Overeenkomstig met het niveau waarop beide clubs spelen, zegevierde hoofdklasser FC Rijnvogels met 4-0 over eersteklasser Valken’68. De Valkenburgers werden zeker niet overlopen, maar de Katwijkse formatie kon toch betrekkelijk eenvoudig van een 2-0 ruststand uitlopen naar 4-0. Voor de pauze scoorden Mitchel Beijersbergen uit een, overigens makkelijk gegeven, strafschop en Rob Zandbergen draaide een hoekschop verrassend direct achter doelman Erwin van der Nagel. Na de rust kreeg de ploeg van Gerard de Geus en Jaco van Staalduinen ook twee prima mogelijkheden, maar de treffers vielen aan de andere kant via Martin Onderwater en Jaco van der Bent, overgekomen van Quick Boys.

Het betekende de tweede nederlaag voor de rood-gelen. Vorige week was tweedeklasser UVS te sterk (1-5), maar vooralsnog is er geen reden voor paniek bij de club aan ‘t Duyfrak. Van Staalduinen: ,,Nog steeds missen we een man of tien door blessures of vakantie. Dat het beter moet is duidelijk, maar we hebben nog wel even de tijd. De voorbereiding verloopt niet ideaal, maar in deze wedstrijd hebben we wel degelijk positieve dingen gezien. Daarnaast hebben we de eerste twee goals weggegeven.”

Bij FC Rijnvogels vielen Joey Zandbergen, aanvankelijk aanvoerder, Pepijn Kooij (kwam over van Alphense Boys), Niels van Veen en Orlando Ouwehand uit met blessures. De zorg voor laatstgenoemde verdediger is groot, want Ouwehand heeft een scheurtje opgelopen in zijn bovenbeen. De allergrootste zorg gaat evenwel uit naar Martijn Tjon-A-Noek. De aangetrokken spits, afkomstig van HFC uit Haarlem,  liep een zware enkelblessure op afgelopen dinsdag tijdens de training na een botsing met doelman Gert Jan Vlieland. Gevreesd wordt dat de nieuweling langere tijd uit de roulatie zal zijn. Komende maandag wordt er meer bekend over de ernst van de blessure van de gewenste doelpuntenmaker.

Na afloop sprak onze verslaggever Remco Mentink met trainer Hein van Heek van FC Rijnvogels, die zijn team dus zag winnen van de buurman nadat eerder DoCoS met 6-1 werd geklopt. FC Rijnvogels oefent komende week tegen FC Lisse en Swift uit Amsterdam.