Hoofdklasse B (zaterdag)- Na de prima herstart van de competitie vorige week tegen Xerxes/DZB volgde voor FC Rijnvogels een beduidend mindere beurt op de vijftiende speeldag. Sterker nog, de Katwijkers waren min of meer kansloos bij het laag geklasseerde Spijkenisse (3-0).

Zelfs een tegentreffer was de Katwijkse formatie tegen sluitingstijd niet gegund. Invaller Jeffrey Beukenholdt faalde vanaf elfmeter. Op dat moment was het kwaad evenwel al lang en breed geschied. Spijkenisse leidde halverwege al met 2-0 door treffers van Jeffrey Duynstee, die ongehinderd mocht inkoppen bij een hoekschop, en Julien Gret, na een vloeiende aanval waarbij de roodhemden figureerden. De bezoekers stelden daar bijster weinig tegenover of het moet de 2-1 op slag van rust zijn geweest van Mitchel Beijersbergen. De buitenspeler zag zijn doelpunt echter geannuleerd worden door een, niet correct, vlagsignaal van de grensrechter die buitenspel had gezien.

Martin Onderwater gooit er een tackle uit op Shane van den Engel
Martin Onderwater gooit er een tackle uit op Shane van den Engel

Met nieuw bloed trachtte trainer Hein van Heek zijn ploeg nieuw leven in te blazen in de tweede rondgang, maar er bleef vrij weinig lukken bij de gasten. Spijkenisse kreeg de grootste kans op 3-0, maar die kwam in plaats van kort na de rust via Duynstee alsnog na een uur op het scorebord via uitblinker Ruperto Dorothea. Daarmee ging het Katwijkse boek dicht en bleef het bij vergeefse en nimmer overtuigende pogingen om het leed nog iets te verzachten.

Van Heek hoefde niet lang te aarzelen op de vraag of dit optreden van zijn manschappen behoorde tot de zwaksten. Een volmondig ‘ja’ volgde. Doelman Peter Messemaker kon zich dit keer niet onderscheiden, de defensie toonde vaak broos en op het middenveld werden de meeste duels verloren. Vooral Dorothea beleefde een prettige middag bij de thuisploeg in die linie. Doordat de middenvelders van de ploeg van Van Heek nauwelijks thuisgaven, werd het ook een hels karwei om voorin iets af te dwingen. De juiste vorm ontbrak echter ook aan het front en doelman Dyron Bijl kreeg tot aan de afgekeurde treffers nauwelijks een Katwijkse tronie van dichtbij in het vizier.

De ingebrachte Thomas Dijk viel nog wel in met enig elan, maar na de 3-0 was het onbegonnen werk voor hem en al zijn teamgenoten van de nummer zeven van de ranglijst. Trainer Peter Wubben, net als Hein van Heek eerder werkzaam bij Voorschoten’97, kon rustig achterover leunen en maakte zich enkel nog even belachelijk door een wissel toe te passen in de extra tijd, waarna er direct werd afgefloten. Het leidde nog tot enig gelach van de tribunes, waarbij de Katwijkse lach opzichtig niet gemeend was. Daar was de middag te pijnlijk voor verlopen.

Jeffrey Beukenholdt ziet zijn strafschop gekeerd worden door Dyron Bijl
Jeffrey Beukenholdt ziet zijn strafschop gekeerd worden door Dyron Bijl

Van Heek kon er met de pet niet bij in zijn analyse. ,,Wij boeken de beste resultaten als we als team spelen, maar dat heb ik vandaag niet gezien. Even ging het beter, zo ongeveer halverwege de eerste helft, maar dat hebben we ook niet vast kunnen houden. We hebben niet met het hart gespeeld en daardoor is het een hele frustrerende middag geworden. Met winst hadden we de ommekeer teweeg kunnen brengen in de doelstelling, maar nu moeten we nog steeds naar beneden blijven kijken. Hadden is echter niet hebben, zo sprak mijn oma altijd. We hebben van onszelf verloren.”

Spijkenisse-FC Rijnvogels 3-0 (2-0). 24. Duynstee 1-0, 42. Gret 2-0, 60. Dorothea 3-0. Scheidsrechter: Annegarn. Toeschouwers: 250.
FC Rijnvogels: Messemaker, J.Zandbergen, Ouwehand, Wijmer, R.Zandbergen, Van den Breggen, Van der Horst, Guijt (46. S.Zandbergen), Beijersbergen, Van Veen (46.Dijk), Onderwater (67.Beukenholdt).

Bron: LD/HK

Voor het gehele interview van Remco Mentink (RTV Katwijk en Leidenamateurvoetbal.nl) met Hein van Heek beluister: