hij mocht geblesseerd vanaf de zijlijn toe kijken. Hetgeen niet wegneemt dat de gastheren over voldoende spelers beschikken die de leemte op kunnen vullen. De thuisclub verzuimde om de koppositie te handhaven. Er werden te weinig kansen gecreëerd. Het positiespel was wel goed verzorgd maar het venijn ontbrak. Net effe dat stapje meer doen zoals aanvoerder Sander van der Horst dat deed. Zijn inzet was voorbeeldig.

Uiteindelijk werd het een duel waarin de gelukkigste zou gaan winnen, Dat er geen winnaar uit de strijd kwam is wellicht gerechtigheid. Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Heinenoord. Blijven de Vogels ongeslagen? De tijd zal het leren. Overigens waren de Katwijkers, voor wat het waard is, halverwege even de enige leider in de Hoofdklasse B. Ter Leede en Noordwijk stonden namelijk na vijfenveertig minuten achter, maar wonnen uiteindelijk wel hun wedstrijden.

Hierbij de podcast, was ook al te horen via de app van Leidenamateurvoetbal.nl, van verslaggever Remco Mentink met de onverzettelijke Sander van der Horst:

Eerste bij007